tiistai 14. helmikuuta 2012

Tossuja, töppösiä ja vapautta

Pienelle pienet tossut......ja isommalle TÖPPÖSET! Ollut viimeeksi, ööö, ihan ekaluokilla ja silloinkin punaiset :) Jokohan nyt loppuisi palelu? Kaapit täynnä toinen toistaan "lämpimämpiä" talvikenkiä ties millä erikoiskalvolla ja pohjalla, mutta kaikissa sama vika, jalat jäätyy heti kun joutuu vähän aikaa olemaan paikallaan. Parhaimmassa tapauksessa jalat on ensin vielä hikoilleet joko kävelystä tai sisällä olosta... Ultimate testi on vielä huopikkailla tekemättä, mutta silti voi jo nyt sanoa, etten taida enää pakkasilla muita kenkiä pitääkään :) Ja miksi ihmeessä en ostanut noita aikaisemmin? Ja saisko niistä muista rahat takaisin? Jos ekoilla töppösillä luisteltiin mäkiä alas niin näissä on sentään kumipohjat pitoa lisäämään. Ei välttämättä ole suotavaa luistella koiruuksia ulkoiluttaessa :)

Sunnuntaina oli sen verran kaunis keli, että ei voitu enää vastustaa kiusausta mennä jäälle lenkkeilemään. Sen verran muitakin näytti siellä olevan ja kaikki vielä pinnalla :) Lopulta koitti vapaus saksanharmaillekin, kun ei vielä olla jäällä hirviin törmätty. Varikset/lokitkin tulee vasta myöhemmin pilkkijöiden saaliita kärkkymään eikä moottorikelkatkaan ole vielä jäälle uskaltautuneet. Ei siis mitään jahdattavaa, paitsi toisensa ja siitä ei nyt huvia pitkäksi aikaa riitä.


Sen verran lämmintä oli, että Nomikin saattoi ulkoilla vain villapaidassa. Olisi varmaan pärjännyt hyvin ilmankin.

Kisakausikin alkaa pikkuhiljaa lähenemään (kääk), vastahan sitä ollaan taukoa pidetty sellaiset kolme kuukautta :) Voisi jatkaa vaan... Lilin turjake look ei ole kovin sporttinen, joten loppupäivä vietettiin trimmauspöydän ääressä. Tästä lähdettiin:

Ja tähän päädyttiin. Milanille riitti sentään vähempi karvojen poisto, mutta ei sen tarvitse niin sporttiselta näyttääkään :)


Oli karvoja tai ei, niin vauhtia riitti tällä radalla. Ajatuksena on treenata SM-kisoihin tähtäävien koirakoiden kanssa kisojen tuomarien ratoja ja ensimmäisenä vuorossa oli Jari Tienhaara. Tuttu tuomari viime syksyn kisoista Mikkelistä tyyliin kuinka monta hylkyä yhteen rataan mahtuu...

Ensimmäisellä yrityksellä tähänkin mahtui ainakin kolme ja ensimmäinen heti tokalla esteellä. Jostain syystä Lili ei lähtenyt pakkovalssiin vaan hyppäsi hypyn suoraan. Ja hirtoista viis, täräytti molemmissa mutkaputkissa väärään päähän aivan suoraan. Puomin leijeröinti renkaalle toimi joka kerta tosi hienosti. Seuraavan hypyn takaaleikkaus sitten ei niin hyvin, kun kääntyi aina väärään suuntaan. Vasemmalle kääntyminen on aina ollut heikompaa, mutta on se viime aikoina toiminut niin treeneissä kuin kisoissakin kun leikkaus on päästy tekemään lähempää. Nytkin toimi vasta kun höylättiin vain kyseistä pätkää ja otin jonkun verran etumatkaa. Pitäisi saada toimimaan myös kauempaa ohjattuna ja suoran tykityksen jälkeen, tositilanteessa kun tuossa ei saa mitenkään etumatkaa kakkosen takaakierron takia. 10 hyppy kokeiltiin ensin saksalaisella, armottomasti myöhässä, joutui jo itse väistämään koiraa ettei hyppää aivan päin... Putket toimii valssilla, mutta pitäisi saada ne muutenkin onnistumaan. Yritin kyllä vihjata Lilille, että ottaa kelpieistä mallia, jotka menivät oikein takaaohjauksellakin :)

Nomin aksailut oli tällä viikolla ensin Lilin maanantain treeni valssitreeninä sekä lauantaina erittäin pätevä persjättötreeni. Seuraavaksi taitaa sekä Lili että Nomi treenata takaaleikkauksia. Niin, kävihän Nomi tutustumassa myös hiihtämiseen. Ei voittanut Lilin vetovoima suksien ihmettelyä, mutta siellähän tuo perässä tuli epämääräisen kiljumisen säestyksellä. No, ehkä aloitamme tämänkin harjoittelun jossain vaiheessa aivan alkeista :)

Tokossa palattiin aivan alkeisiin - kontaktia, seuraamista muutama askel kerrallaan sekä paikkamakuuta niin tiheästi palkattuna ettei Milankaan ehdi edes inahtamaan tylsää liikettä :) Ylivoimaisen vaikea treeni oli Milanille ottaa kontaktia sen jälkeen kun oli ensin makupala heitetty eteen maahan, Luoksetulon pysäytystä myös ensimmäistä kertaa sekä etu- että takapalkalla. Ei jumittanut, mutta ei kyllä pysähtynytkään kuin seinään. Mutta kokeillaan tätä nyt vähän aikaa. Lilillä alkaa ilkeästi kierrokset nousemaan tunnarissa, mutta vielä sentään tulee enemmän oikeita kuin vääriä... Malttia sekä ohjaajalle että koiralle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti