maanantai 20. helmikuuta 2012

Vallanvaihto

Viime vuonna vasen pokaali oli Milanin - nyt se on Lilin! Ja miksi tyytyä yhteen :)
Lili siis KaaSun Vuoden Tokokoira 2011, Agilitykoira sekä Agilitytulokas! Melkein koirankokoiset pokaalit :) Mutta se oli viime vuotta se...

Suunnitelmissa takaaleikkaustreeniä ja netistä bongattiin varsin mielenkiintoinen sellainen. Erikseen treenattiin leikkauksia pitkältä matkalta ja vauhdissa, niitä kun ei tästä löytynyt :) Kokeiltiin uutta tapaa eli en anna mitään este käskyä vaan sanon vaan koiran nimen juuri oikealla hetkellä niin kääntyy just eikä melkein aina oikeaan suuntaan. Vielä kun itselle selviäisi että mikä se juuri oikea hetki on :) Ei ehkä helpoin ensimmäinen takaaleikkaustreeni Nomille, mutta niin sitä tehtiin esteet 1-3 eli kaksi leikkausta peräjälkeen. Toista pikkuisen jo nikotteli, kun ei voinut jättää palkkaa valmiiksi (suora näkyvyys lähdöstä) eikä ollut apuohjaajaakaan sitä heittämässä. Ensimmäistä kertaa on itsellä käsissä koira joka kiihdyttää puomin alasmenolla, että pääsee 2on2offiin! Kotona Nomi kokeili kontaktia etupalkalla, vain kerran erehtyi. Taitava pikkuotus jälleen :)

Lauantaina "SM-ratatreenit" ja tällä kertaa rata Savikon Sepon käsialaa. Ja taas hylkyä pukkasi ja molemmilla kerroilla samassa kohtaa eli keppien jälkeisessä hypyn leijeröinnissä. Sinänsä omituista, koska vastaavaa ollaan tehty niin kisoissakin kuin harjoituksissa onnistuneesti useamman kerran. Ilmeisesti kepeiltä ei saatu samanlaista sujuvaa lähtöä kuin mitä on hyppyjen jälkeen. Vasta kolmas kerta toden sanoi. Muuten kulki mukavasti ja kääntyikin hienosti, jos ohjaaja edes yhtään hereillä :)

Sunnuntaina taas Rannikon oppiin Kouvolaan. Onneksi ei ollut ihan niin pahaa myräkkää kuin mitä aluksi luvattiin, mutta ei silti Lili ollut kovinkaan innokas lämmittelylenkkeilemään ulkona vaan kiire oli jo sisälle halliin suojaan. Tätä ei ole varmaan koskaan tapahtunut näissä treeneissä - Lili teki vain ja ainoastaan täysin onnistuneita suorituksia kepeillä! Ja minä kun jo meinasin pyytää ohjureita avuksi alkuun...

Alussa ei mitään ihmeellistä, A:lle takaaleikkaus ja ajoissa takaakierrosta liikenteeseen. Ennakoivaa seuraavalla hypylle ja välistäveto vastakkaisella niin, että ollaan jo seuraavaan siivekkeen kohdilla. Väli oli ahdas, mutta silti välistäveto onnistui joka kerta! Puomi oli putken takana piilossa, joten koira piti ensin viedä oikealla linjalle ja siitä lähetys puomille. Tässä kohtaa ei vielä juostu tai sitten oli koira väistöliikkeen perässä putkessa... Mutta sitten juostiinkin, että ehti valssaamaan (edellytti myös itsenäisiä kontakteja) seuraavan hypyn taakse. Tätä seuraavaa kohtaa hiottiinkin, että kääntyy juuri oikein ysihypyn, mutta ei liian tiukasti ettei tule välistä. Taas oli itsellä vähän koordinaatio hakusessa ja tauolla tätä sitten kuivaharjoiteltiinkin :) Vienti kohti oikeanpuoleista siivekettä, vähän sylivekin tyyppistä ja siitä sitten vasemman jalan varassa käännös 180 astetta, oikealla jalalla siis vain steppaus molemmille puolille. Ajoituksellisesti hankala kun Lili ei niin herkästi käänny kuitenkaan. Heitto takaakiertoon ja mukaan pituudelle vastakkaisella, mutta rintamasuunta ei saa kääntyä. Miulla taitaa kyllä olla liian lyhyet kädet tuohon :) Pitäisi vaan luottaa siihen koiraan, mutta onneksi on joku joka sanoo mitä tehdä :) Eli pituuden jälkeen vaan lähetys 12 hypylle, meni joka ikinen kerta siitä kapeasta välistä ja kääntyikin vielä oikeaan suuntaan. Oho... Putken jälkeen hetki liikettä ja ennakoivalla valssilla hyppy 14, koira haltuun ja menoksi. Höylätään kohta numero 2 :) Viereinen hyppy veti kovasti, juostava väli oli kapea (ettei törmää itse esteisiin) ja 16 toki takaakiertona, joten kiire oli. Jos muuten selvittiin jotenkin, niin takaakierrossa aavistuksen myöhässä jolloin joutui koiran kiilaamaan taakse, joka aiheutti ylimääräistä kaarrosta tai hyppäsi jopa viereisen hypyn. Lähetys 14 hypylle, lyhyt mutta napakka haltuunotto ja ajoissa 16:lletoista, jolloin sai jätettyä koko siivekkeen koiralle näkyviin ja takaakierto tuli näin siivekettä nuollen. Koira putkesta kunnolla haltuun 18 hypyllä ja pyörittämällä 19 (toimi paremmin kuin niistosokkari). Loppupätkää en olisi ikinä tehnyt kuten nyt tehtiin. Mutta luota koiraan ja anna sen juosta, pääsee itse vähemmällä :)  Koira putkeen ja sitten itse odottelemaan keppien loppupäähän (ja mieluiten vielä keinun puolelle), että koira hakee aloituksen oikein ja pujottelee loppuun kohti ohjaajaa. Ja tätä siis toimi, j-o-k-a k-e-r-t-a. Kepeiltä ajoissa liikkeelle putken oikealle puolelle niin koira tietää kääntyä putkesta oikeaan suuntaan. Vähän keinulle vastaan ja keinulta valssilla putkeen. Ja sitten... Mennään vastaanottamaan koira putken 26 toiseen päähän pituuden kohdille, hmmm... Mutta niin vaan Lili tuli oikein putkesta putkeen hypyn ja keppien välistä kun itse vaan oli oikeassa kohdin ja pysähtyneenä!
Olihan Lili taas taitava. Sai kehuja sekä Timolta että yleisöstä. Mutta milloinkohan ohjaaja oppisi menemään oikein heti eika vasta kymmenennellä toistolla rautalangasta väännettynä :)

Mutta aina on aikaa ja energiaa, vaikka teurastaa yksi apina, jos maton repiminen kyllästyttää :)
Nomi, pentele... Nomin toisessa hiihtokerrassa oli jo menemisen makua, kun saatiin eteen "jänis" jahdattavaksi. Ei vaan ole Nomi vielä sisäistänyt että ladulla saa oikeasti vetää vaan jäi alussa aina ihmettelemään nykäyksiä. Sori, mutta kun perässätulijalla ei ole ihan samaa kiihtyvyyttä ja painoa lähes se 9-kertainen määrä :)

Tämä viikko on taas hierontaviikko. Sekä näköjään myös lumitöiden viikko. Nämä ei kyllä sovi mitenkään yhteen... Jäällekään ei parane enää mennä. No, ehdiinhän siellä melkein viikko lenkkeilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti