tiistai 10. huhtikuuta 2012

Viiden startin mahdollisuus

Tulevana viikonloppuna taas kisoja tiedossa. Lauantaina kolme starttia ja sunnuntaina kaksi, kaikki kotimaisemissa. Yhteensä siis viisi mahdollisuutta kartuttaa nollatilia tai vaihtoehtoisesti kasvattaa hylkyputkea... Itse suorituksessa ero noiden kahden tuloksen välillä voi olla hyvinkin pieni. Maksit aloittaa molempina päivinä, toivottavasti ollaan suoritusvuorossa vasta loppupäässä, itsellä kun on suuria vaikeuksia hahmottaa rataa, jos ei pääse katsomaan ensin muiden suorituksia. Karmeat muistot viime syksyn Mikkelin kisoista kun joutui ensimmäisenä starttaamaan, radan muistaminenkin teki jo tiukkaa. Itse suorituksesta sitten ei kannata edes puhua...

Mutta ei kisoihin ilman treeniä mennä! Pääsiäisestä meni puolet taatun laadun koulutuksessa Katin johdolla. Ensimmäisenä päivänä löydettiin yksi tosi paha kompastuskivikin... Ensin perjantaina odotti tällainen haaste:


Se ylitsepääsemätön kompastuskivi oli sitten alun 5-6 putkesta putkeen puomin toiselta puolelta ohjattuna. Ei sitten onnistunut mitenkään edes vahvasti avustettuna. Jo se että sai kääntymään putkesta oikein oli suuren haasteen takana. Kääntyi hyvin herkästi vasemmalle esteitä kohti, oma rintamasuunta piti kääntää ajoissa ennen putkeen menoa oikealle kertomaan käännöksestä. Neloshypyn takaaleikkausta viilattiin eräänkin kerran, kun se kääntyminen on mitä on... Seiska twistillä, kasille lähetys ja valssi ennen puomia. Taas lähetys hypylle ja pakkovalssilla 12 & 15. 17 takaakierto + persjättö, 18 niistosokkarilla, 19 backlapillä. Kepit Lili pujotteli joka kerta hienosti loppuun itsenäisesti! Putkihässäkkä toisinpäin ja kas nyt ei ollut sitten yhtään mitään ongelmaa. Pituudelle valssi, kun ei muuten taaskaan kääntynyt hyvin seuraavalla hypylle. Lopun vaikeudet oli lähinnä ohjaajan päässä, että muisti kummalta puolelta ne mennään :) Päällejuoksut Lili kyllä hanskaa!Seuraavana päivänä jatkettiin. Ensimmäinen ajatus radasta oli, että miljoona tapaa unohtaa rata ja putki-puomierottelu ei onnistu varmasti. Mutta ei se ihan niin sitten mennyt :)


On se ihminen taas rapakunnossa... Mut hei, ostin näyttelysyä uuden vetovyön ja liinat nimenomaan juoksua varten, joten jos se myöskin motivoisi juoksulenkille. Viimeistään sitten kun on lumet sulanut :)

Alku toimi hyvin sivuttaisirrotuksella vaikka sitä ei ole juurikaan harjoiteltu. Kolmosen päällejuoksu ajoissa ja ei liian tiukkaa linjaa nelosella, ettei lipsahda takaakiertoon. Putken jälkeisiä hyppyjä sitten viilattiinkin, että saatiin käännökset asiallisiksi. Videon kuvakulma hämää sen verran, ettei kaarrokset kunnolla näy. Kutoselle vekkiä, seiska päällejuoksulla, kasilla takaakierto-persjättö nopeampi kuin valssilla. Ysi tehtiin ensin persjätöllä, mutta paremmin toimi ensin ysille vekkaus ja kympille sitten takaaleikkaus. On se kääntyminen työn takana, mutta toisaalta ei ihan heti ota kieltoja tai tiputa rimoja... 11 niistolla, pyöritys 12, valssit 13 ja 14 jälkeen. Kun vaan ohjaaja malttoi rauhassa antaa koiran mennä puomille, niin ei tässä kohtaa mitään ongelmia. Vain yksi ryssiminen heti ekalla kerralla oli hyvä saldo. Lähetys 16 hypylle ja menoksi. Muuri niistolla, vain viimeisellä kerralla lipsahti putkeen. Ekalla kerralla kielto, muurilla pitää vähän enemmän malttaa kuin tavan hypylle. Hienosti kääntyi putkesta, ei kaarrattunut yhtään. Ensin kokeiltiin 25-26 väliin valssia, varmempi mutta ehkä vähän hitaampi. Tähän treenattiin myös ensin vekkiä hypylle ja siitä veto putkeen. Toimi tosi hyvin, eri asia milloin uskaltaa tehdä kisoissakin :)Maanantaina illan päätteeksi lähes kahden tunnin ryhmätreenit. Sen verran kiristyi pakkanenkin illan mittaan, että alkoi jo varpaita paleltamaan. Radalla oli lähinnä tuskan hiki :) Välistävedot tai vedot yleensäkin ei todellakaan ole meidän vahvuus, eikä ole eilisen jälkeenkään. Eikä näköjään moni muukaan asia...

Kaksi treeniä, ensin 1-18 ja toisella vedolla 21-37:


Kakkoshyppy rohkeammin, lähetys takaakiertoon ja reipas liike kohti putkea. 9-10-11 välistävetoja yritettiin nätisti ja vähemmän nätisti. Jos on ihan pakko tehdä välistävetona useampi peräjälkeen, niin kannattaa vaan peruuttaa armottomalla vauhdilla. Mutta parempi ratkaisu on tehdä taaksetyöntönä-päällejuoksuna, sujuu noin niinkuin miljoona kertaa paremmin ja ehtii sen verran edelle että putkeekin menee kivuttomasti. Jos jää jälkeen niin viimeisen hypyn voi tehdä leikkauksella. Okseri veti kovasti puoleensa putkesta tultaessa, päätyi lopulta puomille, mutta ylösmenokontaktista ei tietoakaan...

Toisessa harjoituksessa Lili esitteli mm. irtoamistaitojaan. Silloin kun ei niitä tarvittu... Okseri otettiin pois häiritsemästä, jäljellä oli vain siivekkeet aidan vieressä, mutta silti sinne oltiin menossa, hoh hoijaa... Pitkästä aikaa porsasteli oikein kunnolla myös puomin alasmenokontaktin. Ei näköjään kannata mennä palkkaamaan kontaktista, vaatia vaan suorittamaan :) Välistävedot tehtiin ihan suosiolla päällejuoksuina, viimeiselle kokeiltiin ensin viskileikkausta, mutta oli neiti sellaisella menolla liikenteessä, että vaihdettiin saksalaiseen. Ja taas treenattiin tiukkaa takaaleikkausta muurille. Muurille toistamiseen tullessa irtoili ihan omiaan takana näkyvälle hypylle, hmm. Kepeille oli ihan suora linja ja Lili ensin lähtikin sinne, kunnes päätti mennä putkeen. WTF? Ja vielä kaksi kertaa. Loppu sentään sujui hyvin, keppien jälkeen persjättö, 35 niistosokkarilla ja heitto 36:selle.

Tästä on hyvä jatkaa kisoihin, ei ihan heti kuvittele liikoja menestyksestä :D

Nominkin aloitti vihdoin ja viimein juoksunsa viikko sitten. Hermoja raastavaa vinkumis- ja huutoviikkoa odotellessa. Treenitaukoa pikkuneidille siis loppukuu ainakin hallitreeneihin.

Kerta neidit aksaili ja misseili niin Milanille jäi tokoilu, pääsi perjantaina ihan yksi treenaamaan. Luksusta molemmin puolin! Tehtiin ensin kokeenomaisesti kaikki liikkeet putkeen ja näköjään tehdään kokeeseen asti joka harjoituskerta. Sen verran pahasti alkoi taas lopun liikkeet pissimään vanhaan malliin. Into ei niinkään näyttäisi loppuvan palkattomuuteen, mutta epävarmuus kasvavan. Joku ihmeen aivopieru oli ängetä koko ajan ruudusta ulos. Ei käy aika pitkäksi, kun tupsahtalee eteen uusia yllättäviä ongelmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti