maanantai 30. huhtikuuta 2012

Ihan kivat kisat

Ei aikaista herätystä, kaunis aurinkoinen päivä ja kaksi nollaa kolmelta radalta, niin ei ihan huonosti voinut mennä...?

Koira hoiti hommansa, ohjaaja puolestaan yritti sabotoida suoritusta parhaansa mukaan mm. UNOHTAMALLA RADAN TAAS JO TOISEN KERRAN!!!  Taitaa olla päivän viimeinen startti liikaa, tällä kertaa vielä yritin ihan tosissani tsempata. Tämän lisäksi perussäätämistä ja myöhässä olemista.

Kevään ensimmäiset ulkokisat Mikkelissä ja tuomarina Marja Lahikainen. Radoissa ei sinänsä valittamista, kivoja kohtia, mutta myös niitä meidän heikkouksia. Jos viimeeksi Mikkelissä startattiin radalla ensimmäisenä, niin nyt oli startti vasta yli 50 maksikoirakon jälkeen. Ei ihan paras lähtöpaikka sekään, vähemmästäkin alkaa puuduttamaan.

Hyppiksellä aloitettiin. 270 asteen käännöksiin oli ihan pakko testata jaakotusta, eikös se riitä että harjoittelee asian ekaa kertaa lämppäriesteellä :) Ei ihan toimivin ratkaisu, vekissä arvelutti että lähteekö mukaan vai hyppääkö viereisen hypyn. Kepit avokulmaan ja takaaleikkaus, ekaa kertaa kisoissa, tätä sentään ollaan harjoiteltu :) Kisatilanne aiheutti Lilillä sitten epävarmuutta, mutta onneksi vain hidasti (reilusti...) kepeillä, eikä jättänyt niitä kesken. Loppusuoralla jäin taas seisomaan ja kaukaa ohjattuna ei Lili varmasti käänny takaaleikkauksella vasemmalle omatoimisesti. Vähän meni säätämiseksi loppu pyörähdyksestä johtuen, mutta nollalla kuitenkin maaliin.

Eka agirata. Nyt olisi ihan suosiolla kannattanut vekata hypyn ulkokulma... Kääntyi liikaa ja kun yritin tätä pelastaa, niin törmäsi jalkaan, jolloin kosketuksesta vitonen. No virhe siitä olisi tullut joka tapauksessa, kielto tai hyl. Kuvittelin pärjääväni puomilla Lilille juoksukilpailussa, että saan vietyä putken kauimmaiseen päähän. Never gonna happen... Hylyn jälkeen kontaktinillitystä, ei pysähtynyt keinulle, joten siitä annettiin palautetta. Voi kirstus että nuo vedot tuottaa tuskaa, pitäis vissiin joskus treenata nekin kuntoon, kun ei niitä aina voi päällejuoksuiksi muuttaa.

Päivän viimeinen rata. Moni tiputti tokan riman, jos ohjaaja meni vastaanottamaan kolmosen luota. Otettiin tietoinen riski harjoitusmielessä, tuossa olisi pystynyt hyvinkin varmistelemaan. Lilikin hipaisi kakkosen rimaa kevysti, mutta ei tiputtanut. Lähti myös keppien jälkeen valssiin mukaan, edistystä :) En meinannut millään osata päättää kummalta puolelta vien seuraavan hypyn. Vetopuolelta mentiin (jotenkuten) vaikka minä sitä niin kammoankin. Lili haki hienosti putken A:n vierestä. Sen jälkeen joku ohjaajan älynväläys - takaaleikkaus putkelle, mutta tottakai minä ehdin toiseen päähän valssaamaan?!? Idiootti koiran edessä jälleen. Tästä vielä selvittiin ja seuraavasta takaakierrosta, kun ei tyylipisteitä mietitä, sen jälkeen oltiinkin menossa ihan johonkin muuhun suuntaan kuin piti. Kunnes välähti, että piru suoraanhan se rata jatkui. IDIOOTTI. Lopun hyppyneliö meni jo vähän sinne suuntaan ja ihmetys oli suuri kun kaikista noista säätämisistä huolimatta ei ratavirheitä ja eikä edes yliaikaa :) Joten päivän toinen nolla. Sijoitus ynnä muut.

  

Hennalle kiitos agiratojen kuvaamisesta!

Jos Kotkassa ensi sunnuntaina olisi sitten vähän sujuvampaa menoa. Tai edes muistaisi radan? Ei mitään uusia treeniaiheita, hoitaisi ne vanhat ongelmat ensin kuntoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti