keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kyl myö muutkin!

Vaikka viime aikoina blogissa on pääosin esiintynyt Lili, niin se ei tarkoita etteivätkö muutkin olisi olleet menossa mukana! On treenattu ja edistytty hienosti sekä myös käväisty kisoissa...

© Miira I.

Mutta mennäämpä aikajärjestyksessä ja aloitetaan Ruokolahden kisojen jälkeisestä maanantaista ja Lilin treeneistä :) Olihan muuten sellaiset kiemurat että... Huh! Kyllä kaikkiin kohtiin sai järkevät ja sujuvat ohjauskuviot, jos vaan oma pää olisi kestänyt siinä kieputuksessa mukana...
Ensimmäisellä yrityksellä päästiin jopa ensimmäiset 12 estettä... 5-6-7 meni epäilyksistä huolimatta persjätöillä, sujuvuutta olisi vielä auttanut jos olisi ollut ohjauksessa ajoissa. Putkella ei Lilillä löytynyt jarruja mitenkään ja näin ollen kävi aina hyppäämässä seuraavan hypyn kuten ekalla kiekallakin. Sama se jos ohjaaja huutelee jossain muurin toisella puolen... Seuraava iso tuskan paikka oli saada kepeiltä persjättöön mukaan 17 hypylle, edessä oleva hyppy oli taas houkuttelevampi. Kerrottava uusi suunta viimeistään siinä vaiheessa kun on kepeillä viimeisessä välissä. Tämän treenin ongelmakohtia kuten 8-9-10 pätkää treenattiin vielä itsenäisestikin myöhemmin viikolla.

Koomailuvideo treeneistä. Voisi kirjoittaa itselle ajatuskuplan: "Mihis myö oltiinkaan seuraavaksi menossa... Ai niin tuonne... Niin ja tässä piti tehdä se juttu!" Ei pysty, kykene :)Tiistaina tokoilua Tapiksella. Nomi ensimmäisenä vuorossa ja tekeehän se vaikka mitä temppuja herkun perässä :) Kaikki vaan tuntuu olettavan, että osaahan se jo vaikka mitä. No epäilemättä osaisikin, jos joku vaan ehtisi opettaa! Mutta kun ei ole ehtinyt... Korjaantunee ennen pitkää :) Lilillä normimenoa. Milanilla oli taas keskittyminen vähän hakusessa, tekee kyllä hyvin jos vaan keskittyy...

Nomin aksailua, ryhmätreenien radat kolmelta viikolta samassa kuvassa. Ollaan siis harrastettu slalomeja (sujui nyt jo paremmin!), valssailtu sekä tehty "ennätyspitkä" pätkä kera renkaan, muurin ja pussin. Pätevä neiti! Viikolla vahingossa treenattiin aikuisten keinuakin. Aikaisemmin Nomi oli treenannut keinua kokonaisena matalaksi säädettynä, mutta eikös sen sitten pitänyt karata selän takaa täysikokoiselle keinulle kun oli tarkoitus puomia treenata. Vähän neitiä säikäytti ja ehdin jo lausua muutaman kirosanan, mutta mitä vielä! Saman tien oli aivan pakko päästä keinulle uudestaan ja uudestaan. Muutaman kerran hidastin keinun laskeutumisesta, mutta kohta sitä mentiinkin jo reippasti ilman minkäänlaisia apuja. No sopii miulle :)


Lauantaina mukavassa vesisateessa kävimme tekemässä Milanin kanssa kokeenomaisen tokotreenien SM-kisoihin lähtevän porukan häiriökoirana. Milan tuntui olevan ihan hyvässä vireessä, mutta oli silti ollut levoton paikkamakuussa. Vissii murkut puri palleista tai mitälie. Seuraaminen ok, lopussa taisi Iriksen paikkamakuukohta tuoksua vielä hieman juoksuiselta. Istuminen ok, luoksetulossa ei reagoinut käsimerkkiin. Pahus... Ruutu oli siis niin hakusessa, ei löytänyt edes uudellakaan yrityksellä ja sehän hermostutti, jota piti purkaa märehtimällä ruohoa... Hyppynouto ok, mutta metallinoudossa ei oikein kelvannut omakaan kapula. Tunnari toimi taas varmasti mitä nyt vähän piti matkalla rouskutella. Mutta ei sentään järsiä :) Kaket jees.

Tokoilun jälkeen Milan kotiin ja neitien kanssa hallille. Tarkoitus oli tehdä jotain pientä ja lampsinkin sinne kumpparit jalassa. Hannele oli juuri meitä ennen treenaamassa ja oli tehnyt sen verran kivan treenin, että sehän se piti tehdä. Vaikka kumpparit jalassa :) Kepit toimi joka kerta hyvin lievään avokulmaan ja toisesta päästä hinasin ne aivan seinän viereen. No problem! Hyvin toimi muutenkin, jos vaan itse muisti mitä piti tehdä :) Kokeiltiin myös niin että Hannele meni Lili kanssa. Ja wow! Ei siis haittaa vaikka katkaisis nilkan ennen SM-kisoja :) Parin menoa katsellessa oli hyvä huomata, että kuinka jäykästi itse ohjaan Liliä. Pitäisi saada enemmän eloa kroppaan, tokotyyli kannattaa jättää sinne tokokentälle :)

Ja oli ihan pakko kokeilla mitäs kaikkea se Nomi osaakaan... Rohkeana lähdettiin tekemään tuota ekaa pätkää ja sehän meni ja vielä oikein reippaasti! Kepeillä oli alussa ja lopussa yhdet ohjurit, mutta tuollaista kulmaa ei olla harjoiteltu eikä oikein edes yhdistettynä muihin esteihin. Nyt tultiin vauhdilla putkesta ja jatketiin vielä monta estettä eikä jäänyt yhtään kyselemään palkkaa! Pitää vissiin alkaa vaikeuttamaan senkin harjoituksia :)Sunnuntaina oli Nomin vuoro päästä ensimmäiseen agilityvalmennukseen, kakaralle sopivana aiheena hyppytekniikka. Ja olihan Nomilla hieno tekniikka ja draivi! Neidissä on potentiaalia, toivottavasti saadaan se vielä joskus täysin kukoistamaan.

Muuten Nomi välttelee toistaiseksi kameraa, kun se pääsi jokunen viikko sitten taas turkistaan. Talvella oli mukava nakuilla (?!?), nyt jätti siveellisesti kevyen villa-asun. Uusi turkki näyttäisi kasvavan vauhdilla, joten misseilyä luvassa loppukesästä...?

Maanantaina taas Lili ja ryhmätreenit. Tällä kertaa treenattiinkin jo päivällä "yötreenien" sijaan. Ja minä muistin radan, jopa helpostikin. Teemana Seppo Savikko, joka taisi olla makseilla joukkuekisassa tuomarina. Harjoituksissa ekalla yrityksellä nolla, kuis sitten kisoissa...?

Tällä kertaa videon sijaan muutama valokuva. Piti olla aurinkoista, mutta jossain pilven takaa se lymyili...

Valssia pakolla :)

Minä liidän yli okserin vaikka tehtäis mitä persjättöjä edessä :)


Tiistaina sitten Imatralle ja vuorossa Milanin tokokoe.

"Onks pakko, jos ei tahdo?"

© Miira I.

© Miira I.

"Ei ole. Enää."

Ja näin Milan hyvästeli kisakentät...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti