sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Ja vielä kolmas...

Tuplanollaa se vaan kisoista pukkaa :) Tämänpäiväsistä kisoista saatiin jo kolmas tupla; neljäshän jäi viime elokuussa viimeisen riman päähän. Mutta mitäs niitä vanhoja muistelemaan, näiden nollien myötä Lilillä on nyt nollat kasassa tämän vuoden sekä SM-kisoihin että MM-karsintoihin. Eikä edes kisattu koko syksynä taikka talvena, joten ihan hyvä saldo.

Tämän päiväiset kisat olivat mukavasti omassa hallissa ja vasta iltapäivällä, joten sai heräillä ihan rauhassa eikä pitää mitään kiirettä. Tuomarina molemmilla radoilla oli Pertti Siimes, jonka radoilla ei olla tähän mennessä onnistuttu yhtään. Enkä minä edelleenkään tykkää noista valssia toisen perään radoista - ohjaaja tekee valssin kolmen askeleen sijasta vähintään seitsemällä ja yksikään ei varmaan mene minne pitäisi eikä koirakaan lähde niihin mukaan vaan ampuu ties kuinka pitkälle. Mutta ehkä se on hyvä, että pystyy nyt tekemään nollia myös niillä epämukavilla radoilla.

Agiradalla oli haastetta heti alkuunsa, kun kolmoshyppy syötti suoraan puomille. Mutta onni on vastakäännös :) Yksi suunniteltu valssi muuttui takaaleikkaukseksi kun ei vaan jalat liiku. Olihan keinu taas niin nätti... Okserin kanssa piti vähän varmistella, kun sitä ei ole talvella niin treenattu. Puomin jälkeiset valssit valui ja valui ja koira kaarrattaa ekstraa sen minkä kerkeää. Mutta nolla on nolla!

Hyppärilläkin olikin sitten tarjolla valssia toisensa perään ("valssihelvetti potenssiin kymmenen"). Ei ollut ehkä kaunista, mutta niin vaan puristettiin, perskules :)Ens viikko vaan löhöillään ja ehkä vähän tokoillaan - ansaitusti :) Saatetaan myös jättää suunniteltu Joensuun kisareissu väliin ja kisata seuraavan kerran vasta Mikkelissä 12.5. toivon mukaan Jalosen radoilla :)

Lauantaina oli Rissasen treenit, hyvää menoa sielläkin. Ratapiirrustus näytti tältä:


Teemana oli vauhti. Koira ehkä joutui juoksemaan, itse pääsi paljon vähemmällä :) Tietysti jos ei olisi päässyt putkia leijeröimään, niin olisi voinut hiki tulla. Ei tullut nollaa vielä ekalla yrittämällä, kun Lili luki kakkoshypyn niistosokkarin viskileikkaukseksi (aika harvoin tulee tehtyä) ja olisi tullut vähän hankala kulma puomille. Alusta uudelleen ja puhtaasti kaikki 32 estettä :) Harmittavasti tätä ei vielä saatu videolle kun ei ollut kuvaajaa. Pieniä kohtia löytyi vielä parannettavaa, kuten kasille minimalistinen käden liike että hyppää lyhyesti, antaa koiran hakea kepit ettei ole turhaan tiellä, 19-20 tulee pienemmällä kaarroksella kun menee keppien puolelta, 24 nopeampi päällejuoksulla kuin niistolla siivekkeen ympäri (joka taas varmempi putken oikeaan päähän viennissä) sekä valssin ajoitus hypylle 26 että hyppää vekin sujuvasti. 

Toiselle kierrokselle saatiin jo kuvaajakin (kiitokset Annelle!). Ensimmäiset 24 estettä puhtaasti, jonka jälkeen piti possuilla selän takaa putken väärän päähän. Unohda varpaat ja rintamasuunta, muista karjua... Sitten hetki vähän sinkoiltiin ihan omiaan, ennen kuin vihellettiin peli poikki ja aloitettiin uudestaan hypyltä 16 loppuun. Ja taas homma kulki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti