lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tehdäkö asiasta ongelmaa...

Joskus nämä minun tilaukset säiden suhteen onnistuu - pakkasia piti riittää vähintään maaliskuun loppuun asti, että päästään hiihtämään. Jos hyvin käy, niin saadaan hiihdellä jäällä vielä ensi viikollakin. Päivällä on jo vähän pehmempää pohjaa, mutta kasvaapahan kunto koirilla kun eivät pääse ihan niin helpolla :) Aamulla jos jaksais/ehtis niin olisi paremmassa kunnossa. Pyöräteitä vältellään kuin ruttoa ennen kuin sepelit saadaan sieltä pois. Kerran ehti käydä uusia nastalenkkareita testaamassa ennen kuin tiet suli. Oottakoot nyt seuraavaan talveen :)

Ei ole vielä Nomi onnistunut aloittamaan juoksuja, niin pääsi pikkuneiti eilen aksailemaankin, kun näytti sen verran intoa olevan. Ja onneksi sitä intoa riitti vielä radallakin mukavasti :) Nyt toimi hyvin niistotkin. Lilikin oli mukana Nomin ryhmätreeneissä, kun oli sen verran poissaoloja, niin ehti hyvin treenailee ylimääräisiäkin. Teemana A-putkierottelu, joka tuolla tavalla (eli lähetys 14 ja 18) oli suht haasteellinen molemmille. Eikä se keppikulmakaan helpoin ollut. Lili vaati jopa verkot avukseen, että oppi hakemaan oikein. Lopulta oikein hyvä treeni molemmilta.
Tämän päivän Rissasen treeneissä oli vaan Lili. Nyt ei saanut treeneistä videota, kun ei ollut kuvaajaa matkassa, eikä jalustalta olisi saanut kuvattua kuin puolet radasta kun oli rata niin kentän etulaidalla. Mutta eipä radoissa mitään niin ihmeellistä ollut, että olisi pitänyt saadakaan videolle. Ensimmäinen rata näytti tältä:


Nollaa taisi tulla jo heti ekalla vedolla :) Hyvin tuli putkiin oikein pelkällä vedollakin, ettei tarvinnut alkaa valssailemaan tms. Kun ei ole joku saanut vieläkään opetettua koiralleen täysin itsenäisiä kontakteja (ja tuskin jaksaa jatkossakaan), niin keinulla joutui saattamaan loppuun asti, jonka jälkeen ennakoivalla hypyn 20 puomin puoleisen siivekkeen kautta. 21-22 väli kokeiltiin myös saksalaisella, mutta ei käännä tarpeeksi. Valssilla tuli nätimmin, kun vaan lähti kääntämään ajoissa ja liikkui itse jo seuraavan hypyn suuntaisesti.

Toinen lyhyempi pätkä, aloitusputken tilalla oli hyppy. Näppärästi sujui tämäkin pätkä. Onneksi ei liikaa muistellut eilisiä treenejä vaan kääntyi hyvin A:lle. Kepeille vein tarkoituksella sisäpuolta, mutta ei nyt aloituksessa mitään ongelmaa.


Se treenien "mutta" sitten eli puomin ylösmenokontakti. Sitä ollaan katsottu moneen kertaan jo aiemminkin, että on kyllä niin hilkulla, että ottaako vai ei. Tähän mennessä siitä ei ole tullut kisoissa virhettä, mutta ei sitä kyllä kaikki tuomarit niin katsokaan. Näissä treeneissä ei aina osunut. Mutta ei viitsisi tehdä asiasta ongelmaa, joka ei ole ongelma. Jos kisoissa ei tule edelleenkään virheitä ylösmenokontaktilta, niin sama se miulle mitä se treeneissä tekee :) Ensi viikonloppuna olisi kolme starttia tarjolla, mutta ei Lpr:ssa vaan Vantaalla! Toivottavasti matkailu tällä kertaa kannattaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti