keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Treenit ON!

SM-kisojen jälkeen ollaan pidetty taukoa treenailusta, mutta nyt onkin aika taas aktivoitua. Sunnuntaina tehtiin Hannen kanssa reissu Pieksämäelle tokon SM-finaalia seuraamaan. Sovittiin, että joku vuosi ollaan itsekin menossa mukana, mutta ei välttämättä vielä ensi vuonna. Jos ei muuta, niin Poriin on aika pitkä matka :)

Eilen käytiinkin Huhtarissa tokoilemassa "pikatreenit". Suurin tuska taisi olla saada Lili autosta ulos vinkumatta. Aargh, miksi noitten pitää alkaa iän myötä vinkumaan kun vähänkin kierrokset nousee! Milaniin verrattuna Lili on vielä aika hiljainen tapaus (niin oli Milankin nuorena), mutta ei tarvitsisi aloittaa sitä vinkumista yhtään. Kentällä oli sitten hiljaa.

Tehtiin vähän kaikkea. Paikkamakuuta Mofin kanssa, ei ollut ihan sfinksimäistä meininkiä. Päätä ylös ja alas, takajalkojen asentojen vaihtelua. Ja milläköhän tähän puuttuisi ilman että saa tuon otuksen täysin paiseeseen? Seuraamisessa en nyt taaskaan tiedä kummin päin kääntyisi täyskäännöksen, tiiviyttä pitäisi saada lisää. Askelsiirtymisessä ei kestä perusasento, jos yhtään hyydyttää. Luoksetulossa jää helposti seisomaan maahanmenossa (käskysanat testissä "maa" vai "maahan"). Ruutu toimi nyt hyvin - pysähtyi oikeaan paikkaan hyvin eikä yrittänytkään etsiä puuttuvaa alustaa tai ihmetellyt kosketuskohtaa. Edellisellä treenikerralla Satun kanssa tunnari tuottikin suuria ongelmia, nyt oma löytyi taas hyvin vaikka näytti ettei tuo paljoa viitsi kapuloita haistella. Puree edelleen kalikkaa. Kakeissa pitäisi opetella kuuntelmaan käskyjä, eikä vain arpoa asentoja -> näitä pitää nyt treenata päivittäin! Paineistuu huomauttamisesta, jonka jälkeen ei tee enää yhtään vaihtoa. Armonaikaa kokeeseen reilu kuukausi!

Milanin kanssa aloitettiin ohjatun noudon treenaus kapulan kanssa. Koira merkille ja toisella puolella 5 m päässä kapula ja toisella puolen betonikiven palanen. Tässä kohtaa ei vielä ihmetellyt noutoa yhtään ja toi kapulan hyvin heti käskystä. Merkiltä ruutuun tuotti alkuun ongelmia kun luoksetulon tötsät oli sopivasti siellä takana.

Nomin kanssa oli tarkoitus treenata rallytoko liikkeitä, mutta kun en itse sitten enää muistanut mitä niitä liikkeitä olikaan, niin piti sitten tyytyä vain tokoon :) Intoa piisaa armottomalla hännänvispauksella varustettuna, malttia ei sitten niinkään :)

Tokotreenit jatkuu taasen huomenna!

Tänään reippailtiin jo aamusta hallille testaamaan Agirodun Open Class -rataa. Joka siis näyttää tältä (meillä tosin kakkosputki oli hyvänä ansana 10-11 välillä ja 14-putken päät samalla tasolla):


Lilille heti ensi yrittämällä nolla kunnon vedätyksellä! Sen jälkeen lähinnä härkittiin kontakteja persjätöillä, mutta malttaahan tuo yleensä treeneissä pysähtyäkin :) Nomi puolestaan pongaili putken vääriä päitä :) Ensimmäiseen onnistuin viemään vahingossa, toiseen meni taas kun en ohjannut. Alkaa pikkuotuskin sen verran irtoilemaan jo ettei voi enää luottaa, että tulee vaan kiltisti perässä. Ekalla vedolla oikein hyvä vauhti, sai itsekin juosta ihan tosissaan ja hyvin sai esim. heittää takaakiertoon ja vaihtaa sitten puolta persjätöllä (este 11). Moottorissa siis olisi tehoja, saisi vaan olla vähän pitkäkestoisempi ja vähemmän oikutteleva :) Mutta toivon mukaan Lili ei ole ihan heti eläkkeelle jäämässä, niin ehtii Nomi vielä kerätä niitä tehoja.

Seuraavat agitreenit viikonloppuna, kun Lili kävi tänään taas Einillä hierottavana. Loppupäivä siis rentoa oleskelua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti