maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tuplanolla aloitus!

Viime kesänä "juhlistettiin" kesäloman aloitusta Varkauden kisoilla, tänä vuonna puolestaan kisattiin loman alkajaisiksi helteisessä Mikkelissä sekä lauantaina että sunnuntaina. Yleensä pyrin välttämään kesällä kisaamista helteiden takia, mutta pärjäähän sitä näilläkin keleillä hyvin varustautuneena. Kookoo99:n kisoissa ollaan käyty vain Milanin kanssa tokoilemassa 2010 (eka avo1 luokkavoitolla :), mutta nyt oli korkea aika käydä korkkaamassa itse agikisatkin! Tällä kertaa kisareissussa oli mukana lauantaina koko karjalauma, mutta Milankin osasi käyttäytyä turistina oikein mallikkaasti häkissä loikoillen ja välillä käyden purossa viilentymässä :)

3-luokat oli mukavasti vuorossa vasta iltapäivällä. Paikalle saavuttua eniten jännitystä taisi herättää radalla näkynyt pöytä. Siis, toivottavasti tuota ei ole meillä radalla tai tietää miten siinä käy :) Onneksi pöytä oli vain alempien luokkien kiusana.

Hypärillä aloitettiin ja tuomarina toimi Sari Mikkilä. Kakkosesteellä voitin itseni ja kykenin tekemään oikean pakkovalssin ainaisen pakkovalssi-jaakotuksen sijaan, joka olisi kääntänyt liikaa. Seiska hypylle oli tarkoitus tehdä sylivekki, mutta menihän tuo sitten pyörittämälläkin. Loppuun pituuden jälkeen olin miettinyt puolen vaihtoja eri kohtiin ja valssilla tai persjätöllä, mutta ehtihän tuon näköjään ihan vain juoksemallakin :) Hypäriltä nolla plakkariin!

Agiradalla vaihtui tuomariksi tuomariharjoittelija Hilpi Yli-Jaskari. Radalla muutama tarkkuutta vaatinut kohta, mutta ei mitään mitä ei osattaisi. Juuri kun oli saanut laadittu hyvän sotasuunnitelman radalle minien ja medien radan perusteella niin eikö makseille menty muuttamaan kasiputki kauimmaiseen päähän ja seuraava hyppy toisinpäin. No homma olisi ollutkin liian helppoa muuten... En muuten muista milloin olisi radalle lähtö jännittänyt näin paljon. SM-kisojen finaali, plaah, ei tunnu missään... Mutta kun on mahdollisuus tehdä tuplanolla jo näin aikaisessa vaiheessa ensi kesän arvokisoja ajatelleen niin voihan kääk! Vedettiin rata niin varman päälle, mutta se kannatti tuplanollan muodossa!


Mäkkärin "juhla-aterian" kautta kotiin ja valmistautumaan uuteen päivään. Kotona oltiin yhdeksän jälkeen, mutta onneksi ei ollut seuraavana päivänä aikaista herätystä tiedossa.

Sunnuntaina matkaan lähtivät vain kisakoirat eli Lili ja Kiia. Tavoitteena oli kartuttaa nollasaldoa entisestään, mutta haaveeksi jäi. Molemmat päivän agiradat oli Yli-Jaskarin käsialaa, tosin tuomaroinnin hoiti Elina Hannikainen. Oikein kivoja ratoja, joilta olisi nollat pitäny tehdä, mutta pakko vaan töpeksiä jotain. Ensimmäisellä radalla kielto kolmoshypyllä, kun ei ohjaaja kykene ohjaamaan ja eikä koira vielä osannut lukea ajatuksia. Ihan samanlainen kuvio oli edellisen päivän hypärillä, ei olisi luullut uusinnan tuottavan vaikeuksia. Lähtökankeutta?

Toinen agirata sitten. Voi, voi, voi... Voiko helpompaa alkua olla kuin hyppy-puomi? Sen verran kiirettä piti kuitenkin pitää, että ehti ohjaamaan muurin jälkeisen hypyn takaakiertoon. Kaikki vaaranmerkit oli jo nähtävissä edellisellä radalla, kun Lili ei yhtään totellut pysäytyskäskyjä kontakteilla. Kiia oli jo ehtinyt ottaa puomilta alastulokontaktivirheen eikä vieläkään ohjaajalla välähdä. Ehkä olisi pitänyt syödä kokoinen aski Leijona-pastilleja puolikkaan sijaan niin olisi kontaktikäsky ärjäisty siihen malliin, että se olisi mennyt snautserillekin kaaliin. Kauniisti käskytettynä kontaktit toimii vain treeneissä, kisoissa ei näköjään enää mitään reaktiota. Ja näin puomin alastulolta virhe. Voi p**ka! Loppu tietysti meni oikein mukavasti, mutta mitäpä sillä vitosella tekee, ei yhtään mitään. Eikä jossittelut auta. Mutta tulosten jälkeen teki mieli ensin mätkiä itseä vähän sateenvarjolla päähän ja sen jälkeen vähän koiraakin sikailusta, olisi ollut taas ns. tuhannen taalan paikka tehdä se nolla ja napata viimeinen serti.


Mutta niin sertin metsästys jatkuu tulevissa kisoissa, mutta ei kuitenkaan vielä ensi viikonloppuna Seinäjoella. MM-karsinnoissa nautiskellaan fiiliksestä ja juostaan siinä lomassa muutama ratakin ;)!

Huomenna tosin käydään treenailemassa epiksissä kisakontakteja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti