lauantai 6. syyskuuta 2014

Piirinmestaruuskisojen taika pitää!

Taitava tokoilija ja mainio kisamaskotti 
Tokon piirinmestaruuskisat on selvästikin Lilin juttu. Lili aloitti aikoinaan tokouransa vuoden 2010 piirinmestiksissä Kouvolassa. Oltiin kokeen ensimmäimen koirakko numerolla 1, tehtiin 1-tulos ja vielä voitettiinkin luokkamme! Hyvä aloitus uralle, joukkueen kanssa päästiin jo pokkaamaan mitaleitakin.

Alun perin Lilin kanssa tavoitteena oli vain ja ainoastaan TK1, mutta kerta se tuli niin helpolla niin pitihän sitä sitten AVO-luokkaan jatkaa. Mutta siitä pidemmälle ei missään tapauksessa, aivan liian vaikeaa. Imatralla piirinmestaruuskisoissa syyskuussa 2011 oli jo TK2 katkolla. Ehdin jo harmitella suorituksen jälkeen tuomarille, ettei myö päästäkään vielä lopettamaan lajia kun ei 1-tulosta saatu paikkamakuun epäonnistumisen takia. Siihen Mäntysen Markku sanoi suoraan ettei pidäkään lopettaa, koira on hyvä ja sinä ohjaat sitä hienosti. Ohoh :) Se hetki oli varmaan ensimmäinen kerta kun ajattelin että kai ne ylemmätkin luokat on sitten Lilin kanssa korkattava. Muutaman kerran olen ollut noista sanoista Mäntyselle kiitollinen :) No varmaan olisi jatkettu joskus myöhemminkin, mutta olihan se sellainen herättävä hetki. AVO-luokka kuitenkin hyvästeltiin näihin kisoihin TK2:sen myötä.

Seuraavaa koetta sitten saatiinkin odottaa lähes kaksi vuotta Lilin liidellessä agilitykentillä. Suunnitelma oli että Lili hoitaa agilityn ja Milan tokoilun; Lili palaisi tokoon vasta "eläkepäivillä". Milan oli suunnitelmasta toista mieltä ja niin sitä piti alkaa Lilille nopeassa tahdissa kouluttamaan VOI-luokan liikkeitä. Luokka korkattiin taas kerran Imatralla piirinmestaruuskisoissa :) Ja heti ensi yrittämällä 1-tulos luokkavoitolla ja vielä joukkuehopeaakin :) TK3 tuli syksyn aikana suoraan kolmella kokeella.

Vieläkö piirinmestaruuskisojen ykkösputki jatkuisi myös EVL-luokassa? Kisat pidettiin tänään kauniissa, lähes kesäisessä säässä Haminassa isolla jalkapallokentällä. Wow! Kerrankin runsaasti tilaa, mutta silti meinasi käydä välillä tila ahtaaksi :) Joukkueeseen ei tällä kertaa osallistuttu, niin eipähän siellä ole aina samat naamat edustamassa.

EVL aloitti heti klo 10 ja Lili oli suoritusvuorossa kahdeksantena. Yksilöliikkeet kaikki putkeen sekoitetussa järjestyksessä. Tuomarina Riikka Pulliainen:

  • Paikkaistuminen: 10.
  • Paikkamakuu: 7.5. Vasta toisella käskyllä maahan (mur) ja vähän liikutellut etutassujaan.
  • Ruutu: 9. Ensimmäinen sydänkohtauksen paikka. Meni normaalia hitaammin sekä merkille että ruutuun. Ruudussa meni suoraan haistelemaan jotain aivan ruutunauhaan kiinni. Nauhan keskikohdat myös laitettu kiinni, luuli alustaksi? Riskillä maahankäsky, jäi onneksi sisäpuolelle. Huh!
  • Zeta: 9.5. M-S-I. Seisominen ja istumisen olisivat saaneet olla nopeammat, maahanmeno hyvä. Istumisessa siirsi kyllä etutassuaan kun käännyin takaa kohti.
  • Seuraaminen: 7. Yritin itse liikkua koko pitkän kaavion mahdollisimman reippaasti ettei kehässä olisi korkeintaan kuin yksi laama :) Tuli kohtuullisesti mukana, jätti vaan taas ainakin kaksi perusasentoa tekemättä. On ne vaikeita - kun ei voi vinoon tehdä, niin ei tehdä olleenkaan sitten :(
  • Tunnistusnouto: 9. Tässä oli monilla koirilla vaikeuksia, omaa etsittiin pitkään ja silti tuli vääriä. Lili meni suoraan oikean luokse (kapulat ympärässä) ja eikä muita sitten haistellutkaan. Kuvaajakaan ei ehtinyt Lilin vauhtiin mukaan ;) Vähän pyöritteli kapulaa suussaan.
  • Luoksetulo: 9.5. Oli kyllä normivauhtiin verrattuna hidas, mutta pysähtyipä hyvin ;)
  • Ohjattu: 9."Treenaa vasenta, kokeissa oikea"päti edelleenkin. Oli taas vähän hitaanoloinen, mutta meni sentään oikealle merkille (vääräkin olisi ollut tarjolla) ja oikea kapulakin tuli.
  • Kaket: 7. Vaati ekaan istumiseen kaksi käskyä (ei kuullut ekaa?) ja liikkui pikkusen. Ei yhtään hyvät. I-S-M-S-I-M
  • Hyppynouto: 5. Sydänkohtaus nro 2. Kentällä tilaa vaikka kuinka paljon niin sitten hyppy pitää laittaa lähelle kehänauhoja. Yksi kilpailijoista jo lähes sai kapulan kehästä ulos kun kapula pomppi nurmella. Treeneissä ei ole mikään ongelma heittää kunnon heittoja, kisoissa tulee sitten ne täydelliset pohjanoteeraukset. Oli jo hirveä jännitys koko kokeen ajan mitä ei normaalisti ole. Hyvät että muisti mitä käskyjä käyttää milloinkin, joten voi kuvitella mikä kipsi oli päällä tässä liikkeessä. Ja niinhän siinä taas kävi - kapula lentää max. metrin hypyn yli ja kimpoaa siitä reilusti sivuun. Lili hyppää hypyn ja menee kapulan luokse, mutta ei nostakaan sitä vaan siinä tuijotellaan toisiamme. Ollaan viime viikkoina treenattu ylivinoja heittoja ja niistä on joutunut huomauttamaan kun on tullut hypystä ohi. Nyt ei raukka sitten uskaltanut tehdä mitään ettei tule sanomista :( Ja mitä tehdä? Tuo-käskyllä ottaa kapulan, mutta tulee hypystä ohi -> nolla. Hyppy-käskyllä jää kapula -> nolla. Tuplakäskyllä nolla myöskin. Toinen tuo-käsky, jolloin Lili nappaa heti kapulan ja HYPPÄÄ hypyn. Hyvä Lili!!!
Ei ollut suorituksena läheskään niin hyvä kuin viime kokeessa Imatralla, mutta mieluummin huonolla suorituksella 1-tulos kuin lähes täydellisellä punainen kortti ;) Lilin pisteet 265.5 riitti tänään neljänteen sijaan kymmenen koiran joukossa. Sijoituksesta viis, pääasia että se ykkönen tuli.

Vielä yksi Lili, vielä yksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti