sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tuplanolla ja piirinmestaruuspronssia!!!

Kyllä se vaan tosipaikan tullen toimii :) Vaikka sitten karjumalla :D

Agilityn piirinmestaruuskisat järjestettiin tänä vuonna Kotkassa. Edellisinä vuosina ollaan onnistuttu ekalla radalla ihan kohtuullisesti, mutta toisella radalla on aina jotain töpeksitty ja vielä jossain helpossa kohdassa kun vaikeat kohdat on jo ehditty selvittämään. Tälle vuodelle ei ollut muuta tavoitetta kuin tuplanollan tekeminen. Se mihin se sitten riittäisi olisi muista kiinni :)

Kotkan hallissa ei olla ehditty käydä kuin kerran kisaamassa, juuri kun halli oli valmistunut marraskuun pimeydessä 2011. Niissä kisoissa Lili teki ensimmäisen tuplanollan 3-luokassa :) Viime syksynä käytiin hallissa tokoilemassa tuloksella TK3.

Koska päivästä oli odotettavissa pitkä, niin matkaan lähdettiin koko kolmikon voimin. Ei onneksi tarvinnut lähteä vasta kuin kahdeksan aikoihin ajamaan. Perillä ehdittiin vielä hyvin käydä kävelemässä ennen maksien rataantutustumista. Näin valoisaan aikaan hallin ympäristöstä löytyikin ihan kivoja kävelyreittejä ja sääkin suosi päivän mittaan :)Kisat aloitettiin Markku Kaukisen hyppyradalla joka näytti tältä:


Aika paljon nollia radalta näytti tulevan ja olihan se aika helppo profiililtaan. Muutama takaakierto ja lopussa ylläreitä aiheuttanut okseri.

Olihan Lilin kanssa hitaan tuntuista menoa varsinkin esteet 5-10. Eipä tuollaisella kuviolla oikein vedätetä ja käännökset eivät kuulu Lilin vahvuuksiin. Ennen kymppihypyn takaakiertoa tuntui että olisi ehtinyt vaikka kahville odotellessa. Vaikka ratavirheettömiä suorituksia tuli paljon niin alle ihanneajan ei niinkään. Lilikin alitti ihanneajan vain reilulla puolellatoista sekunnilla, huh. Hyppyradalta sijoitus 8.-/54.


Seppo Savikon agilityrata näytti alkuun paljon pahemmalta, mutta se olikin meille oikein sopiva. Vauhti pysyy hyvin viistohypyissä. Suurin haaste radalla tulisi olemaan, köh, keinu. Keinulla oli oma kontaktituomari ja aika herkästi käsi nousi ylös. Ei kyllä arvaisi esittää meidän normisuoritusta. Jos tällä radalla tehtäisiin virhe niin se tehtäisiin ihan jossain muussa kohtaan. Lilille tähän olikin varattu pieni ylläri. Kulma keinulle oli myös hankala joka selvisi vasta rataantutustumisessa. Ei tietenkään suora linja edelliseltä hypyltä vaan koira piti kääntää keinulle aivan okseria nuollen. Jätäpä Lili selän taakse niin mennäänkin okseri uudelleen. Alkua mietin myös pitkään, että kumpaa kautta kolmoshypyn vien - vauhdilla ja pidempää kautta vai lyhyempi reitti tiukemmalla käännöksellä.

Kyllä piirinmestaruuskisoissakin on ihan eri tunnelmansa kuin "kyläkisoissa" kun tokalle radalle päästään starttaamaan käännetyssä järjestyksessä. Pitkästä aikaa jännitti oikein kunnolla. Mitä isommat kisat sitä parempi Lilille - Lili suorastaan kiskoi lähtöpaikalle vaikka aiemmin odotellessa oli taas yhtä innostunut kuin perässä raahattava lehmä.

Ehdin kävelemään pituuden taakse kun yleisöstä alkaa kuulumaan "tulee, tulee" -huutoja. Ei helkkari, Lili varasti lähdössä. Jarru jäi kolmoshypystä, mutta muuten ei hätä ja matkaan. A:lle sai hyvin otettua sivuttaisetäisyyttä niin sai hyvän vedon kepeille ilman kaarratusta. The moment of truth - keinu. Edelliseltä hypyltä tiukka käskytys ja kontaktilla käsky "maahan". Hah, yllätys. Ei kyllä totellut käskyä, mutta hämmentyi sen verran että pysähtyi varmasti. Hetken aikaa tässä paloi ylimääräistä, mutta parempi varman päälle. Päällejuoksut on kyllä Lilin bravuuri, videolta kun katsoo ohjaajan käsien heilumista, niin ei ihan heti arvaisi missä kohtaa se ohjaus tuli ;) Puomille tultaessa meni ohjaalta plasmat sekaisin kun yleisö alkoikin taputtaa. Tuli varmaan ladeltua Lilille paniikissa kaikki mahdolliset pysähtymiskäskyt tokosta ja agilitystä, mutta pysähtyipä kontaktille. Enää viimeinen hyppy ja nollalla maaliin. Mikä helpotus, vihdoin tuplanolla piirinmestiksissä!

Nollat oli näköjään vähissä tällä radalla, tuolla suorituksella sijoituttiin 3./54. Olisi muuten ollut sertiäkin tarjolla, jos olisi tarvittu, mutta ei onneksi enää :)

Tuomarin mukaan oli ohjaajalla asenne radalla kohdillaan. No äänenkäyttö ainakin :DPaulalle kiitokset videoista!

Kahden radan yhteistuloksissa myöskin kolmas ja näin ollen piirinmestaruuspronssia!!!


Pykälän paremmin kuin tokon piirinmestiksissä ;) Hyvä Lili!!!

Kyläuutisissakin oli kisat huomioitu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti