maanantai 13. kesäkuuta 2011

Snautsereita siellä, snautsereita täällä

Kun ei noita partaotuksia näe tarpeeksi kotona, niin piti sitä varten viettää helteinen lauantaipäivä Porvoossa SnaPi pääerkkarissa eri kokoisia ja värisiä snakuja tiiraillen :) Tällä kertaa tuli eniten vietettyä aikaa m-h käppänäkehän äärellä. Kaikki omat koiruudet oli myös mukana. Milanilla ja Lilillä ehkä vähän tylsä päivä, kun ainoa kunnon varjopaikka oli kauempana kehistä ison kuusen juurella. Ovathan nuo tottuneet viettämään aikaa kisapaikoilla autohäkissä, mutta nyt piti kestää kevythäkeissä. Onneksi eivät koetelleet niiden kestävyyttä vaan ottivat ihan rauhallisesti - Lili enemmän tai vähemmän vaaterissa ja Milan nurkassa mököttäen :) Nomi joutui ajoittain paahteeseenkin "esiteltäväksi". Ennen kehien alkua käytiin morjestamassa kasvattaja-Kirsiä, joka oli tullut näyttelyyn tuomarihommiin. Myöhemmin tavattiin Luca-isukki omistajineen (sekä Svea tyttö), Lucan kasvattaja Doris-mummon kera sekä Nitro-isoisän omistaja. Taisi Nomi läpäistä kriittiset arvioinnit :) Mutta eihän noin komeasta isukista voi muuta kuin hyvää tulla! Ja mikä karva... Sormet ristissä, että Nomille tulee yhtä karkea ja musta kuin isällään, hyvältä ainakin näyttää. Pikkuhiljaa alkaisi olla myös ensimmäisen trimmin aika, pisimpiä karvoja pois ja vähän ajelua.

Perjantaina oli vuorossa ensimmäiset rokotukset. Ei ahne pentu huomaakaan kun piikkiä pistetään selkänahkaan (!). Painoa oli 12 vkon iässä 3,5 kg, säkäkorkeutta en yritä edes mitata... Hienosti käyttäytyi penska eläinlääkärissä, heti ensimmäisenä eläinlääkäriä pusuttelemaan :) Hampaita tosin ei olisi tarvinnut katsoa heti ensi alkuun. Samalta ne näytti kuin aiemminkin eli alakulmurit ottaa vähän ikeneen, mutta odotettavissa on että korjaantuu pysyvillä hampailla. Mutta seuraillaan tilannetta.

Viime viikko nautittiin/kärsittiin helteistä. Lilin punkkimyrkyistä ei ole enää varmaan mitään jäljellä, joku on vähän hurahtanut uimiseen. Tai siis uimalla jonkun elävän jahtaamiseen :) Kaksi muuta ui vain vahingossa, vanhempi ei oppinut vahingoista mitään, pienempi taas keskittyi näiden jälkeen enemmänkin hiekkakuoppien kaiveluun. Mutta todistetusti Nomikin siis osaa uida! Helteet lähti eilen jyrinällä ja vähänkö pienessä on taas virtaa! Helteiden aikaan otettiin rauhallisesti, mutta nyt voi juoksennella ihan juoksemisen ilosta pihaa ympäri. Siitähän lähtee melkein ihan vauhtiakin :) Mutta erityisesti rääkätään Liliä ja sehän Lilille kelpaa! Milan on vähän ihmeissään, että eiks kukaan leiki hänen kanssaan...
Turvatyyny-Milan :)
Lili tykkää olla takaa-ajettavana. Milloinkohan koittaa se päivä, että Nomi saa kiinnikin :)
Pistää läähättämään...
Kaikkien kolmen mielestä paras nukkumapaikka - päiväpeitto lattialla! Alkaa olla kohta ruuhkaa... Nomi ja Milan melkein vierekkäin nukkumassa...
Nomikin maistelee vähän väliä uusia makuja, nyt oli vuorossa rustoluu, kun löytyi tarpeeksi pieni. Ja olihan se hyvää. Piti tarkistaa häkki jälkikäteen, ettei ole piilottanut luuta kun hävisi niin nopeasti :) Mutta onhan ne pentuhampaat tunnetusti julmetun terävät...
----------
Näköjään silloin kun sataa on meillä agissa ulkovuoro ja helteellä toki sitten sisävuoro. Pistikö vähän ohjaajaa punoittamaan... Koiria ei onneksi helle näyttänyt haittavan, Nomi oli varmuuden vuoksi illan Kuuselassa Kiian leikitettävänä.

Lili treeneissä teemana keppikulmat. Tästä tehtiin ensin mustat pallukat. Ensin yritettiin sylkkärillä kepeille, mutta ei tarpeeksi sujuva odotetusti. Parhaiten toimi, että annettiin koiran tehdä kontakti itsenäisesti loppuun ja mennään itse jo valssaamaan kolmoshypyn taakse. Sivuttaisetäisyyttä kontaktille ei ole vielä treenattu lainkaan, joten siihen nähden ei yhtään hullumpi suoritus Lililtä. Toisena treeninä valkoiset neliöt ja rimat ekaa kertaa 65 cm! Hyvin toimi hypyt ja takaaleikkaus kepeille.
Tästä tehtiin mustat neliöt niin että aloitettiin kolmoshypyltä (valk. pallo) ja kutoshypyn (valk. neliö) kautta putkeen. Oikean putken pää löytyi kun linjasi koiran jo kutoshypyn takana ja lähtökin niin että mennään ensin vähän oikealle ennen kääntymistä. Kepit löytyi hyvin :)
Milanilla takaaleikkaustreeni minun toiveesta. Ja olihan tarpeen. Kummasti koirakin kääntyy oikein kun käännös ja suunta kerrotaan tarpeeksi ajoissa ja selvästi. Muista - käsi suoraksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti