keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Nomi treenailee

Kerta niin on lehteen painettu, niin pakkohan sitä on sen mukaan toimia, eikös? Hieman jälkijunassa tuli tilattua uusi agi.fi lehti ja kätevästi sai ekatkin numerot jälkitoimituksena. Riitti yhdeksi päivää luettavaa :) Nuoren koiran kehitystarinassa, osa 2 oli listattu agilitykoiran ensiaskeleet. Nämä kohdat voisi käydä jo kolmeen ikäkuukauteen mennessä:

1. Uuteen harjoittelupaikkaan ja sen lähiympäristöön tutustuminen.
2. Toisten koirien tekemisen seuraaminen.
3. Leikkiminen ja aiemmin opittujen temppujen tekeminen harjoittelupaikassa.
4. Esteisiin tutustuminen (putki lyhyenä ja hyppysiivekkeet ilman rimaa).
5. Esteiden suorittaminen yksittäisinä targetille (putki ja hyppy rima maassa).
6. Opituista esteistä tehtävien 1-3 esteen sarjojen harjoittelu (rima maassa).

Glumps, mehän ollaan armottomasti jälkeenjääneitä!!! Joten ei muuta kuin sunnuntaina heti aamusta koko kolmikon kanssa hallille treenailemaan. Nomille toimi hyvin tuo kakkoskohta, olihan aika täpinöissä vaikka treenitkin venähti kun yritettiin välttyä pahimmalta ukkoskuurolta kotiin kävellessä. Ensin leikittiin (ja saatiin taas jokunen hammas irti...) ja sitten otettiin lyhintä putkea ensin ihan lyhyenä ja pikkuhiljaa pidentäen targetille. Samaa tehtiin myös yhden hypyn kanssa. Koneneita koiria voi hyödyntää muutenkin kuin vain innostamiseen. Ensimmäisen kerran Nomi meni vähän vahingossa Milanin perässä pitkän hieman kaarella olevan putken. Eikä muuten jäänyt yhteen vahinkoon :) Tehtiin samaa myös Lilin avustamana, tosin tähän tarkoitukseen Milan hieman hitaampana sopi paremmin. Huono sitä on perässä mennä, kun toinen ehtii jo melkein saman tien uloskin :)

Sama osoite oli myös tiistaiaamuna. Nomi heti ensimmäisenä rynnimässä hallin ovesta sisään. Tiedä kuinka monta kertaa kärsii ottaa kaikki yhtä aikaa mukaan, siihen malliin nimittäin alkaa Nomi jo vähän odotellessa riekkumaan, että kohta saadaan aikamoinen kiljukaula aikaiseksi. Milankin on nyt ollut ihan hiljaa, ei vissiin jaksa näillä keleillä... Nomi tiesi heti mitä putkelle tehdään, otettiin vielä suorana ja lyhyin putki pitkänä targetille. Meni tuo putkeen pelkällä ohjauksellakin ilman etupalkkaa, mutta vahvistetaan kuitenkin vielä irtoamista. Nomi kävi myös juoksentelemassa omatoimisesti puomin alla olleen mutkaputkenkin :)

Kotona ollaan agilityyn liittyen treenailtu mm. kontaktialustaa, sylkkäriä ja poispäinkäännöstä (ennen kuin onnistuu tekemään koirasta toispuoleisen!) ja yhtä hyppyä (rima maassa). Harmi ettei täältä ole mistään löytynyt lasten leikkiputkea, se olisi hyvä Nomin alkuharjoitteluun kotona.

Tokojuttuja mitä ollaan tehty niin käyty Tapiksella kentällä leikkimässä ja muutenkin leikitty :) Harjoiteltu ruokakupin kanssa perusasentoa ja kontaktia, sekä paikallaoloa, istumista, maahanmenoa ja tällä viikolla aloiteltu noutoakin.

Jos ensi viikolla saisi jotain videontynkääkin aikaiseksi...

Posetusta ollaan harjoiteltu kaikkein vähiten, mutta siitä on nyt kuvia. Katsojan mielikuvituksen varassa on miettiä miltä Nomi näyttää trimattuna :) Vähän tuossa yhtenä päivänä jo suunnittelin koneella siistimistä, mutta Nomin mielestä sellainen parin sentin hajurako pärisevään koneeseen oli vielä suotavaa päänaluella. Joten vielä meni trimmisessio harjoitteluksi, joitain karvoja tuli napsaistua ohennussaksilla. Uiminen tekee karvat pörheiksi!
Juomatauko välissä, että jaksoi nostaa häntää. Mut kastui partakin...
Ehkä Nomille voisi ostaa oman pannankin, ei ihan ole tuo Lilin sopivaa kokoa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti