lauantai 16. heinäkuuta 2011

Who's the boss?

Ostetaan uusia leluja, vaikka jokaisella olisi oma ja samanlainen, niin silti vain se yksi kiinnostaa. Eli mikä on Milanilla ja herrahan ei lelujaan jaa :)

Lili yrittää saada lelun haltuunsa hivuttamalla. Ensin viattomasti vain tuijotellaan...
Jos hyvin käy, niin Milanin huomio hieman herpaantuu ja Lili ehtii lelun nappaamaan. Nomi heti myös apajilla.

Nomi antoi Lilin hoitaa likaisen työn ja kävin sen jälkeen nappaamassa variksen itselleen.

Tarvittaessa sillä voidaan leikkiä yhdessäkin.
Milan testailee sillä aikaa possua.

Ihan kiva, mutta varis onkin sen verran spesiaali, ettei sitä heti kakaroille luovuteta vaan käydään hakemassa pois. Lili taas "yrityksessään" :)

Jos ei tuijotus haittaa, niin sitten hivutetaan lelua pikku hiljaa tassulla.
Pahus, viime hetkellä Milan nappaa sen takaisin.
Tahtoo variksen! Possut ei kelpaa...

Paitsi Nomille :) Ainakin hetkeksi. Varis on kyllä ollut viikon suosikki. Nomi kävelee se suussa vähän väliä "elvistellen", käy kiehnäämässä Lilin jaloissa tai sitten on tuomassa sitä miulle ja viime hetkellä läl läl lää, etpäs saakaan!
Ego taitaa kasvaa muun koon mukana :) Säkämitta näyttää noin suunnilleen 29,5 cm alkuviikosta mitattuna. Alhaalta kaksi etuhammasta irti, ylhäältä vasta vain heiluu. 

Kasvava lapsukainen tarvitsee ruokaa, unta ja liikuntaa. Nomi on kaikki ruokainen ja teräsvatsainen, tällä viikolla ollaan herkuteltu kevyemmin mansikoilla, vaapukoilla ja mustikoilla. Päivät otetaan rennosti, lihaskuntoa ja kestävyyttä treenataan sitten iltaisin. Iltakuntoilua à la Nomi:Myös nuija ja tosinuija vauhdissa:Aamulenkillä tuntui kuin oltaisiin oltu perhosviidakossa, ihan käsittämätön määrä perhosia. Kyllä Nomikin jo tietää mitä niille tehdään :) Onneksi seuraavalle uudelle tuttavuudelle ei tiennyt... Kävellään jo hiekkatietä autolle niin ihmettelen mitä Nomi niin kovasti haistelee - pientä linnunpoikasta! Ihan hyvä että se oli Nomi joka siihen törmäsi ja minä sitten seuraavana...

Lili onnistui pelästyttämään Nomin päivällä pahemman kerran. Aamulla heti ensimmäisenä ovesta päästyään Lili käy pöläyttämässä räksät pois marjatuomipihlajoista. Päivällä Lili sitten hiippaili ison kanukkapuskan alla pikkulintuja kyttäämässä. Nomi ei tajunnut että mikä siellä hiiviskelee ja alkoi murisemaan ja haukkumaan (!). Tietysti kummajaista piti myös mennä lähempää tutkimaan ja siinä samassa Lili sukelsi puskasta ulos. Vähemmästikin Nomi säikähti, että mikä peto hänet nyt syö, oikein kiljaisi ja juoksi karkuun! Oliko muuten iloisen oloinen kun tajusi että Lilihän se oli :) Korvaamaton otos, jos olisi videolle saanut. Eipä noiden touhuille voi muuta kuin nauraa :)

Viime helteillä Nomi tajusi, että itse asiassa se vesi onkin aika kiva elementti. Ei vielä sentään uinut, mutta kahlaili ja juoksenteli itsensä hyvin märäksi. Ja sitten pää veteen, suu auki ja ravistetaan?!? Jos oli aamuruokaa hampainen väliin jäänyt niin ei varmaan enää tuon "purskuttelun" jälkeen :)

Viikolla Nomi kävi kunnon lapsen tavoin tutustumassa satamassa hiekkalinnaan. Pennun kanssa saa kyllä varata aikaa, kävelyreissuun meni puolitoistatuntia, kun on niin paljon kaikkea nähtävää. Heti ensimmäisenä nähtiin kaksi rakuunaa hevosineen ja katujuna. Tavattiin myös yksi perhe, jolla pari m-h käppänää. Nomin turkki sai taas ihailua karkeudesta ja väristä. Ja korvat :) Tällä viikolla ollaan myös harrastettu sosiaalistumista pikkulapsiin. Osaa ne olla pelottavia pikkukoiran mielestä...

----------
Tiistaina ja keskiviikkona käytiin hallilla taas liitelemässä. Treenailtiin itsenäisiä kontakteja, vaikeita pujottelun aloituksia leikkauksilla, pöytää sekä tiukkoja käännöksiä hypylle. Milanilla on lamppu syttynyt kontaktien kanssa! Näitä ei nyt pidä mennä pilaamaan. Lili taas kokeili alkuun, että saisikohan porsastella...

Lilin torstain treeneissä tehtiin David Martinezin viikon takainen hyppytreeni uudestaan, korvattiin vain ensimmäinen putken jälkeinen hyppy okserilla ja tokavika hyppy pöydällä. Hyvin toimi pöytä Lilillä radallakin!

Milan jatkoi hienojen kontaktien tekemistä. Pujottelun aloitus jostain syystä tökki, en tiedä häiritsikö vielä edellisenä päivänä käytetyt ohjurit. Ne ei kyllä sovi Milanille yhtään, jos käytetään apuvälineitä, niin käytetään sitten verkkoja.

Tänään käytiin tokoilemassa, ei mitään uutta auringon alla :) Lilillä ylläpitotreeniä, Milanin tunnari edelleen suurin kysymysmerkki. Noh, luoksetulosta ei varmaan vieläkään tarvitse haaveilla kovin korkeita pisteitä :) Nomikin treenailee kaikkea pientä kivaa ilmaan minkäänlaista kiirettä. Ja onhan muuten kivanoloinen tapaus! Mielenkiinnolla odotamme, että mitä tästä pienestä vielä tulee isona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti