perjantai 1. heinäkuuta 2011

Omituisia makumieltymyksiä

Ruohonleikkurilla päräytetty tuore ruohosilppu on herkkua koiran kuin koiran mielestä. Ruohonleikkuu nykyään tarkoittaakin, että pese koirat, laita kaikki vaatteet pesuun ja mene itse suihkuun. Ja kun penska on pesty ja vielä märkä, niin muistat että eihän se ole käynyt vähään aikaan pissillä, joten takaisin ulos. Ja maistuuko ruohosilppu taas hyvältä ja tarttuuko hyvin partaan. Pissillehän ei ole mikään kiire...
Kohtuullisen karvainenkin otus kuvassa :) Puolustukseksi mainittakoon, että ollaan me ainakin harjoiteltu vähän trimmausta. Sitä harjoittelua kaivataankin, kun valitettavasti muistuttaa käytökseltään enemmän Milania kuin Liliä... Voimaa ja päättäväisyyttä ei onneksi ole ihan samaa tasoa. Korvakarvat saatiin melkein nypittyä kolmen henkilön voimin... Kynsienleikkuu sentään sujuu kivasti, ainakin toistaiseksi :)

Nomi ja Lili tykkää ilmeisesti kuitupitoisesta ruuasta, kun siihen malliin rouskuttelevat istutusalueilta kuoriketta. Nomi vielä raahaa ne sisälle mussutettavaksi. Tosi kivaa siivota ja soisi tavaran muutenkin pysyvän siellä mihin se on hankittukin...

Mikäköhän puutostila Milania vaivaa? Tai sitten se on vaan vähän omituinen. Aina edes meinaa muistaa sen tätä makumieltymystä, kun sen verran harvoin on kuitenkin tarjolla. GRILLIHIILET. Grillauksen jälkeen tahtoo aina vähän jäädä grilliin joitain isompia paloja, jotka jätkä käy sitten popsimassa, jos ei muista laittaa jotain estettä grillin eteen. Maanantaina siis ensin naatiskeltiin ruohosilppua, sen jälkeen nuohottiin märkää partaa grillin tuhkissa että yletyttiin perällä oleviin kokonaisempiin paloihin. Milanin parta oli sen näköinen, että valokuvan ottaminen oli viimeisenä ajatuksissa...

Viikonloppuna Taipalsaarella oli lähellä ettei saatu mitä lie kanalintupaistia. Milan pongasi hakkuuaukion reunasta heinikossa makaamasta sellaisen ison linnun, joka vielä aika hitaasti koiriin nähden sai sitä tarvittaa lentokorkeutta. Siinä sitä jonkin aikaa juostiin, lintu edellä ja Milan ja Lili lähes pyrstösulissa kiinni. Vauhtia ei puuttunut, korvat kylläkin eräiltä... Kotvan kesti ennen kuin ne kierrokset laski.

Huh hellettä, taas... Neiti vilukissakin alkaa tarkenemaan. Vasta tässä vaiheessa voi makoilla jossain "kylmällä" ja kovalla. Mittari näytti vain +37. Liliä ei hirveästi helteet haittaa!
Nomille kelpaa varjo paremmin.

Milan taas pysyy visusti sisällä. Vessan kaakelilattia ilman lämmitystä on pop!

Lililtä onnistuu kuntoilukin helteellä uimisen muodossa. Nomikin taas varomattomuuttaan ensin ui hyvin pikaisesti ja sen jälkeen tyytyikin taas juoksentelemaan pehmeällä kuivalla hiekalla ja kaivamaan kuoppia. Olihan muuten hyvin hiekkakuorrutettu pentu. Onneksi varisivat turkista ennen kuin päästiin edes autolle ja kotona saikin vain kampailla puhdasta turkkia! Kävi kyllä mielessä upottaa se sinne lampeen vähäksi aikaa huuhdottavaksi... Mutta kivaa oli veden ja hiekan äärellä :)!

Nomi tänään 15 vkoa ja 4,2 kg. Viikon päästä haetaankin toiset rokotukset, tänään siis tarjolla matolääkettä. Eilen sai punkkimyrkyt niskaan, jos niistä punkeista nyt vähäksi aikaa päästäisiin taas.

Milan on jotenkin vissiin isontunut Nomin myötä, kun viime päivinä sen koko verrattuna muihin on herättänyt ihmetystä. Tänään aamulenkillä kysymys kuuluikin, että onko minulla yksi iso, yksi keskikokoinen ja yksi pieni? Kerää koko sarja, oishan se kätevää, mutta kyllä kaikesta huolimatta Milan ja Lili siihen samaan kategoriaan menee :)

Meillä piti olla eilen ihan normaalit agitreenit, mutta agirotuinfo ja helle pisti suunnitelmat vähän uusiksi. Kerta paikalla oltiin niin tehtiin pikaisesti molempien kanssa tämän vuoden SM-kisoista maxien joukkueradan alkua. Ja kumpaankohan päähän putkea se Lili meni :) Rata pitää joskus tehdä kokonaisuudessaan ja todellakin keksittävä miten Lilin saa "suoran" päässä kovassa vauhdissa sinne oikeaan putkeen päähän. Ensi viikolla Lilin kanssa agirotuun tulevien ranskalaistuomarien koulutuksessa! Pitäisköhän kerrata vaikka ranskaakin :) Bonjour! Ca va? Ca va bien, merci :)! Näppäimistö ei kyllä taivu noihin ranskalaisiin kirjaimiin...
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti