maanantai 28. marraskuuta 2011

Laatutreeniä

Viikolla ei pahemmin treenailtu. Torstaina ei ollut treenejä, kun oli epikset vuorossa. Ja jos ei enää tänä vuonna kisata virallisissa niin vielä vähemmin epävirallisissa... Keskiviikkona pidettiin penskojen agilitytunti eli menossa mukana Nomi ja Mofi. Nomi kirmaili hallilla onnellisesti nakuna, kun meno pakkopaitahaalarissa oli niin tahmeaa ettei mitään rajaa. No hei, liikkui se sentään, toisin kuin kotona, paitsi toki karkuun... Pitäisi varmaan alkaa keksimään muitakin treenejä, mutta tällä kertaa tehtiin taas perinteistä kuviota eli U-putki ja toisesta päästä kaksi hyppyä suoraan ja toisesta kaksi suoraan + kaksi lisänä vähän mersun merkin tapaan. Hyvin haki Nomi esteitä, eteni hyvällä vauhdilla sekä malttoi myös kestää lähdössä (kokeiltiin myös lähtöä kahden hypyn takaa). Tässä kuviossa tuli treenattu tekniikoista valssi, takaaleikkaus sekä persjättö. Puomin kontaktia treenailtiin sekä kokonaisena esteenä sekä pelkältä alasmeno-osalta. Muistuteltiin taas rengasta sekä uutena tutustuttiin pussiin, kun kerrankin oli avustaja mukana.

Viikonloppuna oli sen verran routa sulanut, että saatiin lisättyä taas keppien lukumäärää pihalle. Viimeiset kaksi saadaan lisättyä heti, kun siirrän kepit johonkin muuhun kohtaan, että ne mahtuukin (liian pieni piha). Kerta keppejä lisättiin niin jotain otettiin poiskin (korkea aikakin...) eli ohjureita. Yksi pois, ei mitään vaikutusta. Toinen pois ja vielä kolmaskin :) Jos ohjurit on alussa hankalammat niin tässä vaiheessa ne palkitsee :) Keppejä kyllä kelpaa treenata myös takki päällä. Ei tarvi mennä kun pihalle niin Nomi on kohta pujottelemassa :)

Tokoilu on viime aikoina jäänyt vähälle, kun agilitymenoja on riittänyt ja toisaalta ei ole houkuttanut treenailla jossain märällä ja kuraisella hiekkakentällä. Näin ollen viikonloppuna selvittiin vihdoin ja viimein molempina päivinä valoisaan aikaan Tapikselle ja ihanalle nurmikentälle. Sunnuntaina oltiin saatu annos räntää, mutta ei se menoa haitannut. Ei näköjään ole vaarallista pitää pidempiäkään taukoja silloin tällöin, koirat nimittäin toimi kun mitään taukoa ei olisi ollutkaan! Intoa ehkä oli vielä normaalia enemmän :) Milanin kanssa ollaan nyt keskitytty parantamaan kaukojen jumitusta eli tehdään pitkältä matkalta ja ilman mitään takaapalkkoja, palkkaus ensimmäisistä vaihdoista. Lilikin osasi hyppynoudon kuin itsestään :) Ruudusta ei mitään hajua, jos siellä ei ole mitään alustaa, vaikka ei sitä alunperin näkisikään. Oliskin ollut vähän turhan helppoa, jos olisi myös pysähtynyt pelkällä käskyllä oikeaan paikkaan, irtoaminen ei mikään ongelma. Nomin kanssa harrastetaan enemmän sisätokoilua, ehkä siinäkin pitäisi aktivoitua, hävyttömän vähän sille on mitään opetettu.

Viikon kohokohta oli Kylliäisen Katin koulutus lauantaina. Tällaista kun pääsisi tekemään vähän useamminkin...

Alkuun kokeiltiin kolmea eri vaihtoehtoa. Toimivin (takaakierto-persjättö-vekkaus) oli varmaan mitä en olisi älynnytkään ajatella ja huonoin (pakkovalssi) mikä ensiksi tuli mieleen :) Twisti + vekkaus toimi myös hyvin.Vitoselle päällejuoksu, kutoselle saksalainen (myös valssi ok), seiskalle saatiin tehtyä varmaankin vahingossa aivan mielettömän hieno vekkaus. Kymppiputki juostiin A:n puolelta niin sai keinulle paremmin vauhtia, sivuttaisetäisyyttä vaadittiin että oli jotain mahiksia ehtiä työntämään 11 takaakiertoon. Renkaalle ennakoiva puolivalssi (kääntyi tosi hyvin, ekalla kerralla oli kyllä kieltokin lähellä) ja muurille takaaleikkaus, jonka jälkeen mentiin. Hyvin ehti hypylle 17, siihen kokeiltiin muutamaakin eri vaihtoehtoa, että sai kääntymään tiukasti. Oikein ajoitettu ja rytmitetty sylivekin ja pyörityksen sekoitus toimi tosi hyvin. Tätä pitää ens kerralla treenata lisää, että saa oman liikkumisen juuri oikein, ilmaiseksi ei Lili tiukasti käänny. Keppejä kokeiltiin molemmin puolin, mutta parhaiten toimi kuten olin suunnitellutkin eli oikealta puolelta ja päällejuoksulla hypylle. Oikealla ajoituksella ei parempaa linjaa voinut saada. Heitto putkeen ja persjättö ennen pussia. Seuraavaa pätkää sitten höylättiinkin, kun haluttiin tehdä muurin leijeröinnillä. En tiedä oisko muuta ehtinytkään kun nytkin tuli aika kiire. Olikin tarkkaa oman liikkumisen suunnan ja rytmityksen kanssa, että irtosi hypylle 25. Itse piti liikkua läheltä A:ta rintamasuunta irrotettavalla hypylle. Pussin jälkeen ensin vauhdin hidastus ja siitä sitten heitto hypylle. Toimii kun vaan osaa :) Putken jälkeen persjättö ja ennakoiva valssi. Oikea putken pää löytyi hienosti vekkauksella. 31 twistillä, sekin alkaa jo nykyään itseltä sujumaan paremmin :) Vitsi, milloin olisi viimeeksi tullut noin hiki treeneissä, Lilikin ihan läkähdyksissä. Mutta se on vaan hyvän treenin merkki :D

Ei Nomi koskaan ole ollut into pinkeänä ensimmäisten joukossa lähdössä lenkille, mutta auta armias nyt kun pitäisi laittaa vaatettakin päälle. Lenkille ei päästä jos ei käy sitä ensin kaivamasta jostain vällyjen välistä tai jostain pöydän alta mihin on kuvitellut pääsevänsä karkuun. Alun nikottelun jälkeen menee kyllä ihan reippaasti lenkilläkin varsinkin jos pääsee vapaana menemään tai hihnassa riittää sekin, että pääsee yksin kävelemään ilman muita. Mikäköhän siinä on..?!? Lili puolestaan möllöttää perästä vedettävänä ilman Milania. Milan sen sijaan on helppo tämän suhteen - täyttä höyryä eteenpäin! Sitä höyryä voisi lahjoittaa välillä vähän kavereillekin niin ei tarvitisisi aina muistuttaa vetämisestä...

Jotta Nomin ei tarvitsisi kuljeskellä vanha villasukka tai äitin säärystin päässä, niin äiti näppäränä neuloi pienelle oman myssyn. Pitäisi joskus käyttää muutakin kameraa kuin kännykän, mutta eiköhän tuosta idea käy ilmi :)


Ei tee kuva oikeutta Nomin oikeasti kaunille päälle. Otetaan uutta parempaa kuvaa sitten kun on karvatkin! Toivottavasti ehtii joulukorttikuvaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti