sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lämmöstä sekaisin

Kertoisko joku neilikkaruusulle, että eletään kohta marraskuun puoliväliä? Tai Nomille, että vuodenaikaan nähden sen karvanlähtö on aika ylimitoitettua?

Miksi minua kääpiösnautserit epäilyttikään... Eilen alkoi urakka ja jatkuu varmaan koko ensi viikon. Karva irtoaa ihan jees, mutta kyllähän sitä riittää ja kerralla voi ottaa vain pienen tupon. Työvälineinä pääasiassa sormet tehoveitsien sijaan. Menee varmasti enemmän aikaa kuin noiden isompien nyppimiseen yhteensä nykyään. Ja eka täystrimmi on aina eka täystrimmi; menihän siinä Milanillakin kaksi viikkoa (!!!) tosin johtuen enemmän jätkän heikosta yhteistyöhalukkuudesta :) Kohta nakupellelle pitää käydä hankkimassa vähän muutakin vaatetusta, ulkona menee vielä hyvin näin:
Kukaan ei tiedä mitä sen alta paljastuu...

Sen sijaan tätä tehdessä lämmöt oli kohdillaan eli sunnuntaina Kouvolaan katsomaan mitä Timo tällä kertaa oli meille keksinyt. Onneksi rata ei loppujen lopuksi ollut niin paha kuin mitä aluksi näytti. Helpottaa ihan hemmetisti kun joku kertoo mitä kannattaa tehdä ja miten se tehdään. Jos ja kun ohjaaja osaa edes jotenkin noudattaa annettuja ohjeita niin pieni nakusterihan tekee vaikka mitä!
Vastaanotto kolmosen takaa ja heitto putkeen. Yllättäen Lili irtosi aika huonosti putkeen, piti vähän katsoa peräänkin, ettei tule ohi kun oli jo kiire jatkoa ajatellen. Vitoselle vastakäännös (käännös vasempaan, poispäin ansasta). Kepeille olikin sitten monta vaihtoehtoa riippuen kuinka hyvin koira osaa itsenäisesti pujotella. Vielä ei olla siinä pisteessä, että voisi vaan heittää Lilin tuollaisessa kohtaa pujotteluun, vaihtaa puolta ja kipittää jo seuraavalle esteelle leijeröiden. Oma liike kohti kolmos keppiä niin ei pussia edes nähtykään. Puolenvaihto keppien päässä niin, että tyrkätään koira mennessä oikealla kädellä toiseksi vikaan väliin sisään. Tätä puolenvaihtoa päässä ei niinkään tehty vaan keskityttiin, että pujottelee varmasti loppuun vaikka putki lähestyy. Ei onnistunut ihan ensi yrittämällä, mutta aika nopeasti kuitenkin. Ysille takaaleikkaus ja pientä vekkiä kympille. Koira itsenäisesti suorittamaan A:ta ja itse 12 hypyn taakse (ei pysähtynyt 2on-2offiin ekalla yrityksellä). Hypylle 14 tiukasti kääntävä takaaleikkaus (koira ensin haltuun aivan lähellä hyppyä ja siitä vasta leikkaus). Taas oli vähän putki hakusessa, meinasi mennä ohi, löytyi kun jäi pituuden eteen odottamaan. Hyppy 18 koiran heitto taakse, persjättö ja määrätietoisesti sivuille vilkuilematta kohti kolmoskeppiä taasen, tyrkkäys kepeille kun vaara ohitettu. Ja toimihan taas heti ensi kerrasta! Loppuun asti pujotteleminen olikin sitten vaikeaa, onnistui lopulta vasta käsiohjauksella, aargh! No hei, jos ei MM-kisoissakaan koirakot tuota osaa niin ei meidänkään sitä heti tarvitse osata :)  (Keskiviikkona käytiin treenailemassa ongelmitta.) 21 vasemman siivekkeen kautta ja 22 sylkkärillä (!), joka piti muistaa viedä tarpeeksi pitkälle ja pitää koira näpeissä siihen asti (miten niin Lili meinaa mennä esteelle omiaan...). 24 pakkovalssilla ja 25 ennakoivalla valssilla olan yli heittäen :) Loppusuoralla takaaleikkaus heti renkaan kehikon jälkeen. Joulukuun ekalla viikolla jatketaan!
Viikon Nomin muodonmuutosta kännykkäkuvin:

Alun järkytys, siitä tulee kalju!
Meissä jokaisessa asuu pieni punkkari :)
Kalju pää, mutta hyvin KARVAISET korvat!

Sitten joskus lopputuloksesta kuvia kunhan sinne asti päästään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti