keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Piip, piip ja nuusk, nuusk

Vuoden ensimmäinen tokokoe ja Milanin koekauden avaus vapunpäivänä agilityhallilla. Mitäs sitä nyt muuta vappuna tekisi :)

Otsikko kertookin kokeen päivän teeman. Tuomarina Pernilla Tallberg.

  • Paikkamakuu: 7. Keskittyminen alussa ihan kaikessa muussa (nousi pari kertaa haistelemaan), joten kaksi maahanmenokäskyä. Muutaman kerran piippasi. Kauhukuvat että ei tee muuta kuin sniiffaa mattoa ja sen jälkeen putsailee vehkeitään, joten siihen nähden ihan hyvin?
  • Seuraaminen: 7. Piip, piip - koko alkumatka. PIIP, PIIP, PIIP - kaikki askelsiirtymät. Saattoi suorastaan kuulla kuinka pisteet ropisee. Loppu hiljaa. Itse seuraamisessa ei moittimista, mutta ei auta. Tämän jälkeen sitten karkasi kehästä - hihnan luokse?!? Palkka oli kyllä ihan jossain muualla, eikä ihan vielä tähän lopetettu... Ei paljon arvaillut vapautella liikkeiden välissä tämän jälkeen :) 
  • Istuminen: 9,5. Istuminen oikein nopea ja täsmällinen, mutta piip...
  • Luoksetulo: 8. Piip, piip, piip, koko sen ajan kun kävelin toiseen päähän. Muuten teki elämänsä pysähdykset. Viikko ennen koetta päätin vaihtaa seisomisen pysäytyksen käsimerkkiin eikä olisi voinut paremmin toimia. Maahanmenossa tuli kommenttia voimakkaasta käskystä, mutta kuulemma ymmärrettävää tuolla vauhdilla. Joo, Milan ei edelleenkään himmaile tässä yhtään :)
  • Ruutu: 6,5. Ruutu sitten levisi pari viikkoa ennen koetta täysin. Milan aina haki ruudun oikeaan reunaan takimmaisen merkin luokse ja kun sitä lähdettiin korjaamaan keskemmälle niin keksi että oikea paikka onkin sitten vasemmassa reunassa nauhan väärällä puolella. Apua... Oikeaa paikkaa sitten vahvistettiin namialustalla vielä viimeisenä iltana. Nyt meni hyvin keskelle, mutta ei ollut kuulolla, joten pysähtyi vasta ruudun ulkopuolella. Harjoituksissa en koskaan käske korjaamaan, vaan otan kokonaan uusiksi. Nyt oli pakko yrittää ja ihme kyllä löysi paikkansa, tosin kaksi käskyä vaadittiin maahanmenoon. Sivulletulossa ihan muissa maailmoissa taas.
  • Hyppynouto: 8. Hieno napakka nouto, ei puhettakaan että hyi yök mikä kapula en varmana tuo. Toki luovutuksessa piti arpoa et toisko eteen vai sivulle. Toi sitten eteen.
  • Metallinouto: 9,5. Huippua, Milaniksi :) Luovutuskin lähes oikein, pikkuisen jäi vaan taakse.
  • Tunnari: 5. Samalta viivalta tehtiin useampi liike ja olihan siinä mehevät tuoksut. Kapuloita vietäessä Milan nousi ylös haistelemaan ja jouduin käskemään takaisin istumaan. Rouskutteli kapulaa myös juuri ennen luovutusta. Tuomarikin halusi tarkistaa kapulan kunnon :) Muuten nenätyöskentely huippua ja toi varmasti oman, joten tästä edistyksestä pitää olla iloinen.
  • Kaket: 0. Jos aikaisemmin kaket on jumittanut epävarmuuden takia, niin nyt keskittyminen oli täysin kateissa. Teki kaikki vaihdot ja vielä teknisesti oikein, mutta niin monella lisäkäskyllä, että nolla taas tuloksena. Samperi...
  • Kokonaisvaikutus: 6. Karkaaminen ja ääntely... Muuten hyvä ja tuolla innolla saa kuulemma näyttävät noudot! No toki silloin kun sitä noutaminen sattuu kokeessakin huvittamaan :)
Yht. 203,5 p. 3-tulos. Ylenpalttinen nuuskuttelu ja ääntely ei ollut suuri yllätys, tuota on esiintynyt viime ajat myös treeneissä. Se Nomi vaan kun on niin hurmaava, että pistää pienten ja isojenkin poikien päät sekaisin pitkäksi aikaa.

Toisin kun viime vuonna, niin nyt voi sanoa että Milan osaa nämä liikkeet. Pitää vaan saada vire kohdilleen. Joka onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty, kun pitäisi saada intoa ilman sitä ääntelyä :) Joka tapauksessa odottaisin parempaa suoritusta seuraavaan kokeeseen tai jos sitä ei ole, niin sitten on vaan opetettava Lilille ne kaukot ja annettava neidin hoitaa homma :)

Ja tietty kokeesta on videotakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti