tiistai 19. helmikuuta 2013

Aah, rapsuttaa!
Ei riitä Lilille enää sisäseinät omatoimiseen rapsutteluun vaan pitää jo siirtyä ulos! Mutta sieltähän löytyy niin tiili- kuin lautaseinää ja nautinto on taattu!

Omistaja oli sunnuntaina tosi ahkera. Ensin Nomi pöydälle ja pohjavillan nyppiminen. Ruskean hötön alta paljastuikin musta kiiltävä parin millin turkki, ois muuten tuollaisena helppohoitoinen :) Ja onneksi ei tarvitse ens viikon kisoissa (apuva!) nakuilla.


Milan selvisi vähän vähemmällä siistimisellä, suurin urakka olikin sitten erään kuulemma jo tunnistamattoman turjakkeen täystrimmaus. Siisti tyttö tuli taas :)


Kolme koira putkeen, rakkuloita kädessä enemmän kuin kolme. Ei kannata harkita tästä uutta ammattia :)

Tosiaan, kohta alkaa taas olemaan agikisat ajankohtaisia, jos vaan muistaa vielä huomenna viimeistään ilmoittautua. Perinteisesti kausi on aloitettu omista kisoista ja niin nytkin. Lauantaina Lilille kaksi starttia ja sitten sunnuntaina Nomin ensi esiintyminen. Siitä voipi tulla mielenkiintoista :) Tämän viikon sunnuntaina käydään testaamassa pikkuotuksen virettä epiksissä. Pitäähän sitä nyt edes kerran päästä mölleissä starttaamaan :)

Treenit on mennyt hyvin. Tällaista pätkää vedettiin perjantaina (15.2) ryhmätreeneissä. Kun minä en edelleenkään osaa tehdä takaakierto-valsseja tarpeeksi nopeasti niin parempi opettaa koirille takaakierto-persjätöt :) Onneksi Nomikin oppi ne nopsaan, tällä radalla niitä päästiin testailee hypyille 2, 9 ja 11. Puomilta poispäinkääntö putkeen oli vielä vähän turhan haastava.


Keskiviikkona (13.2) päästiin käymään Kiitorekun valmennuksessa Hannen & Mofin vuorolla. Hyvää perustreeniä, tärkeintä oli nyt nähdä, että mitä Nomi tuumaa vieraasta paikasta/ihmisistä/koirista. Kerran piti käydä Sampoa moikkaamassa, mutta muuten keskittyi hyvin tekemiseen. Ensin treenattiin alun hypyillä tiukkaa kääntymistä, kokeiltiin niin ennakoivalla valsilla, jaakotuksella, jenkkikäännöksellä ja vielä peruskäännöksellä. Ja kyllähän Nomi kääntyy pienesti! Voisi vähän lahjoittaa sitä taitoa Lilillekin :) Vain yhdellä jenkkikäännöksellä saatiin kielto aikaiseksi. Irtoaminen keskihypylle olikin sitten hieman haasteellisempaa, kun käännöshyppyjen linjaa ei saanut ylittää. Loppuun jaksettiin vetää vielä koko pätkä, kerran tuli putkelta kielto lopussa ohjaajan hätäilyn takia. Hyvä Nomppis!

Edellisellä viikolla (8.2.) mentiin näin. Slalomit toimi nyt oikein hyvin. Pätkästiin treeni ennen keppejä, vähän turhan haasteellinen keppien aloitus radan keskellä. Parin metrin päästä lähetettynä toimi hyvin.


Vauhdikasta menoa 1.2. treeneissä. A-este teki tepposet, kun se oli edellisten treenaajien jälkeen vahingossa jäänyt normaalia jyrkemmäksi. Kuulin tästä vasta jälkikäteen, treeneissä ihmettelin, että mites Nomi nyt noin jarruttelee alastulolla. Joka tapauksessa tämän treenin jälkeen lähdettiin muuttamaan kontakteja vauhdikkaimmaksi, 2on2off on vaan Nomilla liian hidas. Vielä ongelmia aloitushypyn kanssa, miksi hypätä kun sen voi kiertääkin?!? Lopuksi palkkailtiin vaan yhtä hyppyä.

"Aargh, tästä ei tuu mitään" -treenit 25.1. Puomin leijeröinnit onnistuu hyvin, mutta ei voi hypätä ekaa hyppyä, eikä puomin jälkeistäkään (nro 8) tai mennä pussia tai tehdä paljon muutenkaan mitään... Kun ei huvita niin ei huvita... Sentään suostui menemään kakkosputkeen puomin sijaan.

Viikkoa aiemmin 18.1. 2/9 hypyn tilalla okseri ja 7/4 pituus. Loppusuora (10-11-12) tuotti ongelmia, oli tulla ensin aina muurista ohi ja kun luulisi että namikupille oli helpointa mennä hyppäämällä viimeinen hyppy niin ehei...senkin voi vielä kiertää :) Muuten hyvää menoa.


Ryhmän bortsujen takaaleikkaustreeni 11.1., Nomin kanssa vielä ehti valssailemaan alussa :) Keppien aloitus oli haastava, kun putki oli takana houkutuksena. Ei riitä ohjaajan juoksukapasiteetti suoralla putkella, eikä koiran irtoavuus hypylle 12 :)


Kuukauden tauon jälkeinen eka treeni. Nomi menee huomattavasti kiltimmin putken "vääriin" päihin kuin isosiskonsa - ainakin vielä!

Taitava pieni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti