tiistai 12. helmikuuta 2013

Moniottelija

Lajit vaihtuu Lilillä lennosta kuin paremmallakin 10-ottelijalla :)

Sunnuntaina matkattiin Joutsenoon Martinpuron Tarjan oppiin. Alun perin koulutus piti olla tuossa agihallilla, mutta koska alkuperäistä aikataulua jouduttiin muuttamaan niin eipäs halli ollutkaan enää vapaana. Mutta hyvä se on vaihdella treenipaikkoja muutenkin, hieman vaan epäilytti, että mitä Lili tykkää maneeseista pakostakin löytyvistä herkuista... Tai no, tiedän minä kysymättäkin, että Lili syö ihan himona hevonshittiä, jos vaan tilaisuus annetaan :) Mutta joutaako nyt sitä moista, kun kerran pääsee tokoilemaankin!

Edellisestä kunnon treenikerrasta olikin vierähtänyt aikaa, sieltä marraskuun puolivälistä... Mutta jos kerta osaa muutenkin, niin tarvinneeko sitä treenatakaan :)

Ensimmäisenä "ongelmana" oli ruutu, merkiltä lähetettynä. Jota ollaan treenattu ehkä sen kaksi kertaa aiemmin. Kerran Tapiksella ennen kuin oli vielä lumiakaan tullut ja sitten lauantaina agitreenien jälkeen hallin pihassa... Ruutu ja merkki oli käyty jo tekemässä valmiiksi maneesiin. Otettiin ensiksi normaali voittajan ruutuun lähetys. Milanille kun hokee virittelysanoja niin se kohdistaa katseensa jo valmiiksi minne pitääkin, mutta Lili katsoo aina vain minua. Joten se onkin sitten täysi arvoitus aina, että tietääkö neiti mihin sitä pitäisi mennä. Lähti heti käskystä ensin hieman hitaammin, mutta ruudun pongattuaan vauhti parani ja kaikin puolin nappisuoritus loppuun! Seuraavaksi merkille lähetys...jota alettiin treenata edellisellä viikolla kotona eteisessä. Reilu peli :) Hämmästys olikin melkoinen, kun Lili teki taas mallisuorituksen. Niin, että luota vaan koiraan :) Sitten se lähetys merkiltä ruutuun. Koira jätettiin merkille ja itse menin lähelle ruutua. Tämän jälkeen koira muuttuu kaikista käskyistä suolapatsaaksi, ei edes nykäisekään mihinkään suuntaan. Mennään koiran lähelle ja siitä uusi yritys, ei tapahdu edelleenkään mitään. Käyn taputtamassa ruutua, Tarja heiluttelee palloa ruudussa, mutta kun jumi iskee niin ei voi mitään :) Lopulta sitten pallon avulla saatiin neiti ymmärtämään, että se merkki on oikeasti sallittua jättää :) Kun lukko oli auki, niin ruutuun lähetykset toimi hyvin molempiin suuntiin.

Treenataan siis jatkossakin merkkiä ja merkiltä ruutuun lähetystä erikseen (unohtamatta voittajan ruutua), alussa ruudussa esim. pallo ja myöhemmin yritetään vaihtaa se esim. taputukseen. Mahdollisimman nopeasti avut pois. Ruutuja voi myös laittaa merkin molemmin puolin. Hakeutumista ruutuun voi treenata myös siten, että viedään koira esim. johonkin sivulle, käydään taputtamassa ruutua (katse maahan, ei koiraan) ja ohjaus ruutuun vaihtelevista paikoista.

Väliin tauko, jonka jälkeen jatkettiin toisella ongelmalla eli seuraamisella :) Tekniikassakin on sanomista, mutta suurin murhe on, ettei tahdo jaksaa koko kaaviota pitää paikkaansa vaan alkaa enemmän elää niin sivusuunnassa kuin eteenkin. Tarja käskytti meille ensin pidemmän pätkän seuraamista, Lili teki normaalitasoonsa nähden hyvä seuraamisen, muutaman kerran huomautin hihnalla väljyydestä. Tehtiin sama pätkä myös ilman hihnaa, ei kummempia eroja. Hieman Lilillä on seuraamisessa paikka edessä, mutta en ota siitä stressiä, jos vaan muuten pitää paikkaansa. Ohjeeksi saatiin tehdä liikkurin kera myös ylipitkiä seuraamisia, äänellä/hihnalla huomautus, jos alkaa löysäilemään. Perusasentoja pitää treenata erikseen ensin ihan perusasentoon tulemista eri kulmista (kun ei tahdo ekalla käskyllä aina onnistua) ja sitten mitä ollaan tehtykin eli pari askelta seuraamista, käännös ja heti pysähdys.

Loppuun vielä tunnarin pureskeluongelmaa. Kun tehdään tunnaria (tai muuta noutoa) liikkeenä, niin silloin ei pureskelusta huomauteta, ettei pilata liikettä. Näin ollaan toimittukin, hyvä minä :) Pitoharjoituksia liikkeessä juoksemalla yhtä matkaa, kierrättämällä tolppia jne. Näissä jos puree niin huomautus.

Koulutus antoi hyvää vahvistusta sille, että oikeilla jäljillä ollaan. Pitäis vaan treenata :) Hallissa on aina nurmi vihreää, sitä olisi tarkoitus varata tokoiluun ainakin jokunen kerta. Kotona voidaan treenata hyvin ainakin kakeja ja perusasentoja. Ensimmäiset kokeet on suunniteltu vasta kesälle, joten varsinainen treenaus ehditään aloittamaan kunhan kelitkin on vähän miellyttävämmät. Sitä on vanhemmiten tullut mukavuudenhaluiseksi :)

Illan laji onkin sitten puolestaan hiihto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti