lauantai 28. syyskuuta 2013

Toinen VOI1-tulos ja luokan seuranmestari!

Lili se jaksaa... Viikolla treenejä useampana päivänä ja viikonloppuna sitten kisoja. Laji vaan välillä vaihtuu.

Tänään oli vuorossa LPKY:n seuranmestaruuskisat tokossa. Kisat pidettiin kuitenkin LAU:n hallilla. Olin hallilla ensimmäistä kertaa jo puolen ysin maissa kun piti laittaa halli kisakuntoon. Ysiltä sitten koirien kanssa metsään lenkille. Pitäisi olla usemmankin tällaisia pakkomenoja, harvemmin nimittäin selviää tunnissa heräämisestä mihinkään. Metsässä oli taas ihania hirven hajuja ja ties mitä riekkuvia riekkoja, mutta tylsät flexit estivät taas saksanharmaitahirvikoiria toteuttamasta mielihalujaan. Maskotti ei onneksi moisista ymmärrä, Nomille riittää kun pääsee lällättelemään keppien kanssa :)

Koska VOI-luokka oli vuorossa vasta viimeisenä, niin sitähän ehti tehdä aamupäivästä vielä vaikka mitä hyödyllistä. Kuten pyykkien ja pihakalusteiden pehmusteiden pesua. On sitä joskus juuri ennen koetta putsattu keittiön viemäriäkin :) Ei iske kokeesta stressiä, kun on muuta tekemistäkin!

Oli tarkoitus mennä hallille ajoissa, mutta eipä sinne sitten selvinnyt kuin puoli tuntia ennen arvioitua alkamisaikaa. Ja tietenkään nyt koe ei ollut myöhässä vaan poissaolojen takia menossa oli jo EVL:n viimeinen koirakko ja me oltaisiin suoritusvuorossa ensimmäisenä. Klumps, nyt tuli kiire! Onneksi tuomari piti välissä pienen hengäsdystauon, että ehti vähän viritellä koiraa valmiiksi. Mutta koko ajan oli sellainen paniikinomainen tunne, että kiire, kiire, ei ehdi. Sitten kun vielä voittajassa oli sekoitettu liikejärjestys (meille ensimmäistä kertaa) niin siinähän oli jo valmiiksi ohjaajan pää sekaisin. Ei ollut kyllä yhtään luottavainen fiilis lähteä kokeeseen.

Tuomarina toimi Harri Laisi, joka kehätarkastuksessa kertoi, että hänellä on ollut itsellään 18-vuotiaaksi elänyt snautseri. Hmm, olisikohan kenties snautseribonuspisteitä tiedossa ;) Bonuspisteitä tai ei, arvostelussa ei turhia pilkkuja viilailtu ja tulosrivi näytti tältä suoritusjärjestyksessä:
 • Paikkamakuu: 10 Meni kyllä hitaasti maahan ja vinoon...
 • Tunnistusnouto: 8 Ei lähde treeneissäkään ekalla käskyllä ja eikä lähtenyt nytkään. Muuten Lili tekee tämän niin varmasti.
 • Liikkeestä istuminen: 10 Ihan jees, seuraaminenkin nyt parempaa kuin viime kokeessa.
 • Ruutu: 10 Tämän Lili osaa (edisti kyllä seuraamisessa...) vaikka viikolla treeneissä esitti vähän muuta. Viimeisen illan "paniikkitreeneissä" saatiin virhe korjattua.
 • Seuraaminen: 8.5 Selvästi pidempi seuraamiskaavio kuin viimeeksi, mutta hyvin Lili jaksoi. Juoksussa edisti aika paljon ja vähän vinoja perusasentoja. Askelsiirtymät saisi olla tiivimmät.
 • Hyppynouto: 9.5 Vähän taisi jäädä taakse ja väljäksi luovutuksessa. On se vaikeaa...
 • Luoksetulo: 6 OMG - meni maahan ekasta pysäytyksestä. Onneksi ei nollannut liikettä. Ei ole pitkään aikaan mennyt treeneissä tässä maahan ja yleensä treenaankin vain seisomaan pysäytystä kun se on vaikeampi pitkän etäisyyden takia ja ettei ala tarjoamaan maahanmenoa...
 • Kaukokäskyt: 8 Lämmittelyssä teki kaikki vaihdot ihan oman pään mukaan, nyt sentään teki oikeat vaihdot heti ekalla käskyllä. Tuli vaan ensimmäisessä seisomisessa aika reippaasti eteenpäin.
 • Metallinouto: 8.5 Joku onnistui heittämään kapulan pystyyn ja sitä Lili hetken ihmetteli, että mites päin tuon nyt tuosta oikein ottais. Korrekti luovutusasento on edelleen no can do, ylivoimaista myös treeneissä...
 • Kokonaisvaikutus: 9 Varsinkin snautseriksi oikein pätevä tapaus (poikkeuksellisen miellyttämisenhaluinen kuulemma) ja ehkä vähän muutenkin :)
Yht. 277 pistettä, 1-tulos, luokkavoitto ja luokan seuranmestari! 

Pokaalia ja ruusuketta pukkaa... Lili sai vielä herkutella possunkorvalla autossa. Itse tuli käytyä kaupan kautta ostamassa mutakakkua ja jäätelöä. Syötiin äitin kanssa puoliksi ja täytyy todeta että vähempikin olisi riittänyt. On aika täysi olo vieläkin...


Ei palkintoja ilman treenejä... Meidän pieni, mutta sitäkin tehokkaampi treeniryhmä. Hannelle & Mofille toinen AVO1-tulos viikon sisään ja niin tie käypi kohti voittajaa! Tuplavaliojuhlat tavoitteeksi sitten ensi vuodelle ;)?


Ensi viikko otetaan vähän rennommin Lilin fyssarin ja pihahommien muodossa. Sen jälkeen kolmen viikonlopun kisarutistus edessä. Pääsee Nomikin sitten hommiin Lilin rinnalle :)

2 kommenttia:

 1. Siinähän ne istuu kuin kaksi marjaa ;) Juu, valiokakkuja voi alkaa jo leipomaan varastoon :D

  VastaaPoista
 2. Ainakin kuivakakkuja pakastimeen :D

  VastaaPoista