maanantai 31. maaliskuuta 2014

Katin koulutusviikonloppu

Ei olla vähään aikaan päästykään Katin koulutuksiin, mutta nyt sellaista oli tarjolla molempina päivinä. Ratapiirrokset saatiin opiskeltavaksi jo perjantai-iltana - muutama kohta mietitytti etukäteen, mutta ei ne lopulta niin pahoja ollutkaan :)

Lauantaina oltiin vuorossa jo heti ensimmäisessä ryhmässä ja kun rata oltiin käyty yhdessä läpi, niin siinä ei pitänyt olla mitään ihmeellistä. Olin ottanut Lilille vinkupallon palkaksi, että olisi hereillä aamutuimaan. En tiedä vaikuttiko se, mutta olipahan neiti alkuun sinkoilevalla päällä. No, tulipahan treenattua koko rahan edestä.

Kakkoselle pakkovalssi, ajoissa liikkeelle, jotta ehtii persjättöön kolmoshypyn jälkeen. Neloselle takaakiertoon ja koska jatkoon ei ollut mikään kiire, niin A:lle takaaleikkaus. Muuten olisi ollut persjätön paikka tähänkin. Ensimmäisellä yrityksellä Lili leikkasi minun linjan edessä suoraan ja meni putkeen, possu! Pituudelta lähetys kepeille, katsottava ettei peitä keppejä. Keppien sijaan Lili löysi ensin itsensä putkesta nro 11… Toisella yrittämällä taisi tulla pituudestakin ohi. Koira jätettiin pujottelemaan ja itse kohti hyppyä 9 ja tälle vastakäännös. Koira itsenäisesti puomin loppuun, itse jäi putken kohdille (toimi joka kerran!). 12-13 väliin kaksi persjättöä - ensimmäisellä blokataan putken väärä pää ja toisella saadaan koira vasemmalle puolelle, jolloin päästään itse jatkamaan matkaan aiemmin kun ei tarvitse koiraa väistellä. Tää onnistu aina hyvin. Putkesta putkeen ei sitten heti onnistunutkaan, ensin houkutti kepit ja sitten tultiin putkesta ohi. Kun tämä saatiin hyvin toimimaan, niin 15 hypylle ehtikin hyvin tekemään pakkovalssi-jaakotuksen. Keinulta oli tarkoitus lähettää ensin hypylle 18 ja siitä sitten 19 putkeen (oma linja mahdollisimman suora keinulta putkeen), mutta ei vaan irronnut A:n ohi. Tämä on selvästi harjoiteltava asia, mutta tässä tapauksessa meille toimivin ratkaisu oli joka tapauksessa juosta itse pidemmän kautta eli lähetys 18 hypylle, persjättö ennen putkea ja vielä ehti pakkovalssiin kahdellekympille :) 21 niisto-sokkarilla, 22/27 hyppy oli käännetty keppien suuntaiseksi, 23 lähetys takaakiertoon ja okserin kautta lähetys 25 takaakiertoon. 26 twistillä ja 27 ennakoivalla valssilla, lähetys 28:lle ja siitä lähetys puomille leijeröitynä. Saatiin se nollakin radalta tehtyä kun ensin vähän harjoiteltiin :)


Iltapäivällä ehdittiin vielä Tapikselle kauniiseen auringonpaisteen treenaamaan. Ehkä kesällä tulee valitettua liiallista kuumuutta, mutta olipahan nautinnollista treenata kun ei sormet jäätynyt. Ohjatusta tuli huomio, että suunnat toimii jos olen itse lähempänä merkkiä, kun taas etäisyyden kasvaessa kaari muuttuu suoremmaksi (ei irtoa sivusuunnassa) jolloin hakee vaikka oikean kapulan vaikka kääntyy vasemman kautta?!? Kakejen painonsiirtoon kokeiltiin uutta kikkaa. Siinä tuleekin olemaan iso urakka ja vaivaisen parin kymmenen sentin takia. Mutta ilman painonsiirtoa taaksepäin niin tulee liikkumaan väkisinkin.

Sunnuntaina treenattiin vasta viimeisenä koirakkona. Rata näytti alkuun paljon pahemmalta mitä se lopulta olikaan. Mutta varmuuden vuoksi jätettiin vinkupallo alkuun reppuun odottelemaan :)

Ainoa omasta suunnitelmasta poikennut kohta oli 5-6 väli (ja 13) eli ei pyöritetäkään kutosen ekan siivekkeen kautta vaan otetaan kauemman siivekkeen kautta pakkovalssilla. Näin saadaan vauhti pysymään maksimaalisena, kun ei tarvitse välistä kääntyillä ja sitten pyöriä siivekettä ympäri. Ensimmäisellä kerralla Lili hyppäsi hypyn suoraan ja minun jaloille vielä kun olin aavistuksen myöhässä. Toisella yrittämällä vedeltiin jo loppuun asti puhtaasti, muutamin kohdin tuli hieman kaarroksilla, joita sitten höylättiin loput 17 minuuttia treeniajasta :)

Kakkonen toimi sekä vastakäännöksellä ja rytmityksellä. Kolmosputkesta piti hieman odottaa koiraa, että sai sen lähetetty neloselle eikä ajaudu itse liian pitkälle ja ole sitten myöhässä kutosen pakkovalssista. Muurin jälkeen kaarratti ja tähän kokeiltiin vaikka mitä vaihtoehtoja. Mutta jotta esim. vastakäännöksellä saisi oikeasti tiukan käännöksen, niin pitäisi palkata niitä käännöksiä. Jos vinkupalloa käyttää palkkana, niin palkan pitää olla valmiina oikeassa kohdassa - kädestä heitto saa koiran sinkoamaan ihan toiseen suuntaan vingun kuultuaan :D Persjättö 8-9 väliin ja ysille takaakiertoon. Lähetys 11 hypylle ja itse kohti 12 hyppyä, jolle takaakierron jälkeen persjättö ja hypylle 13 pakkovalssia tekemään. Pakkovalssin tekemisen voi aloittaa jo aikaisemmin mitä olen aina tehnyt eli ei ensin kuljeta koiraa ja sitten vasta käännetä vaan käännöstä aletaan tekemään jo kulmalla niin tulee tiukemmin. Vaikea selittää, mutta hyvin tämä toimi, eipä vaan ole tullut mieleen aiemmin. 11-12 välin tuli vähän kaarella, joten kokeiltiin lopuksi vielä vaihtoehtoa, että ensin kävi kääntämässä hypyllä 11 ja 12 hypylle japanilainen. Vähän ehkä tulee kiire tehdä pakkovalssia kolmelletoista, mutta mahdollista kun pistää tossua toisen eteen. 15 hypylle poispäinkäännöksellä, otin kyllä joka kerta haltuun ensin kahdella kädellä :) Tässä ei saanut ajautua liian lähelle hyppyä, jolloin oma liike tukee askeleen verran pituudelle irtoamista ja putken leijeröintiä. Putkeen pakkovalssilla ja tiukka käännös muurille rytmityksellä (sekä sopivalla äänenkäytöllä :) 20 takaaleikkauksella ja puomilla itse kontaktista ohi ja siitä lähetys putkeen niin ei tule kilpajuoksua 23 hypylle. Rytmityksellä käännös ja 24 merkkaus, 25 pakkovalssilla. Hyvin ehdittiin vielä toinenkin kerta vetää koko rata nollalla läpi, eikä edes hapottanut! Lili voi olla toista mieltä, kun joutui kuitenkin enimmän työn tekemään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti