sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Huh hellettä, totesi laiska lehmä Imatran tokokokeessa

Alkuviikosta sataa vettä ja on kylmä; hirveä kerrospukeutuminen, hanskat kädessä ja pipokin vielä päässä että tarkenee. Perjantai-iltanakaan ei vielä tarennut pitkähihaisessa ja tuulipuvussa. Toista se oli sitten kun viikonloppu koitti ja tokokoe sunnuntaina iltapäivästä oikein kuumimpaan aikaan! Taisi tänään mennä helleraja rikki, ainakin autonmittari näytti 25.5-26 astetta. +5 astetta olisi voinut olla Lilin mielestä ihan kiva keli...  Autostakin sökähti sopivasti ilmastointi.

Imatralla koe ja tuomarina tiukaksi tunnettu Pirkko Bellaoui. Hyvään tulokseen ei olisi pahemmin virheitä varaa tehdä... Yksi nolla liike ja toinenkin lähes, mutta ihan toisista liikkeistä mitä ajattelin että voisi tulla. Ei kai seuraamisesta nimittäin voi nollaa saada :D


Päivän rivi, normijärjestys, ruudun jälkeen poikki:
  • Paikkaistuminen: 10. Saatiin täydet, vaikka tuomaria oli häirinnyt että Lilin toinen jalka oli ollut edempänä kuin toinen. Se on tarkkaa :)
  • Paikkamakuu: 7.5. Ötökät taisi kiusata, kun oli pureskellut jalkojaan ja muutenkin levoton.
  • Seuraaminen: 0. Siis oikeasti nolla seuraamisesta!?! Ja vielä aivan ansaitusti, olisi pitänyt keskeyttää koko liike. Ei paljon perusasennoilla väliä, kun koira raahustaa koko kaavion metrin kaksi perässä eikä edes yhtään yritä tsempata vaikka miten annat lisäkäskyjä. No, onpahan tämäkin häpeä koettu.
Kuva ei tällä kertaa kerro koko totuutta :)
  • Zeta: 5. Armosta, nollan olisi ansainnut seuraamisten takia. Seurasi sen metrin sivussa ja metrin takana. Seisomisen ja maahanmenon vielä kykeni tekemään, mutta istumisessa viimeisenä oli jäänyt jo niin kauas ettei toivoakaan saada yhdellä käskyllä toimimaan. Koulutusmielessä annoin toisen hyvin painokkaan käskyn perään, lopun perusasentokin taisi onnistua vasta sadattelun jälkeen. Taisi jo tuomarikin sääliä meitä :)
  • Luoksetulo: 8. Tästä saatiin jo yleisöltä aplodit, Lilihän heräsi koomasta :) Olisi voinut tulla ekan välin vauhdikkaammin ja stopata terävämmin (tuomarin mielestä), maahan oikein hyvä. 
  • Ruutu: 8. Olisi voinut mennä vauhdikkaammin merkille (tuomarin mielestä), perusasento jäi taas lopuksi tekemättä. Murr.

  • Ohjattu: 7.5. Ekan kerran päästiin testaamaan vasempaa kokeessa. Olisi voinut mennä nopeammin merkille/ennakoi pysäytystä (totta, mutta ottaen huomioon että katseli koko kapuloiden viennin taaksepäin yleisöön, niin siihen nähden ihan hyvä merkille meno :), tuomarin mielestä käskyssä vartaloapua (oli näissä tosi tarkka, yhtään ei saa heilahtaa, itse en kyllä tätä huomannut) ja vähän pureskeli kapulaakin lopussa (en kyllä tätäkään huomannut, mutta en olekaan tuomari ;)


  • Metallihyppynouto: 8.5. Ohjaaja voisi opetella heittämään oikein että kapula lentäisikin johonkin... Miinuksia siitä, että palautti ravilla. No, ei tuolla matkalla päässyt edes vauhtiin :)
  • Tunnari: 7.5. Lilillä kesti tosi kauan löytää oikea ja lähellä oli ettei kalauttanut hampaitaan yhteen väärään. Rouskutteli kapulaa ihan kunnolla ja perusasento liian taakse.
  • Kauko-ohjaus: 9. Siis waude!!! Jossain vaihdossa pikkuisen liikkui, mutta plussat ohjaajalle ettei kuulemma minkäänlaista vartalo-ohjausta :)
Yht. 230.5 pistettä ja sehän on EVL2-tulos. Sijoituskin 3./8. Ei ihan se mitä lähdettiin hakemaan, mutta ottaen huomioon arvostelun tiukkuus ja alun katastrofit, niin kyllä tuon kanssa voi elää :) Liikkeet aika hyvin osataan, tulos on sitten päivän vireestä kiinni. Tuskin tullaan hirveästi kesällä kisaamaan, ei vaan riitä potku enää tällaisissa olosuhteissa. Toivottavasti keskiviikkona Mikkelissä olisi edes vähän viileämpi ilma.

Sopivasti sensuroitu video tulee myöhemmin :) Oilin koulutuksestakin pitäisi kirjoitella, kun asiat on vielä tuoreessa muistissa. Kiirettä on pitänyt :) Miiralle kiitokset upeista kuvista!

Ja se video parhain paloin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti