torstai 1. toukokuuta 2014

Liikaa pikkuvirheitä ja pahuksen maalarinteippipalat!

Lilin EVL-debyytti vihdoin takana. Ja niin se putki katkesi... Onneksi harjoitusten pahimmat skenaariot eivät toteutuneet, mutta liikaa pikkuvirheitä ja muutama aivan turha isompikin kömmähdys ja näin 1-tulos EVL:stä ekalla yrittämällä jäi 7.5 pisteen päähän... Vähän loppui treeniaika kesken ohjatun noudon hajoamisen takia, mutta tietääpähän nyt mitä treenata!

Levoton Lili paikkamakuussa ;)
Koe oli heti aamusta agilityhallilla ja tuomarina Anne Nokelainen. Normaalilla järjestyksellä mentiin, yksilöliikkeet kahdessa erässä.
  • Istuminen ryhmässä 2 min.: 10. Tämän Lili on tehnyt varmasti. Lämmittelyvaiheessa piti vähän jännitystä yllä menemällä jokaisella istu-käskyllä maihin...
  • Paikalla makaaminen ryhmässä 4 min. häirittynä: 7. Hitaasti ja vinoon maahan, lisäksi tuomarin mukaan levoton paikkamakuussa (katsojien mukaan asetellut takajalkojaan taasen). Ei tällaisia pisteitä enää jatkossa, kiitos. Oli kyllä aika paiseessa liikkeen alussa, kun keksi viimeisten viikkojen treeneissä mennä aina muitten käskyillä maahan, josta tietysti piti huomauttaa. Pikku pehmo :) 
  • Vapaana seuraaminen: 7. Tästä en hirveästi odottanutkaan, perusasennot oli taas niin vaikeita. Vaikka vire oli mitä oli, niin jaksoi kuitenkin koko pitkän kaavion.
  • Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8. Järjestys M-I-S. Asennot varmasti ja liikkumatta. Treeneissä alkoi tulla ongelmia istumisen kanssa, kun tuli huomautettua jalan liikuttamisesta taaksekierrossa. Ei parane huomautella... Pistemenetykset seuraamisesta ja lopun "perusasennosta". Blaah...
  • Luoksetulo, seisominen ja maahanmeno: 9. Ihan kiva. Tuli välit hyvällä vauhdilla ja pysähtyi mukavasti. Ei tietoa mistä piste lähti. 
  • Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo: 5. Voihan kärsimys... Tuomari piti ryhmäistumisen jälkeen luennon kuinka koiraa ei saa suunnata alkavaan liikkeeseen  koskettamalla, joten en uskaltanut tehdä meidän normaalia virittelyä (pari taputusta lapaan). Lili kyllä lähti hyvin kohti merkkiä, mutta päättikin sitten bongata merkin säteen maalarinteippipalat. Ja siinähän sitten meni muutama käsky, että meni sinne merkille asti. Loppuliike tietty hienosti. Tässä kohtaa sai heittää hyvästit 1-tulokselle... Myönnettäköön tosin ettei olla kertaakaan treenattu merkkiä niin että säde olisi merkitty jollain, jatkossa on.
Tässä kohtaa tauko. Lili palkatta autoon vähäksi aikaa odottamaan ja ennen omaa vuoroa pikaisesti merkki ja muutama kaukojen vaihto palkatta edelleen. Tarkoituksena oli saada "olenko vähän paiseessa" otuksen mielentila paremmaksi, yleensä on noussut hyvin palkattomuudesta. Loput liikkeet mentiinkin iloisemmalla mielellä, vaikka ensimmäisenä olikin kaiken pahan alku ja juuri eli ohjattu nouto.
  • Ohjattu noutaminen: 8.5. Ja kuinkas ollakkaan onnistuin arpomaan oikean kapulan, kun ollaan harjoiteltu 99% vain vasenta :D Hyvä merkki, hienosti kapulalle ja laajalla kunniakierroksella väljään perusasentoon. Niin hienoa että tämä alkaa toimimaan vaikeuksien jälkeen!
  • Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten: 9. Se perusasento edelleen...
  • Tunnistusnouto: 9. Jos voittajassa oli vaikeuksia saada Lili lähtemään ensimmäisellä käskyllä niin nyt saa varoa ettei lähde jo ennen aikojaan :D Varmasti oma, rouskutteli tuodessa ja luovutus liian takana ja väljä.
  • Kauko-ohjaus: 6. Vielä olisi ollut 1-tulos pelastettavissa, jos ohjaaja ei olisi luovuttanut jo valmiiksi ja antanut kunnon käskyt kahteen ekaan vaihtoon (molemmat vasta toisella). Toinen seisominen huono,


Jos, jos ja jos... Ei muuta kuin uutta treeniä ja koetta putkeen ja unohdetaan jossittelu :D Hannelle ja Mofille 1-tulos, joten tältä treeniporukalta ihan kohtuu debyytti :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti