keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kuis tokoilu sujuu?

Tokopäivitystä... Lili on nyt siirtynyt TK1:sen jälkeen treenaamaan pääsääntöisesti AVOn uusia liikkeitä. Hyppyä ollaan harjoiteltu kotona, erikseen istumista ja takaisin hyppäämistä. Pieniä pätkiä paikallaoloa piilossa, ei näillä keleillä viitsi pidempään pitää. Luoksetulon pysäytyksessä on omat kiemuransa Milaniin verrattuna, pysähtyy paremmin, mutta ennakoi myös paljon herkemmin eli läpijuoksuja treenattava suhteessa enemmän. Kaukokäskyjä on harjoiteltu jo pidempään, mutta nyt ne on otettava tehotreeniin. Suurin ongelma tällä hetkellä on ennakointi, pomppaa istumaan ennen kuin ehdin mitään tehdä. Ennakointi on ollut Lilille aina tyypillistä ja kyllä siihen on aina lääkkeet löydetty, joten eiköhän tässäkin tapauksessa :) Pallon perässä ryntäily jäisellä kivituhkakentällä ei sitten tehnyt hyvää, Lilillä molemmissa anturoissa siinä ranteen kohdalla kunnon nirhaumat eiliseltä...

Milan on ollut treeneissä niin into pinkeänä, ettei ole ollut taas äänen käytöstä puutetta... Siinähän rähjää niin kauan kun pysyy liikkeiden ajat hiljaa. Ruutua on tehty sekä alustalla että pysäytyksellä. Alustaa olen käyttänyt vahvistamaan vauhdilla ruutuun menoa perille asti, jos ottaa vain pysäytyksiä niin alkaa helposti ennakoimaan. Eilen tehtiin hyvä ruutuhäiriöharjoitus eli luoksetulon merkit oli ihan lähellä. Pari ensimmäistä kertaa kävi merkit tarkistamassa ennen kuin meni itsenäisesti ruutuun, mutta sen jälkeen ei enää ylimääräiset tötsät kiinnostaneet. Luoksetulon pysäytys seisomisen osalta on parantunut selvästi, ei vieläkään pysähdy kuin seinään, mutta olen tästä edistysaskeleesta erittäin tyytyväinen. Sekä kakeihin että tunnariin on kokeiltu uusia konsteja. Kakeja on opetettu kesästä asti namilla houkuttelemalla, mutta nyt ollaan siirrytty käyttämään lautaa etenemisen esteenä. Eräästä videosta sain vinkin laittaa se lauta takajalkojen eteen. Lauta vaihtui vähän aikaa sitten kapeampaan rimaan ja toimii vieläkin hyvin. Tällä tavalla olen saanut itseni koirasta irti vaikka lähietäisyydeltä näitä tietenkin vielä tehdään, sekä koiran rauhallisemmaksi. Eikä se noin hyvin laudan takana kestäisi tai yleensäkin paikoillaan, jos tekniikalle ei olisi mitään pohjia. Tunnarin kanssa piti kokeilla paria eri vaihtoehtoa, että haistelu toimisi myös silloin kuin näkyvillä olisi useampi kapula. Ensiksi kokeiltiin niin, että väärät kapulat sivummalla, oikea hajustettu makkaralla ja makkaranpaloja siinä ympärillä. Haistelua kyllä riitti, mutta kapulat eivät kiinnostaneet pätkääkään :) Sitten väärät kapulat erikseen ja oikea kapula selvästi hajustettuna makkaralla; edelleen kelpasi kaikki kapulat. Lopulta siirryttiin sisälle käytävään, väärät kapulat perälle ja oikea kapula makkaralla hajustettuna ensimmäiseksi kulkureitille ja heti kun osui kohdalle niin naks. Ensimmäisten naksuttelujen jälkeen Milan ei selvästikään vielä tajunnut mistä palkka tuli, mutta silti jo tällä ensimmäisellä treenikerralla sain siirrettyä oikean kapulan väärien joukkoon ja sieltähän se löytyi! Nyt vääriä kapuloita on ollut 4-5 kpl ja muodostelmina on ollut riviä ja ympyrää ja hyvin sieltä on oikea kapulat tullut. Naksautan heti tunnistamisesta, Milan jo tarjoaa kapulan tuomistakin, mutta vahvistetaan vielä tuota haistelua. Vaikka oikea kapula on vielä kevyesti hajustettu makkaralla, niin silti Milan ensin haistelee kaikki läpi ennen kuin hyväksyy kapulan oikeaksi. Ehkä tämä on vaan hyvä juttu?

Lili sitten starttaa jo ensi viikolla virallisissa agikisoissa!!! Koska Kiia nousi jo viime viikon kisoissa 3-luokkaan ja näissä omissa kisoissa on vain luokat 1-2, niin Hannele lupautui lainaohjaajaksi. Koira osaa, ohjaaja osaa ja tämän päivän treenien perusteella myös yhteistyökin sujuu! Ei mitään tulospaineita, paitsi ihan vähän vaan :) Harmi, ettei itse pääse tätä menoa livenä todistamaan (tai muuten Lili on minun luona), toivottavasti radat saadaan sentään videolle.

2 kommenttia:

  1. Koira osaa, ohjaa osaa eli ei paineita :) KOira osaa? ja ohjaaja osaa? Kjäh kjäh! No ainakin yritetään. PIdetään ainakin hauskaa :) Ja videolle tulevat, sen lupaan!

    VastaaPoista
  2. No eiks se olis hyvä tavoite, et kilpailukirjaan saataisiin vähintään yksi merkintä? Ei nyt sentään voittaa tarvitse :)

    VastaaPoista