perjantai 19. marraskuuta 2010

Pikatreeneistä myöhäistreeneihin

Eilisiin ryhmätreeneihin meni Lili Hannelen kanssa. Milanin kanssa oli tarkoitus tulla viimeiseksi koirakoksi ottamaan jotain pikaisesti. Mutta Sanna oli tehnyt sen verran mielenkiintoiset kaksi radanpätkää, että ne piti molemmat ottaa niin Milanin kuin myös itse vielä Lilin kanssa. Kun meidän treeniryhmä on illan viimeinen ja muutkin innostuivat treenailemaan niin ei nämä treenit sitten kovin pikaiseksi jääneetkään :)

Illan harjoitukset.


Niin ihmeelliseltä kun se tuntuukin, niin kumpikaan koirista ei mennyt kertaakaan väärään päähän putkea tai putken viereiselle esteelle. Eikä edes tarvinnut turvauta mihinkään paniikkipelastuksiin vaan menivät vielä varsin sujuvalla ohjauksella ilman turhia varmisteluja. Koira vaan oikeaan linjaan esteellä oman sivuttaisliikkeen mukaan ja anti mennä vaan. Ohjaajakin on tainnut jotain oppia :)

Tässä harjoituksessa tuli hyvin esille Milanin ja Lilin erot. Lili seuraa tarkasti hienovaraisempaakin ohjausta, kun taas Milania saa käskyttää ihan tosissaan, että kääntyy takaisin ohjaajan päin noilla keskellä olevilla hypyillä kun silmä iskee jo takana olevaan esteeseen. Kerran kävi Milan suorittamassa itsenäisesti pöydän neloshypyn sijaan... Lilin kanssa olin ekalla kerralla slalomissa vähän myöhässä, seuraavilla kerroilla muisti hyvin lähettää neidin suorittamaan itse edelliset esteet ja vipinääkin löytyi kintuista neidin tarvitsemaan malliin.

Pujottelu on sujunut molemmilla viime aikoina mallikelpoisesti (koputtaa puuta, Lilillä pitää toimia vielä huomennakin!), mutta molemmilla oli nähtävissä varsinkin A:lla sellaista pomppua, että tuleekin seuraavaksi kontaktit tehotreeniin.

Milanin kanssa vielä juoksenneltiin puomia kolme kertaa edestakaisin hihnassa, pientä jumitusta ja sutimista ylösmenon lopussa vielä esiintyi. Jatkossa treenataan tuota joka kerta, katsotaan mihin päin kehitys lähtee menemään...

Huomenna Lilin ekat startit! Melkein ihan jännittää, vaikkei itse ohjaksissa olekaan :) No, yskän kosto oli jo melkoinen lumitöiden (meil on siis lunta!) ja näiden treenien jälkeen, joten ei sitä kyllä kisakunnossa olisi muutenkaan.

1 kommentti:

  1. Treenit olivat ihan kivat mutt eivät ehkä ihan palvelleet ykkösluokan starttiin valmentautumista. Vähän turhan paljon oli vääntöä ja kääntöä, mutt selvittiin silti.

    VastaaPoista