perjantai 26. marraskuuta 2010

Tekniikkaa, tekniikkaa...

Viikonlopun 2-luokan startteja katsellessa totesin, että pitäisi opettaa koirat kääntymään hypyltä tarvittaessa aivan siivekkeen myötäisesti (ja muutenkin pienentämään kaarroksia) - säästää radalla aikaa ja virhe vääristä esteistä pienenee. Jo jonkin aikaa olin suunnitellut Oreniuksen (Agilityn perusteet) ja Leinonen & Suoknuutti (Tekniikka 1) agility DVD:eiden tilaamista. Toimitus näillä oli kiitettävän nopeaa ja pikaisesti olen ehtinyt ne katsomaankin. Voi sanoa, että on nyt pää tekniikasta sekaisin :) Jos ei ole joku asian osaava kädestä pitäen näitä tekniikoita neuvomassa, niin nämä DVD:t kyllä ajaa saman asian aika hyvin. Ei niitä ehkä kuitenkaan kannata tehdä vähän sinnepäin ajatuksella "jotenkin näin tämä varmaan tehdään" ja oikeasti voisi tarvittavat tekniikat opettaa koirilla vaiheittain eikä yritä koko kuviota kerralla. Suurinta osaa tekniikoista ei me varmasti vähän aikaa tarvita, mutta joitain pitää poimia jo nyt tehoharjoitteluun.

Tällaista tehtiin eilen:Keppien avokulma ei onnistunut edellisenä päivänäkään loivemmastakaan kulmasta ja eikä tuo ilman apuja toiminut nytkään varsinkaan kun A-este oli sopivasti jäänyt ansaesteeksi :) Verkkotreeniä siis tiedossa, kun en oikein luota siihen, että joka kerta ehtisin kädellä aloituksen ohjaamaan enkä sitä haluakaan. Esteelle 12 pääsi kokeilemaan jaakotusta, oli minulla joku idea miten se tehdään, mutta varsinainen valaistuminen tapahtui kun ehdin katsoa Tekniikka 1 DVD:n loppuun treenien JÄLKEEN. Mutta joka tapauksessa koirat kääntyi hienosti ja aika paljon paremmin kun "perinteisellä" tavalla :) 15-16 kuviota ollaan yritetty tehdä aiemminkin ja porukalla yritettiin miettiä, että mites Anne tämän aikoinaan neuvoi. Yhtä nihkeetä oli kuin ensimmäiselläkin kerralla... Lilille haettiin vauhtia keinulle tennispallolla, vauhtia tuli, kontaktit meni :) Yksi murhe kerrallaan. Milanin kanssa unohdettiin varmistelut (ja toivottiin parasta) ja vedettiin puomia edestakaisin pallon vauhdittamana, ei kyllä ehtinyt jumitella, ylimääräisiä äänitehosteita oli vielä havaittavissa, mutta näin mennään nyt toistaiseksi. Vietillä voittoon, toivottavasti :) Treenien jälkeen kirkastui ajatus, että ihan oikeasti itsenäiset kontaktit ja itsenäinen pujottelu helpottaisi radalla menoa, joten pakko näihin on taas panostaa.

Tiistaina käytiin pakkasessa tokoilemassa ja muistin taas miksi viime talvena ei niin hirveästi treenattu. Vaikka pakkasta ei vielä niin älyttömästi ollutkaan niin olihan tuo aika viluisaa hommaa ja sormet jäässä. Sopivat treenipaikat on myös kiven alla, joko kenttää ei ole aurattu, puuttuu valot tai sitten on liukasta.Taidetaankin jatkossa yhdistää agi- ja tokotreenit, hallissa ei sentään viima käy. Johan ne luoksetulon pysäytykset hetken Milanilla toimikin käsimerkillä, mutta nyt on tullut sellaisia läpijuoksuja et huh, huh. Käskytettävä taas suullisesti tai kokeiltava pistää koiran otsatukka ponnarille :) Milanin kakeja ollaan ehditty treenaamaan aivan liian vähän, Lili on ainakin toistaiseksi unohtanut ennakoinnin. Tunnari on mennyt ihan jees, varsinkin kun on muistanut ottaa sitä vain yhden kerran, toistoilla alkaa kierrokset nousemaan ja mitä turha sitä onnistunutta suoritusta jankkaamaan :) 

Kunhan pakkanen ennen pitkää hellittää niin sitten kaivetaan taas sukset esiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti