maanantai 1. marraskuuta 2010

Linja pitää!

Lilillä niin "hyvässä kuin pahassa"... Lauantaina erikoistuomari Marianne Holmin syyniin Lahden KV:hen odotetulla tuloksella. AVO EH2 tuli tällaisella arvostelulla:

Korvien luimistelija...
"Oikeat mittasuhteet & sukupuolileima. Pyöristyvä kallo, suuret silmät, alas kiinnittyneet korvat. Kevyt kuono. Kaula saisi olla jalompi. Hyvä eturinta & rintakehä. Riittävät raajojen kulmaukset. Keskikarkea karva, raajoissa pehmeämpi. Liikkuu riittävän tehokkaasti, mutta ylälinja nousee liikkeessä vaakaan."

Lili kehässä: video

AVO-nartut
"Tupla-arvostelu" saatiin kehän laidalta, kun kasvattaja-Kirsi näki neidin ensi kertaa sitten luovutuksen. Sen siitä saa kun asuu toisella puolella Suomea :)

Sunnuntaina oli vuorossa tokokoe agilityhallilla, suunnitelmien mukaan viimeinen alokasluokassa. Vähän haastetta saatiin, kun Lili oli selvästi väsynyt edellisestä päivästä, hallissa pyöri kaksi kehää yhtäaikaa sekä lauma yleisöä oli aivan kehänauhassa kiinni. Lilihän ei tykännyt näistä häiriöistä yhtään ja varsinkin seuraamiset olivat aika huonoja. Koska Lili ei ollut oikein fiiliksessä niin en edes korjannut aloituksien vinoja perusasentoja, ettei pieni virhe muutu isoksi virheeksi. Tuomarina aina yhtä tiukka, mutta oikeudenmukainen Tommi Varis.
  • Luoksepäästävyys: 10
  • Paikalla makaaminen: 10 (pää oli välillä maassa ja välillä ylhäällä, riippuen miten kuului muuta käskytystä)
  • Seuraaminen kytkettynä: 8 (otti häiriötä -> väljää seuraamista)
  • Seuraaminen taluttimetta: 7,5 (otti vielä enemmän häiriötä, eniten ongelmia ekassa täyskäännöksessä aitaa kohti kun toiselta puolelta kuuluu kaksi kertaa _karjaistu_ paikka-käsky)
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5
  • Luoksetulo: 8,5 (alun ja lopun perusasento vino)
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 (olisi pitänyt olla enemmän pippuria eli terävämpi stoppi :)
  • Estehyppy: 8 (vähän mysteeri mistä lähti noin paljon pisteitä...) 
  • Kokonaisvaikutus: 9 (tämän arvostelua en ymmärrä edelleenkään, meni hyvin tai huonosti niin lopputulos sama, tuomarin mielestä innokas...)
Yht. 173,5 pistettä, I-tulos, TK1 ja surkeudesta huolimatta sijoitus 1/9! Lili siis voitti kaikki alokasluokan kisansa, niin teki Milankin, tosin käytiin vain yhdessä :)

Tämän vuoden tokoilut (tai no yleensäkin) aloitettiin Milanin kanssa Tommin tuomaroimana Kouvolassa ja tähän nyt Lilin kanssa päätettiin. Yhteensä siis 7 koetta kahdella koiralla kahdessa luokassa. Kaikista I-tulokset, viisi luokkavoittoa ja huonoin sijoitus 3. Kaksi koulutustunnusta. Pessimisti voisi todeta, että tähän ne juhlat sitten jäävätkin :) Joka tapauksessa ensi vuonna jatketaan uusin haastein!

1 kommentti: