perjantai 11. maaliskuuta 2011

Houston, we have a problem!

Ehkä sellainen pienimuotoinen ylösmenokontaktien kanssa, jos asiaan yhtään kiinnittää huomiota. Kaikki tuomarit ei näitä niin tarkasti katso, mutta ehkä sen varaan ja herran haltuun ei viitsisi asiaa jättää. Häiritsee pahasti nollajahtia :) Milan loikkaa keinun ylösmenokontaktin aika varmasti, Lilillä hiinä ja hiinä puomin ja A:n kanssa. Keinulle ja puomille varmin tapa olisi pysäytys, mutta on se vaan työläs tapa opettaa sekä hidastaa menoa. Sekä ei toimi A:lla. Kokeillaan siis taktiikkaa rytmin rikkominen, joka sekään ei ole osoittautunut ihan niin helpoksi kuin voisi luulla. Vauhdin hurmassa käskyt saa antaa varsin voimakkaalla äänensävyllä ja jossain tapauksissa riskinä voi olla kielto. Vielä sitä ei ole tapahtunut.

Mutta mikä on kokeiltu on että sekoitetaan koiran askeleet siinä määrin, että se sitten puomin päälle päästyään lentää sieltä vauhdilla alas. Kerta Milan on jo heitettu puomilta alas aiemmin pariinkin otteeseen niin nyt sitten oli Lilin vuoro. Kävi kyllä mielessä, että tähän loppui agilityn harrastaminen... Jos Lili saattaa muuten pehmoilla, niin onneksi agilityssä on enemmän tykkivaihde päällä että asia pyyhkiytyi saman tien mielestä pois. Kontaktitehotreenit on nyt meillä pannassa, liikaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita... Muutama toisto ja se saa riittää. Milanillekin "herra herkkähipiälle" löydettiin oikea treenitapa puomille yhdestä Clean Runin artikkelista ja niin vaan puomi-inho muuttui parin toiston jälkeen, "et hei katsos mää seison täällä ylösmenokontaktilla" ja siitä nopeasti "ja mää jatkan tämän ihan itse loppuunkin asti :)". Miksi tätä ei keksitty aiemmin, tällainen muutos vain pari treenikerran jälkeen? Milan on mennyt puomia jo pidemmän aikaa hihnassa/käskettynä, mutta se "mä tahdon" on puuttunut joka on aika oleellinen kisoja ja nollaratoja ajatellen. Kesää ja ulkokisoja odotellessa :)

Lili treenasi eilen ryhmätreeneissä poispäinkäännöstä ja sylkkäriä. Odotin jotain ihan katastrofaalista, mutta neitihän yllätti jälleen kerran! Ollaanhan me tätä kerran treenattukin reilu kuukausi sitten, joten ilmeisen nopeaoppinen tapaus :)

Milan taas treenasi tiukkoja käännöksiä. Vähän vaati hiomista, joten otettiin loppuun ihan yksittäisiä esteitä ja lelu kädessä. Hieno persjättö kepeille ja avokulma, joka on ollut yllättävän vaikea. Aika hyvä meidän kehityksen mittari on, että ei edes vaaraa että Milan olisi mennyt A:lle hypyn 14 sijaan. WAU!!! Muutenkin meni sinne mihin piti ja hyvin irtosi, hionosäätöä vain lyhyempiin kaarroksiin.
Sunnuntain tokokoe on onneksi vasta iltapäivällä ja sääkin näyttää ihan ok:lta. Tällä viikolla ollaan selvitty pariinkin otteeseen tauon jälkeen Tapikselle treenaamaan. Muuta tavoitetta kokeeseen ei ole kuin että saadaan kaikki liikkeet onnistumaan tason mukaisesti. Joka kyllä tarkoittaa tunnarista nollaa, mutta ei sitä nyt murehdita. Keskitytään niihin mitä osataan :)

Taas yksi innokas palkinnonsaaja. Komeat on Snautserikerhon ruusukkeet viimevuotisista saavutuksista! Ensi viikolla olisi tarjolla taas lisää palkintoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti