maanantai 14. maaliskuuta 2011

Vahinkoja sattuu

Näköjään suuntaan ja toiseen :) Eilen tokoiltiin Milanin kanssa koemuotoisesti Kouvolassa. Kun ei odottanut mitään niin ei edes jännittänyt, joka oli aika mukavaa. Sää oli oikein sopiva, nollan kieppeillä, ei missään vaiheessa kylmä tai kuuma. Tuomarina uusi tuttavuus, Pernilla Tallberg. Oikein mukava, ehdottamasti mennään uudestaan, jos on tilaisuus! Muuten mukavasta päivästä jäi enää puuttumaan se mukava tuloskin, mutta näköjään kaikkea ei voi saada :)

Koe entisessä kasvihuoneessa, pohjana suolattu hiekka. Täältä Milanin tokoura viime vuonna aloitettiin. Hallin toisessa päässä oli käynnissä agitreenit ja katolta rymisi lunta alas tasaisin väliajoin, näistä ei näyttänyt olevan minkäänlaista häiriötä.
  • Paikalla makaaminen: 9. Meni maahan hieman vinoon, itse paikkamakuu sujui hienosti. Ohjaaja ilmeisen hidasälyinen, kun yritin antaa maahankäskyn heti liikkurin luvan jälkeen, mutta muut ehtivät ensin ja tästä tuli noottia tuomarilta (voidaan tulkita melkein kaksoiskäskyksi).
  • Seuraaminen taluttimetta: 8. Tuomarin kommentti: Kyllä se selvästi seurata osaa :) Miinusta käännöksissä "avustamisesta". Oli kohtuu hyvin menossa mukana, ei niin terävä kuin voisi, mutta toisaalta aivan hiljaa. Hitaassa kävelyssä jäi perusasento tekemättä, annoin toisen käskyn (eipä tätä kyllä hirveästi treenattukaan). Erittäin tyytyväinen olin juoksuosuuksiin, suora pätkä tehtiin kohti ruutua eikä edistänyt yhtään! Tehtiin yksi käännöskin juoksussa, jota myöskin aika nihkeästi treenattu.
  • Istuminen seuraamisen yhteydessä: 0. No voihan samperi. Kävi mielessä, että jäiköhän seisomaan, mutta en tyhmänä varmistanut. Tuomarin mukaan oli nytkähtänyt. Tässä liikkeessä ei saisi tulla virheitä, tämä nimittäin kyllä osataan.
  • Luoksetulo: 6. Aika perinteinen arvosana ja aika perinteinen suorituskin :) Seisominen hieman pidemmäksi kuin maahanmeno. Miinusta kovista käskyistä, jotka voidaan tulkita jo kaksoiskäskyiksi. Häh, en edes karjaissut :) No, jos jotkut pysähtyy pikkurillin heilautuksesta niin luupäät ei kuulu siihen kategoriaan. Tämä pitää nyt opettaa alusta asti uusiksi. Joku muu voi pysähtyä tuosta vauhdista terävämmin, mutta Milan ei sitä tule tekemään (menee vielä tassut lukkojarrutuksessa). Vauhdiltaan varmaan luokan parasta, vaikka ei nyt edes tullut täysillä :)
  • Lähettäminen määrätylle paikalle, maahanmeno ja luoksetulo: 9. :) Hienosti haki hieman matalammatkin ruutumerkit, vaikka agiesteet siinti takana. Miinusta hieman hitaasta reagoinnista "seis" käskyyn. Oli kyllä taas pelottavan reunassa.
  • Noutaminen esteen yli hypäten: 6. Tähän ilmeisesti pystyy vain snautseri. Milan on aiemmin vaan mahdollisesti nirsoillut vieraita kapuloita, mutta nyt nähtiin sellainen "kuinka ottaa kapula suuhun ettei parta mee huonosti" näytelmä ettei paremmasta väliä. Tuomarikin kommentoi jotain pitkästä parrasta :) Kukapa sitä suolattua hiekkaa nyt suuhunsa haluaisi. Hieman jäi luovutuksessa taakse. Hienosti haki hypyn takastullessa vaikka kapula lensi vinoon.
  • Metalliesineen noutaminen: 7. Nyt tuli kapula vauhdilla. Hieman luovutti taakse ja rähmäkäpälä omistaja yritti ottaa kapulaa vaan muutamalla sormella ja onnistui tiputtamaan kapulan. Loistavaa...
  • Tunnistusnouto: 5. Se varma nollaliike :) Haisteli ensin rivin kokonaisuudessaan läpi ja jäi seisomaan laitimmaisen viereen. Olin etukäteen päättänyt etten tule antamaan uutta käskyä. Hetken siinä toisiamme tuijoteltuamme Milan "luovutti" ja lähti haistelmaan riviä uudestaan ja kolmannen kohdalle pysähtyi ja nappasi suuhunsa. Oho, enpä ollut uskoa kun näin että suusta pilkotti merkattu kapula! Jota en sitten saanut kaivettua parran seasta ilman tiputtelua. Taas tuomarilta partakommenttia :) Mut parta on ja pysyy! Vähän ehkä voidaan lyhentää seuraavan trimmin yhteydessä.
  • Kauko-ohjaus: 0. Iski niin totaalinen jumitus ettei olisi voinut edes kuvitellakaan. Pidin tätä kuitenkin aika varmana liikkeenä, pientä edistämistä ehkä jossain vaihdossa, mutta ei muita ongelmia olisi pitänyt olla. Kaikki vaihdot vaati sen miljoona käskyä ja kun vihdoin liikkui johonkin niin tuli myös eteenkin varmaan metrin verran. Tosi kivaa tällaiset "yllätykset".
  • Kokonaisvaikutus: 9. Tuomari tykkäs :) Yhteistyö oli kuulemma mukavaa katsottavaa, lähtee innokkaasti ja vauhdilla ruutuun ja noutoihin. Harmi vaan noita virheitä. No, niinpä :)
Yht. 183 pistettä, ei tulosta. Istumisella olisi päästy jo tulokseen, kakeista vitonenkin niin olisi ollut jo hyvä II-tulos. Siihen olisi voinut olla jo tyytyväinen tässä vaiheessa. Ennen omaa suoritusvuoroa otettiin hallin ulkopuolella mm. istumista ja kakeja, ei ongelmia. Kokeen jälkeen hyödynnettiin tilaisuus käydä uudestaan kehässä pyörähtämässä, istuminen jees, mutta kakeissa jumitus jatkui aivan lyhyeltäkin matkalta ja myös pelkissä AVO-vaihdoissa. Lopulta lähti toimimaan jotenkin epävarmasti. Iltaruualle tehtiinkin sitten sellaiset kakesulkeiset, ettei paremmasta väliä. Voi sitä huutoa ja sähläystä, mutta periksi ei annettu ennen kuin meni useampi vaihto putkeen juuri niin kuin pitää. Muutama hetki siinä kyllä meni :)

Muuta kuvamateriaalia kokeesta ei ole, mutta oikeasta tunnarikapulasta piti sentään ottaa kuva kännykällä todistusaineistoksi :)

Lili vietti päivän shelttien kanssa mm. kelkkaillen. Hyvin onnistui vauhdinpito ilman Milaniakin :) Ilmeisen rankka päivä noinkin, kun Lili vaikutti illalla väsyneeltä. Milan oli vaan kotiinpäin ajettaessa miellyttävämpää (=hiljaisempaa) matkaseuraa. Menomatkalla piti taas mm. purkaa angstiaan häkkiä puremalla. Toki sillä tavalla päästään nopeammin perille :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti