perjantai 18. maaliskuuta 2011

Kippoo, kuppii

...ja lautasta. Kerää vaikka koko sarja :) Milanilla on näitä nyt kaksin kappalein. LPKY:n PK-tulokas 2008 ja nyt Toko-tulokas. Joku voisi todeta, että hyvä alku, mutta siihen se sitten jäikin :)


PK-ura ei kyllä enää jatku, mutta tokoilussa ollaan vasta alussa eikä todellakaan lopettamassa! Ensimmäinen koe vajaa vuosi sitten ja osaa voittajan liikkeistä alettiin treenaamaan vasta viime syksynä. Tässä riittää hupia vielä useaksi vuodeksi ja eiköhän tehty työkin jossain vaiheessa taas palkita :)

Tämän viikon upeista säistä ollaan nautittu suksilla, kuinkas muuten. Kahtena peräkkäisenä päivä 11 km lenkki pikakiitovauhtia, nyt saavat koirat levätä viikonloppuun, ei nekään mitään koneita ole :)

Torstai-ilta oli taas liitelyä. Lili treenasi jaakotusta sekä ennakoivaa valssia. Nuo on kyllä niin Lilin tekniikat. Kääntyy aivan siivekettä nuollen ja ohjaaja saa hyvin etumatkaa. Tuossa olisi varmaan voinut vaan seissä keskellä ja lähettää koiraa vuorotellen hypyille ja putkeen. Suurin haaste taisi olla muistaa, että mihin ollaan milloinkin menossa :) Lähtö kepeille otettiin noilta sivuhypyiltä.
Milanin pätkällä oli mahdollista treenata ihmisnuolta sekä putkijarrutusta. En pidä ihmisnuolta kovinkaan käytettävänä tekniikkana ja se sitä paitsi vaatisi opetusta aivan alkeista, joten niistolla mentiin kakkoselta kolmoselle. Jos pitkäloikka-Lili on oppinut hyppäämään siivekkeitä nuollen niin Milan vaatii siinä vielä vähän vahvistusta. Putkijarrustus onnistui hienosti :) Takaaleikkaus seiskalle, joku jaakotuksen tapainen kasille, peruutusta ysille, että sai välistävedon tehtyä. Varmaan tuon olisi voinut helpomminkin tehdä, mutta aika hyvin jätkä kääntyi! Seuraa ihan eri tavalla ohjausta (joka ei nyt ole välttämättä kovin sujuvaa :) mitä joskus aiemmin. Kyllä se "vanhakin" vaan oppii :)
Nämä taisi nyt jäädä Milanin viimeisiksi ryhmätreeneiksi toistaiseksi. Vievät liikaa aikaa hyötyyn nähden. Tehokkaammin saadaan treenattua meille tärkeitä juttuja itsenäisesti. Katsotaan jos kesälle löytyisi sopivaa ryhmää. Lilin ryhmänkin kohtalo on auki huhtikuun jälkeen, kun nykyinen kouluttaja ei ole enää jatkamassa. Harmin paikka. Tässä lajissa kun ohjaajankin pitäisi jotain osata, ei riitä pelkät taitavat nakusterit :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti