maanantai 19. maaliskuuta 2012

Juhlintaa

Nyt se suuri päivä koitti - Nomi 1 v.!!! Päiviemme ilo, prinsessa aurinkoinen on jo niin iso :) Tietenkään juhlapäivää ei noin vain ohitettu vaan juhlittiin perinteiseen malliin.

Kakkua synttärisankarille...
Alkuihmettelyn jälkeen (mitä ihmettä koristeet tekee miun ruuassa) kakku hotkaistiin kitaan varsin nopeasti. Toki ensiksi sitä pyöriteltiin vähän aikaa matolla...

Kavereille oli vastaavat annokset. Ilmeisesti sen verran harvinaista tarjottavaa, että Milan yritti tukehtua siihen... Karvattomille vieraille oli sentään omat tarjoilut. Pääsiäistunnelmissa jo :)

Vatsa kylläisenä jaksaa painia sekä spurttailla ulkona. Turvallista on pikkutyttöjen touhuta kun aina on esiliina matkassa.
Niillä Nomin kohta puoliin alkavilla juoksuilla ei ole varmaan mitään tekemistä asian kanssa :)

Seuraavaksi jaksoi jo keskittyä lahjojen avaamiseen. Mitäs sieltä paljastuukaan?

Oi, oma rottweiler retuutettavaksi!

Kaksi-yhtä-vastaan taktiikalla pistetään tämäkin matalaksi!

Isoja poikia leikitti myöskin :)

Mikäs tää nyt sitten on? A) Iso pääsiäismuna, B) epäilyttävä pikkukoirien kidutusväline vai kenties C) uusi aktivointilelu. Nomi kallistui vaihtoehtoon B...

Mutta onneksi potentiaalisia leikkijöitä riitti aina jonoksi asti :)
Kaikki tiesivät heti mitä moisella tehdä, toiset teki sen vähän rauhallisemmin kuin toiset :) Milanilla piti jo vaikeusastetta nostaa, ettei kaikki namit sinkoa ulos jo muutamalla (villillä) pyöräytyksellä. Muska näyttää mallia:

Illalla oli väsynyttä porukkaa. Päivällä oli ollut jo ensin Nomin näytelmätreenit ja M&L kävi puolestaan tokoilemassa.

Lauantaipäivä oli puolestaan Lilin, kun Kylliäisen Kati oli taas meitä tullut kouluttelemaan. Olihan taas huippua! Ja kummasti oli rataan saatu niitä putken väärän päähän vientiä kuin tilauksesta :) Kokonaisuudessaan rata näytti tältä:


Alku toimi parhaiten vastaanottamalla kolmosen luota, ajoissa liikenteeseen niin sai hyvin työnnettyä oikein putkeen. Ilman omaa vauhtia vekki käänsi ensin liikaa ja oli muutenkin hidas putkeen meno. Seuraavat hypyt pakkovalssi-välistäveto-pakkovalssilla. Toimi myös päällejuoksu-viskileikkauksella. Milloinkohan minä pääsisin eroon noissa leikkauksissa siitä toisen käden halvauksesta... Puomin jälkeen heitto 9 hypylle ja juoksulinja suoraan 12 hypyn takaakiertoon. 12-15 hypyissä ajoissa seuraavalla esteelle, ei jäädä ihailemaan koiran takaakiertoja... 16-17 väliin vekki ja lähetys putkeen ja samantien juoksujalkaa toiseen suuntaan. 20-21 väliin persjättö, valssi pituuden jälkeen. Kunhan saadaa opeteltua varmaksi nuo putken oikeat sisäänmenot, niin sitten on korkea aika palauttaa muistin syövereistä sellainen asia kuin putkijarrutus. Joo, ei ihan toiminut :) Mutta toisaalta, eipä kepeille mentäessä edes vilkaissutkaan ohjaajaa putkesta tultuaan :) Keinu pitäisi saada myös itsenäisemmäksi eli menisi myös tuollaisessa tilanteessa yksin loppuun asti. Sen treenaamista ollaankin nyt jo aloiteltu. Viime aikaisten treenien perusteella voin allekirjoittaa tässäkin koulutuksessa lausutun viisauden - VET (veto/hirtto ei toimi). Vekki oli aika kova sana.

Sen verran vauhdikas rata oli, että kun treeniajassa alettiin lähestyä 20 minuuttia (vaikka tehtiin 2 x 10 min osissa)  niin oli jaloista täysin puhti pois. Vaikka miten yritti juosta, niin ei vaan enää päässyt mihinkään. Päässäkin ajatus oli jo niin sumea, että ei enää tiennyt mistä päästä se koira sitä putkea ulos tulee :) 

Videotakin olisi tarjolla :) Ääniraita on poistettu kovaäänisen yleisön takia, ei sen takia että minä siellä puuskutan kun kunto loppuu :)Pääsiäistä odotellessa, silloin onkin Katin tuplakoulutus! Onneksi Nomin kanssa ei sitten seuraavana päivänä kehässä tarvitse juosta vaan ihan kävelyvauhti riittää :)

2 kommenttia: