perjantai 23. maaliskuuta 2012

Toiveiden tunnit jatkuu

Jos me vielä otetaan hylky, että koira menee putken väärään päähän, niin ei se ainakaan siitä enää johdu etteikö asiaa olisi harjoiteltu. Ja vielä viisaampien johdolla, joka auttaa kummasti :)

Maanantain ryhmätreeneissä oli meille tuttuja hylkykohtia. Ratapiirros suuntaa antava, tarkemmat esteen sijoittelut voipi tarkastaa videolta...
Ensimmäinen haaste oli saada koira A:lle putken sijaan. Miulla on näköjään vaikeuksia arvioida tarvittavan kääntämisen määrä, kun sain sitten ekalla kerralla Lilin siihen putken ei-tyrkyllä olevaan päähän. Hmm, eikä ole edes ensimmäinen kerta... Seuraavilla kerroilla meni kiltisti A:lle varsin vähällä vaivalla. Oltaiskohan myö jotain opittukin? Tai sitten tässä vaan ehdittiin paremmin edelle, kun ei ollut takaakiertoa suoran alkuun kuten kisoissa oli.

Sitten se meidän toinen hylkyrysä eli 12-13-14. Kaikkea mahdollista siihen on jo ehditty kokeilla, mutta ei sitten tietenkään sitä toimivinta. Eipä olisi tullut mitenkään mieleen, että 12 hypyn jälkeen voisi tehdä persjätön. Vähänkö se toimi hyvin! Loistavaa!

Toisella kierroksella Lilillä oli pöksyissään sata sähköjänistä ja sinkoili aivan mihin sattuu enkä minä saanut hommaan mitään tolkkua. Varasti vielä lähdössäkin ja roiski rimoja miten sattuu. Kamala... Pakko oli jäädä treenien päätteeksi itsenäisesti treenaamaan ja se onneksi kannatti! Se on nyt vaan uskottava kun sanon että hyvin meni, vaikka ei ollut kukaan todistamassa :)

Koska keinu ei mene vielä loppuun asti itsenäisesti, niin tehtiin takaaleikkaus 17 hypylle, käsi ohjaa hypylle, oma rintamasuunta jo jatkosuuntaan. Eniten vaikeuksia tuotti koko ajan keppien jälkeinen hyppy, kun ei ensin meinannut millään lähteä valssiin ja sen jälkeen oli menossa vaan putkeen eikä meinannut lähteä hyppäämään takaisin. Vaihtoehtoisesti kokeilin myös pakkovalssia, mutta vaikka olin jo valmiina hypyn takana kun Lili vielä pujotteli, kunnon merkkaus ja käskytys niin silti hyppäsi kerta toisensa jälkeen hypyn suoraan miun selän takana. Mitä sillä ohjaajalla radalla tekee... Todella aikainen valssi ja erittäin huolellinen päällejuoksu niin pelitti. Renkaalle ennakoivaa puolivalssia, 27 hypyn jälkeen persjättö ja putki seinän puolelta niin ei tarvinnut varoa jaloille tulemista. Lopulta hyvä treeni, parempi mieli! Eiköhän tällaiset treenit ennen pitkää siinä tuloksessakin näy :)

Video siltä ajalta kun muitakin oli vielä paikalla :)


Koska Sami ei olekaan meillä Imatralla tuomarina, niin käytiin vielä keskiviikkona vähän treenailemassa Mattssonin viime kevään kisakuvioita. Lilin kanssa oltiin silloin vielä 2-luokassa (ekaa kertaa), mutta Kiia & Hannele olivat tosi toimissa kolmosen radoilla.

Vasta jälkikäteen tuli tarkastettua videolta, että alun hypyt olivat enemmän viistossa, mutta tässä toimi hyvin että meni jo valmiiksi kolmosen luokse ja vaan tyrkkäsi kakkoselle. Ei edes vilkaissutkaan putkea ja hyvät linjat. Putki ja keinu olivat sitten vuorotellen tuossa yhdessä paikassa :) Jos alku oli helpompi, niin putken jälkeen olikin jo vaikeampaa kisaan verrattuna kun putken suu osoitti suoraan väärälle hypylle ja kepeille avokulma. Voin sanoa että tuota hyppyä paineltiin suoraan hyvin monta kertaa. Toimi vasta kun kävi käyttämässä kättä putken suulla että haloo, nyt käännytään. Sen jälkeen oli kyllä vähän kiire ennakoivaan valssiin... Keppien avokulma toimi joka kerta! 12 hypylle ennakoivaa ja valssi keinun päässä ja siitä putkeen (vielä oikein :) Kisoissa keinu olikin loivemmin, että valssi ennen keinua olisi ollut mahdollinen, mutta kuin hyvin olisi taas mennyt vetämällä putkeen. 25 hyppy tyylikkäästi viskileikkauksella, muistin myös käytää sitä toista kättä kääntämään välistä kepeille :) Ja sehän pelitti!

Kaikki valmista siis sunnuntain kisoihin! Periaatteessa :)

Ai niin, olihan maanantaina Nominkin treenit. Nomikin aloitti nyt ryhmässä treenaamisen muiden kakaroiden kanssa. Kouluttajana toimin minä :) Maanantaina siis oikein kunnon aksailupäivä. Ensimmäisellä kerralla kaksi viikkoa sitten tehtiin samaa rataa kuin tässä, kun ei ollut mitään tietoa muiden koirakoiden tasosta. Lisäksi treenailtiin rengasta, yksittäisenä esteenä sekä putkesta tultaessa. Hyvin malttoi Nomi keskittyä tekemiseen (suurimman osan ajasta ainakin :), vaikka välillä oli kaveri seinästä karattuaan samaan aikaan rataa tekemässä :)

Tämän viikon kiemurat näytti tältä:
Tämäkin ollaan tehty jo joulukuun alussa. Eihän sitä ryhmäläisillä voi teettää sellaista, mitä ei ole ensin itse testannut toimivaksi :) Edelleen mentiin myös suoraan, mutta sen lisäksi piti myös kestää lähdössä kun vastaanotto kahden hypyn takaa, vähän turhan suora putki että olisi ehtinyt valssaamaan, joten kuljetus & kääntö kauimmaiseen putken päähän. Ja sitten vielä piti muistaa ottaa koira kunnolla putkesta mukaan. Pussia treenailtiin erillisenä esteenä, nyt Nomi osaa sekä 1. että 2. kentän pussit ilman avustamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti