perjantai 14. helmikuuta 2014

Irtoamista ja leijeröintiä

Eilen taas illanvirkuille agin ryhmätreenit. Varasin hallin vielä meidän treeniajan jälkeen, niin sain treenattua saman pohjan myös Nomilla.
Ehdittiin hyvin tehdä kaksi eri treeniä. Lili teki hyvän eka vedon - irtosi hyvin putkeen, kääntyi hyvin putkesta ja irtosi myös okserilta putkeen, joten ehti juuri ja juuri ohjaamaan takaakiertoon. Tosin törmäyksen välttämiseksi piti ohjata takaakierto varmuuden vuoksi poispäinkäännöksellä :) Jatkossa muistettava välttää uusintakertoja, jos kaikki toimi jo ekalla kerralla. Menee nimittäin sellaiseksi sinkoiluksi uusinnassa... Putki ei meinannut enää löytyä millään, kepit (?) tai puomi kylläkin...

Toisen treenin alun ohjasin lopulta ulkokautta eli putkelle takaaleikkaus ja puomille mentiin valssilla. Kontaktit on viimeeksi tehty itsenäisyyspäivänä, mutta hyvin löytyi jarrut ja vielä oikeassa kohdassa. Olen nyt hieman kahden vaiheilla, että palkatako treeneissä kontakteilla vaiko ei. Eipä niitä palkata kisoissakaan ja enemmän taisi tulla kontaktivirheitä ajalla, jolloin niitä treeneissä palkkailin ;) Tai jos palkkaan kontakteista, niin vasta seuraavan esteen jälkeen? Nyt ei palkkailtu, mutta selvä pysähdys ja siitä vedolla putkeen. Pakkovalssista piti lähteä itse alta pois ajoissa, että ehti ottamaan etumatkaa kun ei ihan niin hyvin hypylle irronnutkaan puomin takaa.

Nomi teki kakkostreenin ensiksi. Muu treeniryhmä oli vielä jäänyt paikalle sopivasti häiriöksi, mutta Nomi näköjään säästää häiriintymiset itse kisatilanteisiin... Nomi meni näppärästi samalla ohjauksella kuin Lilikin paitsi pakkovalssikohdan, jossa Nomi vaatii enemmän tukevaa liikettä (Lillle taas jarrua). Kepit mentiin taas hienosti vauhdilla.

Ykköstreeni olikin Nomille odotetusti haastavampi, kun eihän sinne putkeen voi millään irrota, jos kontakti on siinä lähimaillakaan. Tai jos Nomin sai putkeen asti vietyä, niin sitten käännyttiin jarrulla jo putkessa ympäri tai käännyttiin väärän suuntaan. Hmm... Okserilta kyllä irtosi putkeen ongelmitta, takaakiertokin taidettiin saada onnistumaan poispäinkäännöksellä. Kepit tykitettiin ja siitä vielä muurille häiriöporukan seistessä aivan vieressä. Saiskohan kisoistakin poistettua radalta sekä tuomarin että ratahenkilöt? Tai edes tarpeeksi tylsät tyypit sinne seisoskelemaan :)

Perjantai-iltana käytiin vielä uudestaan hallilla ja katos, sama ratapohja odotti meitä edelleen :) Lili ja Nomi treenaili ensin molemmat irtoamista putkelta hypylle. Ohjelmassa oli myös Lilille vinohypyllä kääntymistä tulosuuntaan (on se vaikeaa) ja Nomilla kyseiselle hypylle irtoamista (keskelle suora putki ja päihin vinohypyt). Loppuun vielä lähetys kepeille suljettuun kulmaan täyskäännöksellä. Olihan Lilillekin vaikeaa, mutta aina ei ehdi viemään keppien aloitukseen, joten olisi hyvä oppia etenemään aloitukseen asti itsenäisesti. Nyt aloittaa kepit vaikka keskeltä, jos itse jään paikoilleen. Sen takia piti Joensuun kisojen ekalla startilla jättää koira kontaktille istumaan, että ehti ohjaamaan kepeille.

Varsinaisesti mentiin perjantaina hallille Mofia treenaamaan, joka taisikin olla valmiiksi hyvin väsytetty :) Mukavan tuntuista menoa! Hyödynnettiin samaa pohjaa, mutta mentiin osittain esteitä eri järjestyksessä. Muutama rima tuli alas, lähinnä kun jätettiin lähtöön suoran putken päähän ja seuraavalle hypylle käännös. Mutta esim. okserilta sai kääntää ongelmitta ja pyöritellä takaakiertoon. Viistohyppyjen vastaanotot toimi myös. Kerran ehditään vielä treenata ennen epiksiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti