lauantai 8. helmikuuta 2014

Uutta lajia ja uutta rotua...

Kesällä käytiin jo testailemassa "puissa kiipeilyä" täysin turvavarustein. Näin talvisaikaan sisäliikunta on ihan kiva vaihtoehto ja kerta työantaja maksoi, niin tulipahan testattua tällaistakin kiipeilyä. Lajin harrastajat saattavat kutsua sitä boulderoinniksi :)


"Tatti" valloitettu!


Seuraavina päivinä löytyi selästä ihan uusia lihaksia :) Käsilihaksissa olisi kyllä muutenkin parantamisen varaa, eipä paljon ollut mahiksia kokeilla muita kuin aloittelijoiden reittejä. Mutta onpahan tuotakin nyt testattu.

Lilikin pääsi pitkästä aikaa taas ryhmätreeneihin kahden kuukauden tauon jälkeen. Tehtiin vaan pientä tekniikkapätkää. Erityisen huomion kohteena oli esteet 3-4.


Halusin itse treenata nimenomaan kolmoselle pakkovalssia ja siitä neloselle lähetys ja sen jälkeen valssi. Ei kyllä kellotettu, että kuinka "hidas" vaihtoehto tuo oli, mutta muuten se toimi :) Mutta tähän haluttiin treenata nimenomaan takaakierto-valssia ja nelosen jälkeen persjättöä. En millään saanut persjättöä tehtyä, aina se lipsahti valssiksi. Kerran piti jo kyntää nurtsin pinnassa kun kesken valssin muisti että se persjättöhän tässä piti tehdä. Saatiin sekin lopulta onnistumaan vain todetakseen ettei se käännä riittävästi... 

Toiseen harjoitukseen kolmoselle saksalainen (pakkovalssi-jaakotuksella ei taaskaan tullut välistä) ja neloselle leikkaus.

Seuraavana päivänä oli vuorossa taas Nomin omatoimitreenit ja otettiin Lilikin mukaan. Nomi vipelsi aika vikkelään ja taitavasti, jos vaan itse muistaa ohjata vähemmän huolimattomasti, ei siis kuten Lilin kanssa voi vähän löysäillä :) Sai muuten ihan oikeasti juosta - kun koira ei osaa takaaleikkauksia (ainakaan kovin vauhdikkaasti) niin pitää ehtiä joka paikkaan ohjaamaan edestä. Hyvä vaan ettei pääse ohjaaja laiskottelee :)

Lilin kanssa sama pätkä. Alku meni aika paljon sujuvammin kuin aikoinaan kisoissa eli meidän ensimmäisissä kolmosen kisoissa :) Esteet 1-5 siis Moilasen piirinmestishyppyradalta. Vasta myöhemmin kyllä muistin että vaikka olisi miten kiire niin ei nelosen jälkeen persjättöä koska se ei käännä tarpeeksi jolloin tulee ongelmia vitosen takaakierron kanssa. Seiskalle ja kasille olisi pitänyt vaatia paremmat käännökset.  
Mutta ei ne treenit vielä tähän loppuneet vaikka hikeä pukkasikin jo ihan kiitettävästi :) Agissa ja tokossa kun ei kohta muita rotuja olekaan kuin bortsuja, niin pitihän yksi sellainen ottaa itsellekin koeajoon. Selvennyksen vuoksi siis vain lainaan treenien ajaksi :D

Kerta olen onnistunut lupautumaan menemään Hannen Mofin kanssa seuraaviin epiksiin, niin muutama treenikerta ei olisi pahitteeksi. Jos Lili ja Nomi on vähän rauhallisempia tapauksia hallillakin, niin sitä ongelmaa ei olisi Mofin kanssa. Hieman mietitytti, että mitäköhän tästä oikein tulee :D

No, ainakin pallo kelpasi minultakin heitettynä ja ennen pitkää saatiin se poiskin ja niin selviydyttiin ensimmäisen hypyn taaksekin. Ja sitten mentiin. Taisi tulla tällä treenikerralla enemmän rimoja alas kuin mitä Lilillä on tullut koko uransa aikana, auts :D Mutta kun haukkumiseen ja rimojen roiskimiseen puututtiin, niin meno alkoi olla jo edes vähän sinne päin. Oletin että ongelmia olisi ollut nimenomaan ohjauksiin tulemisessa, mutta mitä vielä, Mofi luki hienosti ohjausta. Jos joku asia ei heti onnistunut, niin pieni korjaus ja homma onnistui. Kepitkin löytyi vaikeasta kulmasta ja kesti hyvin vedätyksen. 12 hypyn rima oli vaikein saada pysymään ylhäällä. Ei ollut ehkä helpoin harjoitus alkuun, mutta siitäkin selvittiin. Ens kerralla tehdään vähän suoraviivaisempaa, voi siis joutua itsekin ihan juoksemaan toisin kuin näillä syheröradoilla :) Mutta kyllä Mofista vielä agilitykoirakin tulee kunhan tokoiluiltaan joutaa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti