maanantai 17. helmikuuta 2014

Silmäluomikirurgian tuloksia


Marraskuun lopussa näkymä oli vähemmän hehkeä, kuva leikkauksen jälkeen. Leikkauksesta toipuminen sujui erittäin nopeasti. Ensimmäiset pari päivää olisin mielelläni laittanut silmätipat omat silmät kiinni (jos olisi vaan onnistunut), sen verran pahasti puistatti karvattomaksi ajeltu silmänympärys ja verinen rähmä. Mutta muuten silmäluomi oli tosi siisti jo ensimmäisistä päivistä lähtien. Karvatkin kasvoivat takaisin todella nopeasti. Suurin tuska taisi olla pönttömallia olevan kaulurin pitäminen.

Muutama viikko silmätippakuurin lopettamisen jälkeen leikattu silmä alkoi hieman taas rähmiä, mutta koska minulta löytyi avaamaton silmävoideputkilo (olin käyttänyt ensimmäistä liian säästeliäästi?), niin ajattelin kokeilla ensin omatoimisesti lääkityksen jatkamista (huom! omalla vastuulla). Ja sehän auttoikin vaivaan ja sen jälkeen ei ole ollut mitään rähmimisiä tms. Jos lippa ei olisi puolikasta mallia, niin mitään eroa leikatun ja leikkaamattoman silmän ei erota. Tai no, leikatussa luomessa on aivan pikkiriikkinen kolo jonka erottaa kun tietää mitä katsoa ;)

Lippakin ehkä kasvaa vielä ennen pitkää takaisin?


Tänään vihdoin tuli vastaus patologilta pateista:

Kaikissa kolmessa silmäluomituumorinäytteessä todettiin, hyvänlaatuinen, nodulaarinen Meibomian talirauhaskudoksen liikakasvu. Yhteen muutokseen liittyy epiteelivaurio, jolloin rauhaseritettä on vuotanut ympäröivään luomikudokseen. Tämä on aiheuttanut alueella vierasesinetyyppisen tulehdusreaktion, joka on volyymiltään hyperplasiamuutosta suurempi. Muutokset ovat sijainneet tarkkarajaisesti ja ne on poistettu kokonaisuudessaan selkein terveen kudoksen marginaalein.

Asia selvä! Toivottavasti säästymme enemmiltä pateilta. 

Milanin leikkasi Jaana Pätilä Lappeenrannan Animagilta ja kolme eläinlääkärikäyntiä (diagnoosi, pattien tyhjennys rauhoituksessa leikkausta varten ja leikkaus) + patologin vastaus maksoivat vajaa 600 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti