perjantai 28. helmikuuta 2014

Agikisakauden avaus lähestyy

Tuntuuko siltä, että oltaisiin valmiita? No ei todellakaan :D Mutta jos katsoo edellisten vuosien kisakauden aloitusten tuloksia, niin yhtään huonompia tuloksia ei ole mahdollista tehdä, joten haittaako vaikka treenit ois vähän vähemmälle jääneetkin? Ja miksi ei olla treenattu? a) agilityn osalta tavoitteet jo saavutettu eli jostain pitäisi kaivaa uutta motivaatiota b) muutakin tekemistä riittää, jossa tavoitteisiin on vielä matkaa (mutta hyvin työn alla sentään).

Mutta palataanpa viime viikon lauantaihin ja LAU:n epiksiin, jossa tuli juostua yhteensä neljä rataa kolmen koiran kanssa. Jälkeenpäin tuli mieleen, että tuonkin päivän olisi voinut hyödyllisemmin käyttää. Tarkoitus oli mennä ensin Mofin kanssa 1. lk:n ja 2-3. lk:n rata, mutta koska Mofi on vielä mölli, niin ei saanutkaan osallistua ylempien luokkien radalle. Tulipa sitten hyvin syöneenä äkkilähtö hallille.

Lehtomäen Sari oli tehnyt kaikille luokille kivat radat. Lainakoiran kanssa startatessa vain muutaman kerran treenin jälkeen on aina oma jännityksensä. Suurin paine taisi itsellä Mofin kanssa olla heti lähdössä, kun starttiviivalle ei menty enää edes nelivetoa, taisi siinä kiihkossa etujalatkin olla jo ilmassa. Vähän niinkuin Lili ;) Hannelta piti käydä ennen mölliradan lähtöä vielä kysymässä, että voiko Mofin ohjata pussin takaa ettei telo itseään siihen... Lähdöstä selvittiin ilman että koira karkasi ennen aikojaan radalle ja pussistakin, mutta putket ei ihan löytynyt ensi yrittämällä. Ja meinasi jokunen hyppykin jäädä väliin. Että sellainen eka veto, edellisen illan treeneissä kaikki esteet olivat löytyneet vallan mainiosti kauempaakin ohjattuna.

Toisella radalla mietin, että miten ohjaisin alun ettei tule muurille kieltoa tai sitten muurin palikat tipu. Vielä on vähän opeteltavaa tuon jarrun ja kaasun käytössä - muurilla ei ongelmaa, mutta seuraava hyppy jäi sitten välistä vaan. Mutta olipahan hieno kontakti! Kepit ei onnistunut ensi yrittämällä, eikä itse asiassa toisellakaan, mutta sitä en itse radalla huomannut.


Ei nyt päästy Mofin kanssa tuloksilla juhlimaan, mutta jätetään tulostehtailu omistajalleen ensi viikon virallisissa kisoissa ;) Ja kiitokset Hannelle Mofin lainasta, tällaisen koiran joutuu jo ihan toisella tavalla miettimään omaan ohjaustaan ja pakottaa kehittämään itseään. Lili on enemmän laiskan ohjaajan unelma - menee kuin ratakiskoilla hyvin estehakuisesti ohjaajasta huolimatta. Nomin kanssa taas riittää kun juoksee vaan. Milanilta taas puuttuu ohjattavuus täysin.

Nomi osallistui puolestaan 1. lk:n radalle. Vähän jäi valmistelut kesken, kun Nomi olikin melkein heti vuorossa Mofin eka radan jälkeen. Kerrankin olisi voinut uusi rata valmistua vähän hitaammin. Suoritus ei tästä kiireestä varmaan ainakaan parantunut. Kulkee treeneissä, mutta ei kulje kisoissa edelleenkään, kuten videolta hyvin näkee (kuvaaja ehti vähän myöhässä mukaan, mutta alussa ei ongelmia).


Nomi siis jättää maaliskuun kotikisat väliin, katsotaan asiaa uudestaan huhtikuussa. Mutta tuostakin suorituksesta silti lelua ja possunkorvaa "palkinnoksi".

Lilille jäi enää päivän päätteeksi veto 2.-3. lk:n radalla, joka itse asiassa oli tulevien kisojen tuomarin 1. lk:n rata jostain aiemmasta kisasta. Pitäisi olla helppoa, mutta kun ei toimi niin ei toimi. Ei päästy Lilin kanssa oikein alkuapidemmälle kun ei kahdenkaan yrityksen jälkeen päästy yhteisymmärrykseen persjätön ajoituksesta keppi-pituus kuviossa, niin tultiin radalta sitten pois kesken kaiken kokonaan. Loistavaa...

Eilisissä treeneissä oli molemmat puolestaan hyvässä vedossa. Vinkupallolla saa Lilin vähän turhankin hyvään vireeseen, ehkä kisoissa on tyydyttävä vaan narupalloon niin pysyy ehkä paremmin hallinnassa :D Pienistä kaarroksista ei ollut tässä treenissä tietoakaan, mutta milloinkas olisi? Pitää kokeilla vkonloppuna 3-4-5 pätkää takaaleikkauksilla, jos toimisi vaikka pienemmillä leiskautuksilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti