keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Pestäänkö teillä koirien hampaita?

Meillä pestään - päivittäin! Aamulla kun kammataan parrat ojennukseen, niin samalla harjataan hampaatkin. Lili tulee aina valmiiksi passiin odottamaan harjausvuoroaan.


Välineinä harjat mallia Colgate, Nomilla lastenmalli tietysti ;), hammastahna ihan koiria varten suunniteltu Virbac. Jos harjoissa voi käydä shoppailemassa halvemmalla ihmispuolella, niin tahnan kyllä joutuu ostamaan apteekista tai eläinlääkäriltä sieltä eläinhyllyltä.

Jo silloin kun Milan tuli taloon, niin tuli ostettua ensimmäinen Virbacin hampaidenhoitopakkaus. Täytyy myöntää, että aika vähällä käytölle se silloin jäi. Harja sentään oli vähän pureskellun näköinen Milanin jäljiltä. Neitien hampaat sen sijaan on pesty säännöllisesti ihan pennusta asti.

Ja kas näin se sujuu:


Ei ole iso vaiva! Yritin kuvata myös lopputuloksia eli lähikuvia koirien hampaista, mutta hieman valaistus tuotti ongelmia. Yksikään koirista ei ole tähän ikään mennessä käynyt hammaskiven poistossa ja jos jotain ymmärrän hampaiden päälle niin ei tarvitse ihan heti mennäkään. Milanhan sai viimeeksi eläinlääkärissä kehuja "vanhan koiran" hampaistaan :) Lililtä on aikoinaan poistettu yksi etuhammas kolhun seurauksena, mutta se on toinen juttu se :) Nomilta puolestaan puuttuu alhaalta p1-hampaat.

Esitellään nyt purukalustoa näin blogin välityksellä, kun ei meidän harrastuksissa niistä kukaan ole kiinnostunut :)

Nomi vajaa 3 v. hampaat:


Lili 6.5 v.


Milan 9.5 v. (luonnossa kulmahammas ei ihan noin kellerrä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti