perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ei huitaista!

Koko viime viikonloppu meni agilityn parissa ja samaa jatkettiin maanantai-iltana, kun sattui kohdalle yhden ryhmän koulutustuuraus. Kun oli ensin koulutettaville opetettu sylkkäriä ja poispäinkäännöstä niin samaa teemaa jatkettiin kotona pihatreeneillä yhden hypyn kera. Isompi piha ois kiva...
Yksi päivä taukoa ja takaisin hallille keskiviikkona. Treenattiin alkuun Kouvolan hyppiksen "pommikohtaa". Sai kyllä mennä lähes putken suulle asti peruuttaen ennen kuin oli varaa kääntyä. Toinen harjoituksen teema oli putki-kontaktierottelu. Kun putki oli jo valmiina A:n alla (ja kaikki putket mahdollisimman kaukana puomista) niin treenattiin sitten tätä yhdistelmää. Ja kannattaa treenatakin, A:n vetovoima osoittautui varsin suureksi. Putkeen työntäminen ei toivoakaan, vaikka miten peittäisi linjaa A:lle. Kunnon veto tai puolivalssi niin alkoi onnistumisiakin tulemaan. Tosin Lili teki kerran hienon edestä leikkauksen sivussa olleelle hypylle, yhteentörmäys oli lähellä... Lisäksi treenailtiin keppien avokulmaa ohjureiden avulla ja Milan paahtoi menemään puomia ratapätkän yhteydessä. Vähempikin vauhti riitäisi, ei ole puiset esteet selvästikään suunniteltu biisonin rymistelyyn :) Olihan muuten lämmin! Vesi maistui jokaiselle useampaan otteseen eikä Milankaan jaksanut räksyttää Lilin vuoron aikana :)

Illalla vielä tokoiltiin Kisapuistossa. Lili teki kokeenomaisen treenin liikkeet käskytettyinä. Kerran saatiin menemään liikkeestä seisomisessa neiti maahan, kun tuli annettua käsky normaalia napakammin (mitäs oli niin meluisaa). Nouto aiheuttikin hetken päänvaivaa. Ekalla kerralla varasti kapulalle ja seuraavilla kerroilla ei sitten lähtenyt millään määrällä käskyjä. Jee... Otettiin muuta väliin ja sitten uusiksi. Alkoi lukkokin aukeamaan, että lähti viimeistään tokalla käskyllä. Paikkamakuutakin päästiin hyvin treenaamaan. Milan teki vähän kaikkea ja oli varsin skarppina kuten nyt yleensäkin treeneissä ihan sama missä ne tehdään. Aika hyvä luoksetulon vauhti ja sitä kautta pysätyskin, kun oli tennari takapalkkana!

Lilin agin ryhmätreeneissä päästiin tutustumaan Oreniuksen tuoreisiin oppeihin, kun kouluttajamme oli juuri tällä viikolla opissa käynyt. Kiva rata ja hyödyllisiä ohjeita! Tärkein oppi taisi olla, että älä huitase niillä käsillä (jo valmiiksi irtoavaa) koiraa mihin sattuu ja napakka ohjaus loppuun asti (ei vain puolitiehen). Pitäisiköhän alkaa kuvaamaan treenejäkin, jos ei ole kukaan vieressä katsomassa. Nimittäin kisavideot on suorastaan häpeällistä katsottavaa, joko kädet huitoo johonkin korkeuksiin tai sitten se roikkuu kuin löysät spaghetit köyryselän jatkeena. Milloinkohan sitä oppisi - ei huitaisuja ja selkä suoraan! Liikkuakin voisi eikä vain himmailla virheiden pelossa.
Jo kakkosesteen ohjaukseen päästiin pistämään käsiä kuriin ja tulihan hieno käännös. Ihan hirveästi en luota vielä sylkkärin toimivuuten varsinkin jos pitää vielä vähän passailla kulmaa, mutta kyllä nelonen sillä mentiin. Ensimmäisen kerran hätäilyllä oli putkelle meno lähellä, mutta viime hetken pelastus. Kutosputkelle alkuun vähän turhan monimutkaisia ja ei-kovinkaan toimivia kuvioita. Vastakädellä koira haltuun ja lähetys heti kun vaaranpaikka ohitettu. Puomin jälkeen taas vastakädellä mukaan ja rintamasuunta kohti oikeaa estettä. Kädet kuriin takaakierto-niistossa ja koira tiukasti haltuun myös sen sokkarin jälkeen (tämä tahtoi aina unohtumaan). Viidelletoista kokeiltiin ekaa kertaa sylivekkiä. Jotta loppu ei olisi ollut liian yksinkertainen niin pussin jälkeen piti ehtiä vekkamaan tai muuten löytyi väärä hyppy. Eipä paljon jääty ihastelemaan sylivekki-sokkaria vaan menoksi, kyllä se koira sieltä perästä tulee :)

Hallin pihalla vielä tokoilua ja saatiin paikkamakuuseenkin kaveri ja hyvin paljon häiriötä ohi kulkevista koirista. Eli ei nyt ihan ilman paikkamakuun treeniä mennä sunnuntain kokeeseen :) Tai no, ainahan sitä on treenattu, mutta talvella ei niin kokeenomaisesti. Noutokin toimi.

Arkistojen kätköstä video... Milaninkin onneksi neidin energia kohdistuu nykyään ihan johonkin muuhun tai ainakin hyödyllisempään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti