perjantai 8. huhtikuuta 2011

Se kaahaa sittenkin!

Olosuhteista huolimatta pitäisi kyllä ryhdistäytyä tokoilun suhteen. Lilin seuraava koe on jo viikon päästä, hyvin on homma neidillä hallussa, joten muistuttelut pitäisi riittää. Tosin ehkä sitä paikkamakuuta voisi treenata muutenkin kuin vain kokeessa :) Tosin hyvin toimi viimeeksikin. Milanin kaket vaatisi tässä vaiheessa lähes päivittäistä treenausta. Tunnarin treenaus ei ole napannut yhtään, luovutusta ollaan sentään harjoiteltu ja huomattavasti vähemmän jo syleskelee sitä joten useammin kapula on päätynyt parran seasta minun rähmäkouriin kuin maahan. Muidenkin kapuloiden luovutusta ollaan treenattu etupalkan kera. Tiistaina käytiin tokoilemassa yliopiston parkkipaikalla. Asfaltilla ei ollut varaa revitellä, mutta eipähän oltu yltä päältä kurassakaan :) Molemmille haettiin tarkkuutta seuraamiseen hihnan avulla, lähinnä joutui karsimaan Lilin edistämistä juoksussa. Milan joutui todelliseen tulikokeeseen, kun aivan vierestä päristeli traktori peräkärryn kanssa ohi kesken seuraamisen. Ja kyllähän jätkällä silmät pyöri päässä - aargh, traktori menee, pitäis räyhätä, eiku pitää kontaktia, eiku traktori, eiku kontaktii... Pään asento pysyi kontaktissa koko ajan :)

Keskiviikkona käytiin hallilla agia treenaamassa. Alkuun tehtiin valmiina ollutta rataa, jossa päästiin tekemään mm. välistävetoja sekä putki-A erottelua. Tehtiin ylipitkänä ratana eli kun päästiin loppuun niin jatkettiin takaisin alkuun. Alku hyppy-puomi suoraan ja ekalla kerralla Milan ei ollut puomia näkevinäänkään ja paineli ohi. Toisella kerralla ei moista arvannut enää yrittää, kun treenit olisi loppunu siihen. Kun oli saatu jätkä vauhtiin ja tultiin rataa takaisin niin paineli sellaisella vauhdilla puomille ettei paremmasta väliä vaikka ohjasin kauempaa ja ilman mitään varmisteluja! Eikä jäänyt ainutkertaiseksi vahingoksi :) Loppukuusta osallistutaan ainakin epiksiin. Seuraavat viralliset kisat on vielä auki, kun pitäisi sovittaa kalenteriin Lilin kisojen sekä tokokokeiden kanssa ja kun hyppäri-LUVA jo on niin pitäisi olla tarjolla se kaksi agirataa. Joskus toukokuussa kuitenkin. Kun lämmittelyistä oli hyvä mieli niin treenailtiin lisää välistävetoja, ennakoivaa valssia/jaakotusta pidemmästä matkasta, viistohyppyä, keppien aloitusta jne. Monta asiaa sai mahtumaan yhteen treeniin :)

Torstaina Lilin ryhmätreenit ja rata jokseenkin näin:
Suoralle putkelle Lili ei oikein lukenut takaaleikkausta vaan yritti kääntyä putken jälkeen väärään suuntaan. Kääntyi oikein jos olin jo valmiiksi oikealla puolella. Uusimmassa Clean Runissa olikin treeni putkesta kääntymisiin, pitääkin ehdottomasti käydä joku kerta tekemässä. Lili on nyt selvästi edistynyt keppien avokulman kanssa. Ja parempi, ettei itse olekaan siellä "auttamassa" kun helposti tulee survottua koira ihan johonkin muualle kun piti kun kiiressä yrittää jotain tehdä. Muuten keskityttiin pienentämään kaarroksia. Miksen minä koskaan muista vekkausta?!? Tosin ehtii itse paremmin asemiin kun koira käy tekemässä vähän ylimääräistä, mutta ehkä tämä ei ole tavoite :) Onneksi on kouluttaja, jolle sinne päin tekemiset ei riitä. Kun mm. noihin käännöksiin on kiinnitetty huomiota niin on ne selvästi parantunutkin alkuajoista.

Voih, niin paljon kesälle treenattavaa, mutta mikäs partojen kanssa on treenaillessa :) Tosin Milan taitaa saada sitruunapannan kaulaansa odottelujen ajaksi niin pysyypähän vähän hiljempaa. Tuota matkaa kun ei viitisisi autollakaan ajaa vain koirien säilytyksen takia...

Huomenna ekat 2-luokan startit! Tosin täytyy vissiin laitta lappu eteisen oveen, että muistetaan selvitä paikallekin. Koko ajan tuntuu että kisat on joskus parin viikon päästä vasta. No, eipähän jännitä :) Tai onhan tässä vielä huomenna aikaa panikoida.

1 kommentti:

  1. Voin mie soittaa vielä muistutukseksi ett muistat startata Valkealaan. En mie turhan takia raahaa valmennukseen kameraa ja jää sitten treenin jälkee oottelemaan sinne kisapaikalle :)

    VastaaPoista