lauantai 30. huhtikuuta 2011

Testi läpäisty!

Eilen osallistuttiin epiksiin ajatuksella testata Milanin puomin kisakunto. Vaikka omilla esteillä oltiinkin, niin ehkä tämä jotain osviittaa antoi. Tuomari Marjut Pulli olikin tehnyt Milania ajatellen suht haastavan puomintestiradan. Lohdutin itseäni, ettei tästä kilpailijoiden radasta onneksi voi tulla kuin yksi hylky... Milanin kanssa keskitytään enemmän eteenpäin menemiseen, vääntämiset on sitten Lilin juttu :) Haasteista huolimatta rata oli kiva, kun koko ajan pääsi kunnolla liikkumaan.

Kepit mentiin kävelyvauhtia... Sen jälkeiset hypyt olisi ollut parempi ottaa keppien puolelta välistävetona (olisi hypännyt aika paljon lyhyemmälle), putki toiselta puolen ja sen jälkeen takaaleikkaus niin olisi kääntynyt paremmin. Ja miksiköhän koira pongaa väärän esteen neljän esteen slalomissa... Pönttö ohjaaja! Onni on videot. A:lta suoraan alla olevaan putkeen, todellakaan koskaan kokeiltu ja sylkkäriäkään pahemmin treenattu, mutta Milanilta hieno viime hetken pelastus (oli jo menossa ohi, ei näy videolta). Puomilla vähän hidasti, kun ei päästy luukuttamaan suoraan, mutta hyvä näin. Kontakteja treenataan sitten joskus :) Okseri hieno ja putkikin löytyi A:n sijaan. Ei huono hylky ollenkaan The Pässiltä tällaisella radalta. 1-luokan suoraviivaiset radat pitäis olla helppoa kauraa vahvasti estehakuisella koiralla... Ainakin teoriassa :) Ja ensi viikolla pääsee Milankin taas ryhmätreeneihin!Noh, Lili sitten... Kenraaliharjoitus keskiviikon kisoihin... Neljän hypyn slalomia harjoiteltiin pihalla harkkaesteilla ennen ja jälkeen radan ja toimi joka kerta mainiosti. Ero oli siinä, että minä sain niillä etumatkaa, jota ei todellakaan tapahtunut radalla suoran putken jälkeen. Muutenkin olisi pitänyt mennä keppien jälkeiset hypyt ja putki toiselta puolelta. Ja sitten löi aivoissa enemmänkin tyhjää, että mites jatketaan kun yksi hyppy alhaalla. Mykkä-Lili äänteli turhautumistaan radalla useampaan otteeseen, ei tainnut olla ihan ohjaajaan tyytyväinen :) Seuraavien kisojen jälkeen taotaan neidille päähän tuo keppien avokulma, kyllä se pikkuhiljaa pitäisi alkaa sujumaan vähemmälläkin avustuksella. Paras tapa olisi ollut putkijarrutus + sylkkäri, mutta eipä arvannut kokeilla. Kuvittelin myös ehtiväni johonkin, joten jäi putkella jarrutuskin aika olemattomaksi... Kontakteilla pitäisi myös treenitilanteissa viettää enemmän aikaa eikä hosua. Tästä on hyvä lähteä kisoihin, on ainakin hylkysaldo toivottavasti lähes täynnä :)Torstaina oli viimeiset Lilin ryhmätreenit Marikan ohjauksessa. Kiitokset vielä Marikalle, että jaksoit meitäkin tämän kevään opastaa :) Ratapätkä Nina Frantsin koulutuksesta. Edelleen minä tykkään tällaisista, haastetta mutta silti vauhtia.

Koiran lähetys vitoshypylle niin että rintamasuunta kertoo käännöksen vasemman siivekkeen kautta. Eikä jäädä ihastelemaan vaan juostaan että saadaan hyvä etumatka :) Seiska-kasi päällejuoksupersjätöllä. Aina tuntui että koira on kantapäillä, joten takaakierrot meni lähinnä koiran pelastuksilla. Ysin jälkeen vekkiä ja lähetys kympille. Yksitoista taas päällejuoksu-persjättö. Hienosti tuli vedolla neljälletoista. Putki-puomierottelua ollaan tehty tähän asti niin, että vain toinen putken pää on houkuttimena. Nyt oli molemmat ja aika lyhyt matka suoristaa koiran linja puomille. Lopulta onnistui  parhaiten vastakäden "hirtolla".

Vapunaatto aloitettiin aamun tokotreeneillä Tapiksella. Ei ketään missään ja aurinko paistoi, joten mikäs siinä treenatessa. Koiratkin toimi normaalisti. Ja eiköhän me huomenna raahauduta aamusta hallillekin viimeistelytreeneihin kisoja varten. Juhlikoot muut sitten villimmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti