tiistai 26. huhtikuuta 2011

Talviturkki heitetty!

Pääsiäisen lähes kesäisten kelien kunniaksi Milan vihdoin ja viimein strippasi talviturkkinsa siististi muovipussiin (jota ei säilytetä ensi talveen...). No, ehkä pientä avustamista tarvittiin ja eikä Milan ihan täysin vapaaehtoisena hommassa ollut :) Nilkatkin käytiin kastamassa Saimaaseen, oishan nuo mennyt pidemmällekin, mutta siihen malliin lokkeja parveili rannoilla, joten jätettiin se huvi väliin ja jatkettiin hihnassa kipittämistä.

Pitkään viikonloppuun valmistauduttiin Lilin ryhmätreeneillä. Voi todeta, ettei ihan mennyt putkeen... Koirassa oli virtaa enemmän kuin omiin tarpeisiin (sen siitä saa kun vaan löhöilee koko alkuviikon), joten kokeilussa olleet ohjauskuviot aiheutti irtoilua/sinkoutumista ties minne, keppien aloitus ei onnistunut ei koiralta eikä omistajalta (!), eikä kontaktilla maltettu pysyä. Välillä käytiin molemmat jäähyilemässä, mutta ei tuo nyt ihan täysin sujunut sittenkään. Ei mitään sylkkäriä tai vippausta, joka paikkaan vaan koiran edessä valssausta "parrasta kiinni pitäen" niin johan sujuu... Kaikkea on kuitenkin hyvä treenata, joskus ennen pitkää ne voi jopa sujuakin :)
Toukokuun alussa jatketaankin uusin ryhmin. Molempien ryhmät peräkkäin torstaina (2 h agia putkeen, jee), Lilin ryhmä toimii vuorovetoperiaatteella. Vähänkö on luottavainen olo koulutella kokeneita 3-luokan kisaajia... Tokon ryhmätreenitkin alkavat kohta puoliin pyörimään. Se on kesän merkki se!

Perjantaiaamusta käytiin vielä liitämässä. Otettiin mm. edellisen treenin 24-25-26 pätkää keinulta. Päällejuoksu onnistui nyt paremmin, kun molemmat irtosivat hyvin takaakiertoon, mutta silti olin myöhässä vekkiin. Hmph! Lähetystä keppien avokulmaan pussilta yhden verkon ja namialustan avustuksella, hyvin pääsi treenaamaan myös vedätystä. Ensin viikon kisoja ajatelleen treenattiin yhden Muotkan tämän vuoden kisaradan alkua. Ensimmäiselle neljälle esteelle saatiin sopimaan niisto, jaakotus ja putki-puomierottelu :) Sunnuntaina myös omitoimiaksailua. Tarkoitus oli ottaa päivän päätteeksi vaan jotain pientä, mutta kaahausratoja ei voi koskaan vastustaa :) Kaahailtiin pariin otteeseen sekä alkuun että loppuun löysät pois. Väliin suunnitellut treenit keppien avokulmaa, 180 asteen käännös hypyltä hypylle takaaleikkauksella ja putki-puomierottelua. Muuten Milan menee puomia edelleenkin hyvin, mutta noissa erotteluissa on puomille menoissa epävarma.

Lauantaina kentän vihdoin sulattua Tapikselle tokoilemaan. Tehtiin vähän kaikkea. Huomionarvoista Milanin hienot kaket (pysyi täysin paikoillaan sen toisenkin seisomisen) ja ei-se-toimi-sittenkään fiilis luoksetulon pysäytyksen kanssa. Tunnariakin pitäisi alkaa aikuisten oikeasti treenailemaan taas, kun nyt sitä voi piilotella muuallekin kuin lumihankeen. Illalla oli ilo irti kun valjastettiin parrat koiraskootterin eteen ja annettiin mennä kaasu pohjassa. Hannele tuli pyörällä perässä Merrin ja Kiian kanssa, harvoin on nähty lenkin jälkeen neljää koiraa noin kielet pitkänä :) Keskiviikkona uudestaan!

Maanantaina koirilla olikin hetki aikaa lepäillä, kun tuli itse käytyä katsastamassa näyttelyssä niin snakut kuin käppänätkin (!). Joo, ei ole tulossa kolmatta koiraa, vaikka tuollainen m-h (!) uroskäppänä (!) olisikin aika siisti tapaus ja vielä olisi pentukin "tarjolla" :) Mutta ei sitä tiedä vaikka joskus, kieltämättä houkuttaisi ajatus agikoirasta, jolle ei häviäisi 10-0 juoksuvauhdissa. Näyttelystä tarttui mukaan Milanille uusi koristepanta (välillä pitää diivaillakin :), nahkahihna seka sorsapehmolelu. Ahkera vingutteli eli toisin sanoen vinkujen tappaja -Lili sai liito-orava/siili lelun, jossa on 16 vinkua!!! Luulisi, että siitä riittää iloa joksikin aikaa :)

Muut ajat pitkästä viikonlopusta vietettiinkin tehokkaasti pihalla pihatöitä tehden ja kesäkelistä nauttien. Koirat tosin eivät juurikaan lepäilleet, kun perhoset, varikset ja lentokoneet piti ilmatorjunnan koko ajan kiireisenä :) Ei vielä illallakaan malttaneet sisälle tulla tai ainakin Milan pötkötteli yksinäänkin tyytyväisenä nurtsilla. Mutta onhan sitä jo talvi sisällä vietettykin!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti