lauantai 21. toukokuuta 2011

Juhlan paikka!

Neiti nirppanokkaviiksi täytti tänään 4-vuotta!!! Onnea, onnea, Lili!!!

Lili oli sitä mieltä, että parempi hankkia lahjansa itse :) Lili nappasi Mikkelistä tuplanollavoiton, kyllähän teki hyvää hylkyjen jälkeen! Vikalla radalla alkoi vähän hyydyttää, joten yhdeltä hypyltä tuli kielto ja vitonen. Aika sama :) Kakkosen radoilla tuomarina Hannele Lummeranta.

Eka rata, hyppis. Vain yksi nolla tältä radalta kakkosille ja sehän oli Lilille :) Aika epätoivoinen olo rataantutustumisen jälkeen, mutta ihmeiden aika ei ole ohi....

Toinen rata, harvassa oli nollat tässäkin. Makseissa taas vaan Lili. Aikaa paloi ihan kympillä 7-8, kun kääntyi takaaleikkauksessa aivan toiseen suuntaan eli vasemmalle ?!? Ihan tarkalleen en muista radan loppuosaa, keinu siinä varmaankin oli ja sen jälkeen mentiin yksi tai kaksi hyppyä ennen putkea. Viisi rataa, ei kykene muistamaan enää illalla :) Kerrankin oma pää kesti tehdä persjätön kepeille! Piti sitten jännittää maalin asti, että mahtoikohan onnistua, mutta hyvin malttoi Lili pujotella loppuun asti.
Viimeisellä radalla jo puhti pois. Olihan sitä jo saatu makeaa mahan täydeltä :) Kielto hypyltä 6, pyöri 6-7 hyppyjen kulmassa?!? Pyöriskeli myös putkella 15 sekä vikalla hypyllä.
Lili ei-syötävän saaliinsa kera:

Lili on reilu ja jakaa ne myös kavereiden kera:Aamupäivällä oli Milanin vuoro olla radalla, startit #2 ja #3 (ekasta LUVA) ja ensimmäistä kertaa vieraalla kentällä. Ykkösillä tuomarina Anne Viitanen. Ihan kivan haasteelliset agiradat, hyppyrata oli kivan mentävän oloinen, mutta en sille halunnut huvin vuoksi ilmoittautua, pieni tauko houkutteli enemmän.

Eka agirata:

Piti sitten ottaa hylky varsin yksinkertaisessa kohdassa eli putki 15 väärään päähän?!? Päädyssä olevat putket oli varsin lähekkäin toisiaan ja edellinen hyppy kepeiltä oikealle päin eli helposti olisi voinut oma liike viedä väärään päähän. Ei sitten taas vaan kyennyt valssaamaan (tai persjättö) keppien jälkeen vaan luotin siihen, että Milan lukitsee putken sen verran hyvin, että voin vaihtaa puolta takaaleikkauksella. Joka sitten kääntikin koiran sinne väärään päähän. Hyvä minä, loistava ratkaisu. Lopussa sain viime hetkellä karjaistua pois muurilta (houkutteli monia), ihme että hyppäsi pituuden vielä oikein. Jotenkin tuttua tämä nolla yhden putken suun päässä :) Hieman oli ekalla radalla Milanilla käsijarru päällä, puomilla ei epäröintiä, keinu hieman hidas.

Toinen agirata:


Päästiin ongelmitta esteellä 11 asti, jonka jälkeen pamautti korvat lukossa A:lle. Kääntyi harjalla sitten katsomaan, että ei siis tänne niinkö :) Tämän pistän kyllä koiran piikkiin. A-este on Milanin intohimo ja sinnehän mennään vaikka miten kääntäisit ennakoivasti ja karjuisit perään. Tällä radalla ei jarruteltu. Kyllä Milanin kanssa ehtii hyvin tehdä persjätön putkella, ne kuuluisat sanat rataantutustumisessa... Tuliko muuten sitten putkesta jaloille ja sen takia olisi tullut keinulle kielto. Ei siis pidä aliarvioida vauhdissa meidän "eläkeläistä" :) Hyvin irtosi loppusuoran, itse vaan hölköttelin perässä.

Nomille kisoita serti hurmurimaskottina toimimisesta :) On kuulemma ihan lelukoiran näköinen, tästäköhän se johtuu?
Seuraavana päivänä lähes koomassa tokokokeeseen. Lili oli reippaan oloinen ja teki innolla töitä, mutta ilmeisesti sen verran edellinen päivä painoi, että tuli neljässä liikkeessä aivan typeriä pikkuvirheitä ja jäätiin ykköstuloksesta kolme pistettä!!! Aargh, että ketuttaa!!! Paikkamakuusta vain 7 (ennakoi puolen sekunnin verran istumaan nousun ja oli liikutellut kankkuaan), noudosta 6 (meinasi varastaa, nousi seisomaan heitettäessä, luovutus surkea), kaket 8 (ei mennyt ekalla käskyllä aloituksessa maahan, vaihdot perfect!) ja varma kymppiliike eli hyppy 8 (istui vasta toisella käskyllä). Yhyy... Jossiteltavaa riittää. Mutta periksi ei anneta TK2:sen suhteen! Seuraaminen ja jäävät ysejä!

Milanin mielestä keli oli yök, vielä yökömpi oli hyppynoudon kapula ja siitä liikkestä nolla. Nolla myös tunnarista (yritys hyvä, pongasi ensin oikean kapulan, mutta arpoi sitten sen ja viereisen välillä, kova tuuli saattoi tehdä myös kokemattomalle tepposet) sekä kakeista (hienot seisomiset, muut sitten jäikin vähän tekemättä, mutta kai tämä välivaihe opetuksessa kärsittävä...). Ei tulosta. Teki myös hienoja liikeitä, seuraaminen tosi hienosti liikkeelle (ihan lopussa väsähti ja perusasennot kärsi), istumisesta 10, taisi pongata luokan ainoana koirana ruudun suoraan (en sitä epäillytkään) ja ensimmäistä kertaa ikinä, teki noudon luovutukset just niin kuin pitää. Jess!!! Kesän aikana pitäisi treenata nyt kaikki liikkeet valmiiksi (erityisesti tunnari ja kaket) niin eiköhän sitten tulosta ala tulemaan!

Seuraavana aamuna lenkillä heinän märehteminen kiinnosti kummasti juoksentelua enemmän niin kesti Nomikin hyvin mukana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti