lauantai 14. toukokuuta 2011

Välillä treenejäkin

Treeniblogiin olisi toki hyvä kirjoitella treeneistäkin, ne kun ei pentuhuumasta huolimatta ole ainakaan täysin jääneet väliin :) Nomi on myös touhunnut vaikka mitä, mutta Nomi kuulumisia sitten vaikka huomenna. Voipi olla, että tämä ilta menee pikku prinsessalla tiukasti unten mailla...

Aloitetaanpa viime viikon tiistaista, jolloin oli pitkästä aikaa taas tokon ryhmätreenit. Meidän pienryhmässä oli hurjat kolme koirakkoa :) Milanin kanssa tehtiin ohjatusti paikkamakuuta, kontaktia häirittynä, seuraamista, sivulletuloa sekä hyppynoutoa. Omatoimisesti tehtiin vähän kaikkea, kaket tökki normaalia enemmän. Lili kävi myös lopuksi kentällä, saatiin mm. tehtyä kokeenomainen paikkamakuu.

Torstaina agia uusin ryhmin. Lili kanssa tehtiin radanpätkää inspired by edellisen päivän Orimattilan radat :) Kummasti kääntyi A:lle putken sijaan puolivalssilla, vielä paremmin ennakoivalla. Milanin ryhmässä tehtiin "testirata" tason selvittämiseksi. Milanin ryhmässä kouluttajana Topran Sami, joka nähdään myös useasti tuomarin hommissa. Radalla keinu ja pujottelu oli toistensa paikoilla ja mentiin myös toisinpäin.
Ratapiirrustus näytti helpolta, mutta ei tuossa ihan nyt suoraan päässyt menemään vaan joutui vekkaamaan, työntämään ja vetämään, että sai koiran oikeaan linjaan ja hyvät kaarrokset. Ja Milanhan pelitti, eikä ohjaajakaan ihan törppö ollut :) Toisinpäin mentäessä toimivin ratkaisu meille oli (jota olisin alunperin itse kokeillutkin) mennä itse radan sisäpuolta ja vedolla sitten putkeen. Kun on yksi ohjaaja ja kaksi koiraa niin todennäköisesti niitä tulee ohjattua pitkälti samalla tavalla. Samin kommentti oli, että olisi parempi jos menisin enemmän Milanin mukana kuin ohjaisin kaukaa, kun sen kanssa vielä ehtii ja kyllä tiukemmat käännökset sai. Kuulemma vierellä meneminen sopii muutenkin _nuorille_ koirille, niin saavat ohjaajasta lisää tukea ja vauhtia. Köh, nuorekas Milan, kohta 7 vee :) Joo, ei ikä paina :)

Perjantaina käytiin juoksemassa löysät pois skootterilla. Lauantaina ensin aamusta Tapikselle tokoilemaan. Pitkästä aikaa päätin kokeilla tunnaria kokeenomaisena ajatuksella jos Kouvola vahinko vaikka sattuisi uudestaan :) Ensimmäisen kokeen jälkeen ollaan treenattu tunnaria vain yhdellä piilotetulla kapulla ja toistoja max. kerran kahdessa viikossa. Jotenkin ei vaan ole napannut... Hanne hajusti väärät kapulat. Milan ei epäröinyt hetkeään vaan toi heti omansa. Oho... Jatketaan siis edelleen samalla tavalla treeniä, on nimittäin treeneissä varma onnistuminen, onnistumisprosentti 100 :) Kaketkin toimi nyt, jos tuon seisomisen etenemättömyyden saisi varmaksi kesän aikana. Luoksetulon pysäytystä taas vaihteeksi pallon heitolla. Sillä saa terävimmän stopin, jos vaan vielä osais heittää tarpeeksi pitkälle. Joten pidempiä matkoja vain apuohjaajan kanssa, joka sitten heittää pallon. Lilille erityistreeninä kakeja liikkurin häiriköidessä jollain epämääräisellä esineellä siinä vieressä. Alkuun jumitti taas kummasti, mutta totesi lopulta että antaa liikkurin olla, nyt tehdään hommia! Illalla käytiin vielä liitelemässä, lähinnä keskityttiin kontakteihin (vahvistettin namialustalla) sekä pujottelun avokulmaan.

Tiistaina tokon ryhmätreeneissä oli vain Lili Milanin hieronnan takia. Ohjatusti tehtiin AVO-hyppyä (ei ongelmaa, ei edes vinosti hyppyytettynä), paikkamakuuta, takapäänkäyttöä vasemmalle kääntymisissä, perusasentoa seuraamisessa. Sekä myös kakeja liikkurin ollessa vieressä. Voihan jumi taas alkuun. Toivottavasti kokeessa liikkuri on takana, kuten yleensä on ollut AVO-kokeissa Kouvolan viime koetta lukuunottamatta.

Torstaina oli Lilin vuoro käydä fyssarilla hierottavana, joten vain Milan pääsi treenaamaan.
Tehtiin ensin valkoisten pallukoiden treeni ja hienostihan se meni! Alku varmistettiin vielä vekkaamalla ja puolivalssilla, tosin Milan kyllä hakee A:ta aika voimakkaasti. Mentiin myös ekaa kertaa sitten viime kesän harjoituspuomi, joka on päässyt käytön myötä aika liukkaaseen kuntoon. Ei ongelmia. Toisessa pätkässä tuotti alku ongelmia ohjaajalle. Ehkä paras olisi kuitenkin ollut valssi 2. hypyn jälkeen, koska sillä olisi blokattu A näkyvistä ja saatu kääntymään aiemmin. Nyt puolivalssi/veto tahtoi mennä vekkauksesta huolimatta niin pitkälle, että sitten alkoi tulla ongelmia putken takaaleikkauksen kanssa.

Perjantaina käytiin tokoilemassa Haukkisessa ensi viikon koetta ajatellen. Molemmat teki kaikki kokeen liikkeet siinä järjestyksessäkin enemmän tai vähemmän pilkottuna. Milanilla piilotin yhden tunnaripalikan ruohotupsujen sekaan. Milan lähti vauhdilla ja pysähtyi kuin seinään kun tuli kapulan kohdalle. Kyllä sillä nenä toimii, etsiskelyyn ei tarvinnut käyttää aikaa hetkeäkään :) Muuten molemmilla meni liikkeet aika normaaliin tapaan. Tähän hätään tuo riittäisi kokeessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti